kontrakt, tider och skolor

Hitills har jag ringt flera samtal och så har jag, William och min far varit upp på a-hem och skrivit på kontraktet. Sen gick vi in på flugger och köpte en jul klapp till William, man ska vara ute i god tid! Efter det for vi förbi mor på jobbet.


Imorgon har jag en tid på sjukhuset på förmiddagen och en tid på ryggkliniken på eftermiddagen. På tordag har jag möte och sen är det flyttning som står på schemat, så fort jag fått nycklarna.


Pratade även med dem på skolan idag, har fått en tid i mitten av oktober och förhoppningsvis kommer vi fram till ett bra beslut. För er som undrar, så kommer jag fortsätta med mina studier i januari, om lärarna går med på det. Vill inte sätta William på förskolan en månad tidigare än vad som var tänkt. Helst hade jag velat vara hemma med William tills han är ett och ett halvt, men ibland går det inte.






Nu sover William och när han har vaknat och fått i sig mat, så ska vi ut och handla. Ska köpa lila tyg och göra kudd fodral, samt köpa ramar och försöka fixa några tavlor på egen hand.



Lycka är att




Ha William i sin famn, få känna närheten och känna det dära lilla
lycko ruset som han ger mig varje dag! Mamma älskar dig, William


min "mormor" och morfar



William och hans låtsas mormor pratar om allt mellan himmel och jord.
Det är min morfar som syns i bakrunden i blå jacka och min pappa som
sitter mitt emot.



Nu testar vi sätta in laktos och mjölkprotein i Williams mat, eller nu och nu. Vi började igår kväll. Än så länge har ingenting märkts på honom. Hoppas att det fungerar denna gången!






William Persson "Pyssling?"

Tina tog några bilder på William under tiden vi var där. Så tänkte visa er två av dem, men respektera att ni inte får använda bilderna.


´
I mammas fasters famn


I mammas fasters famn





En tuffing med en lära gå vagn



Han är helt klart bäst!


Inhandlat från Lycksele

Vi åkte iväg till Lycksele kring kvart i åtta, på dit vägen så var William så snäll och somnade utanför abborträsk och vaknade två mil innan vi var framme.

När vi kom dit tvär fikade vi hos faster, farbror och kusin Tina. Efter det gick vi till marknaden och inhandlade diverse saker, vi gick även in på chicaboom som hade märkes kläder för små barn, sen in på lindex och bergs leksaks affär.

Till slut blev William grinig så vi gick tillbaka till lägenheten igen, men senare gick jag ut och handlade det sista med Tina.

Hem färden gick också otroligt bra, William somnade nästan direkt och sov till korsningen vid dollarstore. Måste tacka så mycket för den otroligt trevliga dagen med alla som var inblandade!


Det som inhandlades ↓


Bit leksak från mormor och en badanka från mig. Badankan är köpt på
chicaboom och bitleksaken från bergs leksaks affär.



Jeans från lindex.




Body från min faster Birgitta och farbror Danne.




Tjockare tossor från lindex




Svarta och vita velour byxor från lindex.




Body med hängsel tryck från lindex.




Pyjamas från lindex.


Scarf och mössa från märket villervalla, som köptes på chicaboom.




Body och två pack sockar med halkskydd från lindex.




Och en sötnos body från märket lundmyr of sweden, som köptes på
chicaboom.





Lycksele

William badar med sin mormor just nu, sedan börjar det närma sig lägg dags för honom. Hoppas han sover lika bra inatt som han gjorde igår. Jag skulle behöva lite extra sömn, sen alla dessa vak nätter.

Imorgon på morgonen styr vi mot Lycksele. Ska träffa faster, farbror och min kusin och självklart gå på marknaden och lindex som har ny öppnat där. Jag ska även träffa en gammal vän som bor där nu mera.

Skivan är fixad tills imorgon också. Som endel vet så ogillar Wille att åka bil, enda gången han är nöjd. Är när det spelas hög musik med mycket "dunk" i.






7 månader och lycklig

William blev som endel vet 7 månader i Söndags. Det är helt ofattbart att han blivit så stor! William var med sin pappa under söndagen, eftersom att vi andra åkte till Ikea. Blev enklast så och då fick även Marius lite egentid tillsammans med honom.


William har nu mera börjar lägga sig för natten mellan 20.30 - 22.00. Men den senaste veckan har han vaknat några gånger per natt i gråt och velat bita på något. Det är alldeles vitt i hans mun, så förhoppningsvis tittar snart en bissing fram.

Att ställa sig upp mot saker har börjat bli vanligt nu mera. Han ställer sig upp mot allt, han är så otroligt duktig!

Jag var på bio i onsdags och när jag kom hem väntade en vaken William. Han blev så glad över att se mig, så han hoppade av lycka och skrattade i massor. Ett tecken på att han verkligen älskar och saknar sin mamma.


Gammal bild



William, jag behöver bara dig. Du gör mig hel!



Styrka

Igår var det exakt ett år sedan min mor gjorde sin bypass operation. Och ni anar inte hur stolt jag är över henne. Hon är så fin, nog för att hon var fin innan också, men nu är hon lite extra fin.

Det som jag tycker är det underbaraste med operationen är att nu orkar hon göra saker, hon orkar leka med William, orkar vara ute och gå. Ser fram emot när William börjar gå och springa för då kan faktiskt mor springa efter.

Hon är en stark person! Och du ska veta att vi uppskattar ditt stöd och all hjälp, du vet väl om att vi älskar dig!



Skellefteå, Byske, Piteå och en rumpskakare

Igår var jag och min far till Skellefteå och hämtade mina soffor och deras sängar. Borde jag tänkte köpa fanns tyvärr inte på lager, men reserverade ett och ska hämta det om ungefär en månad, samtidigt som mina föräldrar ska hämta deras bäddmadrasser. William var med sin pappa under dagen och sedan med sin mormor från klockan tre, tills vi kom hem igen.

Far gjorde en kaross besiktning på bilen och sedan åkte vi till stan för att inhandla en täck jacka åt William, samt sockar och en tunn mössa, som han ska ha under den tjockare i vinter. Han fick även ett par tuffa jeans från cubus som liknar mina. Sen åkte vi förbi barnens hus för att köpa en ny napp till Williams "sovar" flaska. Träffade även syster Ingela mitt i alltihop. Och så åt jag och far buffé på kina, mycket gott!

Sen åkte vi till byske för att lämna saker hos syster Ida och Arne, samt dricka kaffe förstås. Efter det blev det raka spåret mot Piteå för att hämta ut Williams sex månaders paket som han fått från libero.se. Anledningen till att vi passade på att hämta ut det, var att far inte ville köra grusväg med hyrsläpet.

Förresten så är min far och jag rätt lika varandra, med att vi alltid vill ha rätt. Så vid Piteå havsbad, började vi diskutera vägar och det fortsatte minst i tjugo minuter, vi har fortfarande inte kommit överrens om det. Men jag ska visa honom på eniro, så han inser att jag har rätt ändå! Hahaha!

När vi kom hem möttes jag av en liten kille som kröp på golvet mot mig, lilla hjärtat hade nog saknat mig. Men antagligen inte lika mycket som jag saknade honom.

William slog förresten ett nytt eget rekord i onsdags, genom att somna tidigt, han somnade 19.00! Blev helt chockad när klockan passerade elva och han fortfarande sov. Dock vaknade han en gång under natten, men somnade om snabbt och vaknade vid nio för dagen.

Ikväll somnade han lite före nio, tror att han kommer sova till sju eller åtta imorgon, för han åt så pass bra innan han somnade. Det är ganska skönt att få en liten stund för sig själv, innan man går och lägger sig.

Och idag monterade jag, far och William ihop mina föräldrars säng. William hjälpte inte direkt till utan han ställde sig upp mot mittenbalken och stod och vikade på rumpan. Han är bara för söt!

Det som är lite extra kul är att om jag säger "akta huvudet", så ställer han sig ner på knä igen. Men om jag säger ajabaja, så fortsätter han. Tror dock att han lärt sig att jag säger akta huvudet, så fort jag ser att han börjar tappa balansen, när han står på händer och tår. Vilken duktig kille jag har!

Han har förresten fått nya byxor, en leksak och body från villervalla, som finns på flugger här i Arvidsjaur. Ska ta kort eller låna bilder från villervallas hemsida. Men det gör jag nästa gång.


/ Inger


det flyter på

På torsdag åker vi antagligen till Skellefteå och sedan förbi Piteå på hem vägen. Men eftersom att Marius blivit sjukskriven så är jag osäker på om han kommer ha William, om inte så får väl William följa med. Ska i alla fall köpa mina soffor och ett bord med stolar om det finns kvar.

Måste komma ihåg att köpa täckjacka, mössa, sockar, napp till flaskan till William. Får se om jag hinner hitta någonting åt mig själv, skulle hemskt gärna vilja ha ett par jeans leggins.

Det blir IKEA på söndag även om Marius inte har William, mor har erbjudit sig att vara hemma med honom. Men känns lite trist om inte mor får följa, hon har saker som hon också vill köpa. Men som sagt vi ser hur det blir.

Just nu sover lill hjärtat i alla fall. Igår var vi förresten på församlingshemmet, det var en "barntimme" (vet ej vad de kallar det i vanliga fall). William fick i alla fall träffa massa barn, men att sitta still när vi skulle sjunga gick inte. Full fart jämt, hahah!

Senare på kvällen for jag och William till familjen Edlunds ett tag. Dock var Wille lite grinig p.g.a ont i munnen.


Har fortfarande inte hittat kabeln, men jag vet att den ligger i någon av kartongerna som står i garaget. Men den kommer i alla fall fram, när vi flyttat.

/ Inger


lilla hjärtat

William har nästan nyss åkt iväg till sin pappa och stannar tills imorgon. Känns en aning jobbigt, men jag får lite "egen tid". Fast om jag hade fått bestämma så hade William alltid varit hos mig, fast det är ju självklart att Marius ska få ha honom också.

Ikväll ska jag se idol med Malin och imorgon på dagen, ska jag gå till mammas jobb och sen ska vi fara och bestämma tapeter till lägenheten och antagligen fara på greya och äta.

Idag var vi på möte. Blev riktigt nöjd över beskedet, detta kommer bli hur bra som helst. Ska ringa till dem på tisdag eller onsdag och få yttligare ett besked. Väljer att inte skriva om vad dessa möten och telefon samtal handlar om, det är min ensak.

Sen var jag in och köpte panodil till William och nässpray åt mor. Sen gick vi in på flugger och hälsade på Malin + köpte färg till min tv-bänk och mor köpte en bok till en vän. Wille fick förresten en liten bad anka av Malin med små hjärtan på.

På tisdag kommer förresten min farbror Sven-bertil hit och ska lämna sin bil hos mina föräldrar.

Kommer nog slå på stort imorgon och blogga med bilder, men måste hitta kabeln först.


/ Inger

fortsättning

Jag, William, Malin och mor var in på dollarstore tidigare idag, hittade foto album så jag köpte tre. Har just suttit och klistat fast alla "nyfödd till 3 veckor" kort på William, som tur var rymtes alla i ett album. Som ni nog förstår, så finns det otroligt mycket bilder på honom. Men det är bäst att passa på nu, för han blir inte mindre.


Lilleman vaknade för ett tag sedan i gråt. Tycker verkligen inte om när han gör det, är så hjärtskärande. Just nu är han hos "extra mormorn"(Lena) med min mor och äter laktosfri rulltårta. Funderar på om jag ska ringa bvc nästa vecka och be om en ny tid, fick aldrig någon ny förra gången och jag vill väga och mäta William så mycket som möjligt, när han är så liten. Roligt att bläddra igenom bvc boken senare under livet.


Glömde förresten berätta att jag ska bli moster igen. Min syster Ida väntar barn, som väntas komma i början/mitten av nästa året, inget datum är utsatt ännu.


Snart kommer Malin över, vi ska se på idol.


/ Inger

ändrade planer

Var meningen att vi skulle till Skellefteå på fredag och hämta mina soffor och deras sängar + bäddmadrasser, men eftersom att min far fick jobb igår och åkte iväg idag och kommer hem på måndag, så blir det inte av. I stället åker jag och far dit nästa torsdag och på söndagen åker vi till ikea, antagligen!

I veckan har jag inte så mycket planerat, det enda som står på schemat är möte på torsdag och William ska till Marius på torsdags kväll och stannar tills på fredag.

Igår var det full rulle, in på brännströms, upp på a-hem och tacka ja till lägenheten som de för övrigt kommer lägga om golven i och måla om badrummet + kanske tapetsera om. Hur som helst så gick vi in på arbetsförmedlingen och på ok. Sen hem igen och ringa till kyrkan, har nämligen anmält jag och William till "barntimmen", vet inte det riktiga namnet. Ringde även till goboken, men utan resultat.


Uppdaterar mer sen, William vaknar!



/ Inger


full rulle

När William är vaken så är det alltid full rulle, han kryper iväg och ställer sig upp mot saker, som inte är så stabila. Och vilket humör han har fått. Han leker gärna med dammsugar sladden och slangen, tar man av honom det så blir det ett illvrål. Envis och söt!


Igår var William med sin pappa till moskosel och hälsade på sin farmor, farfar och fastrarna. Då passade jag på att umgås med Malin på tu man hand, vi for till henne och skruvade ihop en tvbänk och pysslade på lite. Roligt att få göra lite annat ibland.


Jag låg och halv sov när de ringde från a-hem idag, jag fick lägenheten! Om jag vill ha den. Så idag vid fyra ska vi fara och titta på den. I så fall är den inflyttnings klar den första oktober, passar riktigt bra. För då hinner jag till Ikea o.s.v.  Får se hur det blir, men det lutar mest åt att jag kommer ta den.


Nästa fredag åker mina föräldrar till Skellefteå och hämtar mina soffor + deras säng. Vet inte om jag ska följa ännu, beror på om Marius är ledig och kan ha William över dagen. Skulle gärna velat följa och köpa en tunnare mössa till William, som han ska ha innan för den tjocka till vintern och strumpbyxor, sockar och en eller två body´sar.


Igår fick William förresten en tyg hjälm, som är jätte bra att ha när de börjar krypa, ställa sig upp och gå. Den dämpar smällen rejält och näsan slår inte i golvet heller. Ett riktigt bra köp och han ser så rolig ut i den!


En sådan, fast annan färg.




/ Inger


jisses

Det var ett tag sedan jag skrev. Så jag passar på att skriva nu, medans William sover.


Ni kanske minns att jag skulle på ett möte i måndags.  Det handlade om lägenhet och bidrag. Hur som helst så står jag i bostadskö på både A-hem och Lubor. Har dessutom fått förtur på A-hem, eftersom att jag sitter i den sitsen som jag gör.

På A-hem hade de en två:a lös på ett mycket fint ställe, men osäker på om jag får den. Eftersom att de lovat ut den till någon annan och väntade på svar från hon/han. Men man kan alltid hoppas!


Idag började William ställa sig upp mot saker, han är så otroligt duktig och snabb! Jag blir så stolt över honom.


Inga tänder har kommit, men det dröjer nog inte så länge innan en eller två tittar fram. Däremot så har jag tandvärk och håller på att få en tand längst bak i munnen, gör riktigt ont. Antar dessutom att de kommer dra ut tanden, när den kommit fram ordentligt.

Igår kom Malin, Annika och Helmer förbi på besök, så att William och Helmer skulle få träffas. Där ett tag så behövde William bara le, så skrattade Helmer massor. Så sött!


Ska antagligen fara och hälsa på min moster idag, men det beror på när William har tänkt vakna.


/ Inger

RSS 2.0