här växte vi

Eftersom att jag i princip växt ur mina fina mammabyxor, så har jag nu klickat hem ett par likadana men i en storlek större. De är så otroligt sköna och fina på! Blev även ett par varmare skor till mig, som jag lätt kan dra på mig. Gjorde absolut ingenting att de var sjukt snygga heller! 



kaxs och newbie till barnen

Vi åkte till Piteå för lite shopping under dagen, prio ett var overall till William och madrass till spjälsängen. Sen hade jag en gratis kupong på en body och ett par handskar till William fick även slinka med. + att vi blev medlem på kappahl, då fick man femtio kronor att handla för direkt. Så då fick William välja sig en tröja, det var verkligen en nöjd kille som gick ut från butiken sedan! haha! Hämtade även ut min gratis gravid/baby box från barnenshus och William fick sig en krokodil därifrån.








v.28 (27+1)


 
 

bebis gör sig sedd

Bebisen har roliga saker för sig i magen. Ofta står hela magen på snedd, åt vänster. Det syns ganska tydligt på bilden nedanför. Det är egentligen en rätt så udda känsla, att känna någonting inuti sin mage, även en känsla som man glömmer bort. Jag minns juss och pass hur det var med William i magen, han som har blivit så stor nu!
 
Minnet sviker en ibland, men ofta kan man plocka fram det där lilla speciella. Som när William var i magen, han låg en lång tid med sin rumpa just vid mina revben och sedan satte han far och gav mig några rejäla sparkar i revbenen, så att jag tappade luften och fick stanna av för att åter få den igen. Tänka sig att han fyller 4år i feb, 4år!!! Jisses! Och storebror ska han bli, den allra bästa till och med!
 
 

en liten höstbukett till min kärlek

var det min stora gogubbe sa, när han räckte fram en vacker bukett till mig! Vilken karl jag har alltså, han kan det där med att överraska och göra små ting till något speciellt ♥
 

v.28

Bebisen:
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar 

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen. 
 
Mamma:
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period. 

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen. 

not so good day

Dax att sova, egentligen för länge sedan med tanke på hur trött jag har varit under dagen. Klockan har inte riktigt gått så fort som jag trott, men ack så skönt när kvällen väl anlände. Dock mindre kul att jag promt skulle komma på att jag hade "viktiga" saker att göra, som egentligen gått och väl kunde ha väntat till imorgon. Samtidigt som tröttheten hängt med hela dagen, så kom huvudvärken lägligt kring fyra tiden. Tack eller vad säger man? Tur att Wille har varit världens mysigaste eller rättare sagt så är han väl det jämt, förutom när trotsen gör sig påmind. Hahah!
 
Sen gick även ytterdörren i baklås, tack igen eller? Men som tur är så har vi två ytterdörrar konstigt och fult nog. (längtar tills vi hittar och köper eget hus) Hur som helst så får vi så snällt gå ut genom tvättstuge dörren, det hade dock inte gjort någonting, om jag nu inte hade tvättat hela dagen och hängt upp allt. Det vill säga att det i princip är kaos där inne (eftersom att det är så litet).
 
Imorgon ska jag på akupunkturen igen, äntligen! Hjälpte lite förra gången, men sen släppte det och fortsatte göra ont (om inte ondare). Så denna gången ska hon få sätta nålar högre upp i svanken också. Sen kommer gogubben hem och som jag väntat!
 
 
Som sagt, tur att William är världens bästa och gör mig glad för minsta lilla! Älskade barn ♥

v.27 (26+3)

 
Glömde bort att ta kort och lägga ut magbilderna från v.27, men nu så! Den lill* har börjat ha regelbundna tider den håller på som mest (självklart är ena gången ungefär just när jag lagt mig och sedan är det några gånger under dagen också) så nu mer störs inte min natt sömn så mycket.
 
På översta bilden ser man tydligt att bebis har någon kroppsdel uppskjuten vid sidan av "magen". I vänstra hörnet ungefär. Fast iofs ser hela magen sne ut, tror minsann bebis har roligt där inne!

man måste bara gilla tradera

Har varit i valet och kvalet om vi skulle låna en åkpåse av några bekanta, men då blir man så rädd att den ska skadas på något vis eller om vi skulle köpa en ny. Dock tycker jag det är ett sådant sjukt överpris på åkpåsar. Så jag gick in på tradera och klickade runt lite grann och hips vips vann jag en urban jungle åkpåse (one the hill) för under två hundra kronor inkl. frakt! Kan inte säga att jag är mer än stolt! jisses vilken bra affär
 
 

sticket

ikväll har jag stickat klart de söta babysockarna jag påbörjat och samtidigt hade vi besök av min fina Sandra, så vi satt och surrade iväg timmarna så som bara vi kan! Dock har jag haft riktigt ont hela dagen och värst är det nu, när jag ska lägga mig! Så nu ska jag minsann krama om min stora gogubbe och stänga igen mina blå ♥

Whoever you are there, you are incredibly loved

 
(vars försvann mina fötter?)

A part of me and a part of you

Någon har gått och blivit starkare i magen, otroligt mycket starkare! jisses vilka sparkar jag får nu mera, gissar på att jag kommer tappa luften varje gång h*n kickar till mammsen sen. hahah!

hjärtevännen

Hjärtevännen somnade för länge, länge, länge sedan och nu tänkte även jag stänga mina blå och sova en stund innan det är dags för alla uppstigningar m.m. Imorgon kör vi på sovmorgon, det tror jag William verkligen behöver så trött som han var. Sedan ska vi förbi lappstan och efter det får jag inte glömma bort att låta William köpa sitt lördagsgodis! 
 

sjukgymnast

Var hos sjukgymnasten tidigare under dagen. Hon ställde otroligt många frågor om både mig och magen m.m. Sedan pratade vi om olika behandlingar och metoder för att göra det hela bättre eller till och med bra igen! Men det sist nämnda återstår att se. Hur som helst så rekomenderade hon akupunktur och jag är villig att testa allt som kan förbättra mitt välmående. Så hon gjorde en aku. behandling på mig och nu ska jag fortsätta gå till henne varje vecka ända till bebisen anländer (om det behövs). Direkt efter behandlingen kände jag inget annorlunda, hon berättade att man kunde bli extra kissnödig eller jätte trött. Men jag hann bara hem och sedan pang bomb var jag jätte trött! Hoppas på att det kommer fungera, aku. fungerade i alla fall på William (när han hade kolik) jag var nämligen lite skeptisk mot det innan, men efter alla behandlingar William fick så tycker jag det är en super bra metod!

v.27

Bebisen:
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. 

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas. 
 
Mamma:
Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. 

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benenhemorrojderåderbråck och klåda på magen. Inte så kul?

skulle inte sitta fel

dessa skulle inte sitta fel att ha efter bebis magen försvunnit. Någon som känner sig sugen på att köpa dem till mig, så finns de på mandeldesign

emmaljunga

 
Har helt och hållet glömt bort att visa våran fina vagn! Gillar starkt att den är både svart, vit, grå och röd. De som känner mig vet om att jag är lite lätt förtjust i färgen röd. Sen känns den neutral också, så både den passar både pojke och flicka! 

Bästa vän

 
William åkte för en liten stund sedan till sin bästa vän Lucas! Jisses, vad stor han har blivit. Nästan så att jag börjar känna mig gammal eller i alla fall så undrar jag vart all denna tid tagit vägen? Hur hann han bli så stor? För några veckor sedan för evigade jag dock hans "små" händer och fötter en gång till (gjort det när han var drygt fem mån också). Det blev dessa fina tavlor som jag stolt ställt på tavellisterna i vardagsrummet!
 

gone one hundred eighty days, just one hundred left


mödravårdscentralen

Allt var okej med både mig och bebis! Jag räknade även ut hur mycket jag gått upp hittills och vilken lättnad, var inte alls så mycket som jag trodde. Kan lätt fortsätta äta mycket och unna mig nå gobitar då och då. När hjärtljuden mättes ville inte bebis vara med utan den lill* försökte istället sparka undan apparaten flera gånger om. Vilket h*n lyckades med alla de försöken, hahah! Fundus måttet låg dock lite under "normalt", men det gjorde jag även när jag väntade William. Så det är inga konstigheter!
 
På torsdag ska jag till sjukgymnasten, så får se om de har någon hjälp mot min f*rbannade foglossning. I hope so! Tar den hjälp som finns, för jag vill verkligen inte hamna i rullstol eller hoppa på kryckor.. pass på den va!

bvc

Oj va min lill kille har blivit stor, han är inte så liten längre! Innan dagis var vi på bvc för att mäta honom (de var rädd att han var för kort förr) men nu har han skjutit i höjden. förra gången vi var där var han 91 cm lång och nu är han 97,1! Han har alltså växt 6,1 cm i sommar, helt sjukt!
 
Nu ska jag försöka förstå mig på hur man virkar mormorsrutor och sedan ska jag iväg med sandra på mvc, för att kolla hur den lill* i min mage mår m.m. helt okej måndag för mig!

vacker som få!

än så länge så har vi varit på marknaden/tivolit, så William fick åka karuseller som han fullkomligt älskar! sen har vi inhandlat lördagsgodis, men även morötter och dipp (så det inte blir allt för onyttigt, hehe!). Jag ska alldeles strax börja med maten och efter den intagits så kanske vi far och fiskar, något som William också tycker om!

life is beautiful

Snart kommer min fina hem! äntligen ♥ 
 

bebismage v.26

Det känns ibland som att hela jag kommer spricka d.v.s när sammandragningarna slår in. Visserligen kommer jag bli mycket större allt eftersom veckorna går. Att vara gravid är verkligen något speciellt i sig, svårt att förstå att där inne ligger en bebis, våran bebis! Dock gör sig bebisen påmind med alla sparkar, speciellt om nätterna. Nu har jag börjat vänja mig vid att det är någon som sparkar mig rakt i pissblåsan och gör så att jag måste stiga upp direkt och gå på toaletten eller att någon sparkar till rätt så hårt, så att jag vaknar mitt i natten. Men jag kan inte göra annat än att le åt det! Guu vad vi längtar efter den lill*!
 
Idag ville William promt ligga på min mage när han skulle sova, självklart fick han göra det (likest att passa på medans det fortfarande går.. till viss del) Hur som helst så låg William med huvudet på magen och då bestämde sig bebis för att sparka till storebror! William blev små sur och sa åt magen, sedan la han ner huvudet igen, men lika fort lyfte han på det igen, eftersom att han fick en liten kick till. Då sa han åt magen på skarpen "sådär får man inte göra, man får inte slåss". Han är för söt, mitt lilla hjärta!
 
Som ni ser på sista bilden, så kommer snart min navel vända på sig.. tror jag i alla fall! hahah!
 
 

v.26

 
 
Bebisen:
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små 'andetag' som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft. 
 
Mamma;
Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning. 



love

Wille har gjort natt och det ska även jag göra!
Vi har båda två sovit dåligt under natten. Jag
rubbar min sömn p.g.a toalettbesök och någon
gång kring fyra/ halv fem brukar jag vakna och
vara pigg eller törstig! William hade förmodligen
mardrömmar inatt och även växtvärk på det, så
därför fick han vara hemma med mig idag. Bara
för att vi kan och för att jag absolut inte ville 
väcka honom, när han behöver sin sömn så väl!

mera, mera, mera

Något som Wille verkligen älskar, är att åka karuseller. Tyvärr kan jag inte åka med honom nu, när bebisen är i magen och allt. Men som tur är så åker Mattias gärna! Mina underbara pojkar!

v.25

Bebisen:
väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre 'mager' ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera. 
 
Mamma:
När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs. 

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa.

av hela mitt hjärta

William är på hemma plan igen och jag är fullkomligt överlycklig! Det är så otroligt hemskt att vara utan honom. Sen han kom hem har vi hunnit kramas, handla, köpa glass av glassbilen (William charmade "glassbilskillen" och fick sig en ice age keps, en väldigt nöjd liten William gick sedan därifrån med både glass och kepa), varit förbi mormor (han bakade bröd där) och när vi kom hem därifrån så mös vi ner oss i badkaret och sen blev det nicke nyfiken och myspys (som han så fint säger) och någonstans mellan myspys, nicke nyfiken, kramar, pussar och pillning i håret, så slumrade både jag och William till. Jag vaknade till för en liten stund sedan och mina planer för kvällen är att göra mig redo för sängen och sedan mysa ner mig brevid William igen! 
 
 

new in

I dagens shopping påsar åkte dessa saker i bland annat nya mammabyxor till mig! åh de är så sköna att jag nästan aldrig vill ta av mig dem, måste verkligen köpa ett par till. Fick även bli en amningsbh från lindex och nå sockar utan tajt resår, börjar bli lite jobbigt med för åtsittande sockar när fötterna sväller så fort jag sätter mig ner efter en stunds promenad. Blev även en filt som är otroligt mjuk! William fick ett par nya mjukisbyxor, en badbomb (han är så förtjust i dem) och till sist sockar och inte mindre än dinosaurie sockar (som jag upptäckte i bilen påväg hem). Till saken hör den att William är lite lätt besatt utav dinosaurier och han älskar allt som har med dem att göra, haha! Så dessa lär bli en stor favorit för honom!
 
 
 

ja, dessa funderationer

Så här står det på familjelivs graviditetskalender i v.24
Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt.
 
Och då lyder min funderation så här. Hur kan det rymmas en trettio cm bebis där? och hur gör den? Det ser väldigt trångt ut i magen, när jag ligger ner. Men när jag står och sitter så kan man verkligen förstå att bebisen ryms. Är lite imponerad utav hur kroppen och dess funktion!
 
 

happy day

Om inte mindre än fjorton dagar så står graviditets uträknaren på 100 dagar kvar av graviditeten! Snart spricker vi av längtan!
 

hornavan

Kom nästan nyss tillbaka till huset här i arjeplog. Jag, Mattias, Nisse, Jennifer
och Fredrik har varit ute på hornavan och glidit i båten sen kl ett idag. Jaa, vi 
fiskade ju också så klart!
Och nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter, tacka vet jag sovmorgon imorgon!
 
 
 
 
 
 
 

lätt besatt

nu blir det hart of dixie, fruktsallad, popcorn och sjuka mängder mys
med min man! imorgon åker vi till arjeplog, blir nog finfint.
Och för er som är nyfikna och undrar vad vi köpte idag, så avslöjar
jag bara en sak (eller två är det väl egentligen)
tadaa, vi köpte ett två pack hjälm mössor. som den lilla plutten på
bilden ovan pryder sitt huvud så fint med. Resten hörrni, det är
en hemlis!

v.24

 
Bebisen:
Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Från hjässa till häl mäter bebisen ungefär 30 centimeter. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft. 

Mamma:
Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade hudbristningar ellerstrier på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strier åtminstone där. 

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar strierna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud. 

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket). 

hart of dixie

Wille sover hos sin mormor och morfar inatt eftersom att jag 
och gogubben åker iväg till stan tidigt imorgon, för att inhandla
det ena och det andra! Sedan åker han iväg till sin pappa i en 
vecka, hur kommer jag klara mig utan honom så länge?
så ikväll ska vi fortsätta nöta våran favorit serie hart of
dixie, tills vi blir lagomt trött och sen bums i säng! Annars
kommer jag aldrig orka med morgon dagen, haha!
 

RSS 2.0