den här tiden på sommarn

 
Idag myser vi på, senare under dagen ska vi förbi skolan och försöka få några papper på skrivna. Ingen sitter på expeditionen den här tiden på sommarn tydligen, men som tur är så skulle en gammal lärare till mig hjälpa till! Hur snällt är inte det?
 
Och under dagen kommer även gogubben hem igen, han har varit iväg till sina hemtrakter och plockat hjorton (som jag för övrigt ogillar.. hjortronen alltså). Så ikväll står det bara mys på schemat, fast jag kanske skulle ha packat upp det allra sista ur väskorna från semestern.. kanske!

v.23 (torsdag 26/7)

nu har jag  visserligen varit duktig och kliat mig på magen just innan kortet togs så!
Här inne bor bebis och den mår nog otroligt bra, så mycket som den sparkar på och för flyttar
hela min mage åt höger och vänster. Nu mer kan man även se ett ordentligt slag på utsidan av kläderna!

semestern

vi har varit en vecka i växjö, från 16/7 till 22/7 och sedan hamnade vi i piteå en vecka! idag är bara jag och gogubben hem och betalar räkningar m.m. och alldeles strax åker vi tillbaka till piteå igen! 

v.23

Bebisen:
Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln. 

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. 

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder! Mamma:
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig.Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen. 

v.22

Bebisen:
Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. 

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt. 

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen

Mamma:
Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar

v.21

 
 
Bebisen:
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna. 

'Små grytor har stora öron': Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...
 
 
Mamma:
Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamåendetryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen. 

nog är han allt bra underbar

 
saknar mitt lilla hjärta så otroligt mycket!

v.20

Barnet:
Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och 26 cm från hjässa till häl och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck. 
 


Mamma:
Se till att du äter nyttigt och får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter. 
 
Lånat från http://se.babycenter.com

barnmorskan

var hos bm kring åtta idag, tog med mig min kära mor. Kan vara kul för henne också att få följa denna lill* bebis utveckling i magen. Spelade in hjärtljuden åt min älskade mattias, som är i norge och jobbar! Min kära mor fällde en lycko tår eller två, när hon fick höra hjärtljuden eller som hon sa "jag tog med mig jobbet, hackade bara lite lök" haha!

 

Allt var i alla fall bara bra både med mig och bebisen, inga konstigheter och det känns skönt! Jag vill verkligen inte  få havenskapsförgiftning denna gång, lite orolig över det. Men förhoppningsvis så kanske jag klarar mig från det.


hello there

 
När jag har tänkt sova, så håller bebis igång!
Den har nu sparkat och bökat på i en timme, om
det inte vore en så "ny" känsla så hade jag garanterat
somnat tidigare. Men istället ligger jag och ler 
samtidigt som jag försöker följa rörelserna! ♥

stora, gamla byrån

FÖRE:
 
EFTER:

Det hela gick på ungefär 150:- kan vi säga, eftersom att det enda jag köpt är "låsen" och färgen hade jag sen tidigare, men vi kan väl räkna in det i kostnaden också. Lagade några hål, samt ena gångjärnet och sen smetade jag på lite färg. La bara två lager inuti och tre utan på. Hur det ser ut inuti får ni se när vi burit in byrån i huset och satt in alla sakerna. Jag är i alla fall jätte nöjd, tycker den är fin och så dära härligt gammal!

v.20 ♥

Sådärja, nu har vi gått halvvägs! Den senaste tiden har jag mått otroligt
bra, lite trött på kvälls kvisten och foglossningen har gjort sig påmind. 
Annars har allt bara varit bra!
 
De senaste veckorna har den lill* bökat på i magen till och från. Men
denna vecka har den börjat få till väldigt rejäla sparkar, speciellt om
kvällarna när jag har gått och lagt mig, då kan den hålla på hur länge
som helst! Underbar känsla, man glömmer lätt hur det kändes!
 
William är även go mot magen, han kramar om den varje kväll innan 
det är dags att göra kväll för honom. Han är så söt! 

sliparn

Jag håller på att rusta upp lite möbler, bland annat en ur gullig byrå som jag snart är klar med. Behövs lite färg på en låda och själva byrån + tapet i en låda. Den kommer bli så himla fin! Och nu ikväll ska jag börja med en byrå som (jag antar att min morfar ägt förr? men den har stått hos mina föräldrar i många år) jag tycker redan att den är fin, men med lite extra mycket kärlek så kommer den bli underbart fin istället!
 
Har även gjort om två stolar, ska bara klä om dynorna (d.v.s. hitta det tyget jag vill ha och sätta fast det). Även en dörrskylt och två vanliga skyltar är gjorda och klara! 
 
Förra veckan fyndade jag en kruka i trä, som man hänger upp. Den målar jag vit och funderar på att fixa dit en text eller en symbol, har inte bestämt mig ännu. Och en gammal korg som ska stå i sovrummet och förvara böcker/tidningar m.m är även målad och klar, har dock funderat på att klä den inuti. Men i samma tyg som stolarna och det tyget har jag ännu inte funnit i affärerna. Bilder på det kommer senare, även vad allt gick på. Men stor skillnad på sakerna är det verkligen!!

RSS 2.0