Till dig, till mig, till oss

En barnvagns skylt till Lykkes vagn och en super fin klänning till henne. William fick en snygg villervalla tröja och vi vuxna blev "fågel" ägare, där kommer våra nycklar passa perfekt!


syskon kärlek

Något som gör mig så lycklig och otroligt glad är, när William är så fin och go mot sin syster. Medans hon låg i magen gick jag omkring och oroade mig att/om Wille skulle känna sig osidosatt, bli avis och inte alla vilja ha en syster. Men det gick ju hur bra som helst, han är verkligen världens bästa storebror! Bilden är från morgon myset i morse.


Så här kan man tydligen sova i soffan enligt Lykke


Svettig app

Igång med appen svettig för att se hur långt, hur fort och hur lång tid vi gått. 7.10km blev det idag, helt okej! William bidrog med fin sång, man bara smälter när han sjunger. Älskade unge!! Imse vimse spindel hördes från vagnen. Vi stannade även till för att titta på traktorn som skottade utanför teckans, lilleman var överförtjust och Lykke bara fortsatte sova, duktig tjeja!


Gamla goa mp3

Jag är inget stort fan av hello kitty, äger inte en endaste sak med det. För än nu.. Jag är för snål (läs ekonomisk) för att betala för spotify varje månad + att jag inte heller vill gå och köpa mig en ny dyr mp3/mp4 eller va de heter nu för tiden. Så jag klickade in mig på tradera och fann en butikannons med fast pris, klick, 79kr + frakt på 24kr och jag var en lila hello kitty mp3 (med clips, så man kan sätta fast den lite här och var)+ ett par hello kitty hörlurar och ett par vanliga hörlurar rikare. Äsch vadå, ingen ska ju se den! Hahah


W.P

En viss William Persson har gått och blivit expert på att göra små hål i sina mjukisbyxor, sen pilla lite i det och därefter ta tag och dra sönder dem. Alla hål blir på knäna och bara på några veckor har han hunnit riva sönder fem par, är lite som en surprice att få se om byxorna är hela eller håliga. Nåja, nu har buspojken två par till!


Han är inte det minsta dum

Wille läste en utav sina bamse tidningar. Jag började läsa för honom och sedan "läste" han själv (han har så sjukt bra minne, så han minns vad jag läst för honom, vart enda ord). Efter en stund kom han med prenumerations lappen till mig och sa "varsegod, mamma". Jag tackade och tog emot samtidigt som jag frågade vad jag skulle ha den till "du ska skicka den till postbilen och sen kommer den gula postbilen med sånna". Amen är han nå goo då!!!


Det tar sig

Att promenera varje dag i nästan en och en halv vecka samt äta lite (med betoning på lite) nyttigare har visat sig ge resultat. -2 visade vågen, tack! Har dock fler kg jag vill bli av med, men det får ta sin tid


Min lilla rosa diamant

Vaknade av en liten surrkuse. Lilla damen hade tydligen mycket att berätta för mig och ännu mer pratade hon när storebror kom in i rummet, puttade bort mig från Lykke och sa "mamma, vi ska mysa". Han och Lykke alltså ❤


När mamman inte orkar

Vissa dagar är jag fortfarande helt slut i kroppen, en prommis är inga problem. Men uppförsbackarna är inte att leka med de dagarna, då är det tur att min gogubbe orkar putta bägge vagnarna uppför (Wille brukar alltid åka bob, men han har åkt vagn sen han bröt nyckelbenet). Bilderna är tagna i söndags


Lykke och William

Lykke håller koll på vad storebror har för sig och William han smider planer om vilka bus han ska hitta på här näst! Barnen bestämde sig för att ge deras mamma en liten sovmorgon till halv nio! Efter det körde vi på lite myspys i sängen framför bolibompa. Wille är så go mot sin syster, pussar och kramar till massor! ❤


Igår var Lykke söndags fin

en stund i alla fall, tills hon dreglade ner hela koftan! Hahah!


Baby rosa

Igår passade jag och Lykke på att göra de sista converse skorna till doptårtorna. Under tiden hängde gogubben i vardagsrummet och såg på hockey (som jag slapp, är inte det minsta sport intresserad) och lilleman hade krypit till sängs!


Växer ur

Lykke, ja hon fortsätter växa ur sina kläder. Rensar bort lite kläder då och då. Senast ikväll åkte två pyjamaser ner i en kartong, hur kan hon växa sååå fort?! Hoppas på att hon planar av lite med växandet, så hon är bebis en stund i alla fall!


Han så otroligt fin

Och lill hjärtats ögon gör att man smälter så fort man får ögonkontakt med honom. Underbaring!


4år

Några bilder från i onsdags när Wille öppnade några av paketen. Så kul att han blev nöjd! ❤


Det här gör mig alldeles varm inombords

Så här sover vi oftast när pappan i huset är borta på jobb. Det är så otroligt mysigt att få lägga sig mitt emellan barnen och kunna goa båda två! Vaknade natten till torsdag och då låg jag på ut sidan (p.g.a tidigare amning). När jag slog upp ögonen såg jag att min älskade William låg och höll om sin lillasyster, precis så som jag brukar hålla om henne om nätterna. Då tog mitt hjärta extra hårt! Underbara barn!! ❤


Biffen Lykke

"Kolla musklerna mamma!" Hahahah!!


Besiktning av lilla damen

I torsdags var jag, Wille och Lykke till bvc för lilla damens två månaders koll. 6790g och 64cm, hon går spik rakt uppåt i kurvan! Bvc sköterskan ville mäta om tre gånger, och sa "men kan hon verkligen vara så lång" (japp, det kan hon) Lykke fick beröm för sin pigghet och godkänt på allt annat. Duktig tjej! ❤ Och Wille var så duktig som visade upp sin syster och berättade vad hon kan, världens bästa storebror!! +att även han fick beröm.. för sitt tal. Som han så många gånger förr fått och jag sträcker lite extra på mig varje gång och känner mig så stolt över att få vara hans mamma!


Kartong papp

Med lite papper, washitejp och en sax, så blev det dörr skyltar till barnens rum. William fick ha helt vitt, blev så snyggt mot den mörka dörren! Och Lykke, ja hon fick rosa som ni ser. Lite dubbel häftande tejp för att få bokstäverna på plats också!


Lilla lilla bebisen

Där ligger min lilla, lilla bebis och låtsas sover. Han är bara för söt min älskade Wille! ❤


En fyra åring i huset!

Idag fyllde mitt lilla hjärta 4år! Helt sjukt... Han är FYRA år!! Tiden har bara sprungit iväg, jisses! Men gu vad jag älskar mitt lilla hjärta, är så glad och stolt över att få vara hans mamma ❤ Dagen har bestått av att öppna paket, äta tårta och busa + att vi tog en lång prommis


Nyckelbenet

I söndags hoppade William från soffan, PANG lät det och sen blev det en väldigt ledsen otröstlig kille. Så iväg på sjukan med honom, där de gav honom en bandage grej som korsas bakom ryggen. Sedan fick vi en tid till röntgen på måndagen. Det visade sig att han hade brutit nyckelbenet. Lill hjärtat har mest ont om nätterna, då han inte vet hur han ska ligga alls och sen vaknar han när alvedonen försvunnit ur kroppen. För så länge alvedonen är i kroppen så kan han leka på, men annars är det ledsamt. Önskar så innerligt att jag kunde ta bort det onda för honom..


Busfrö

Gick och tittade till Wille tidigare. Han låg och låtsas sov tydligen, för när jag böjde mig ner och skulle pussa honom på pannan så brast han i skratt! Älskade bus!!!


Min man han kan

Eller man, vi är inte gifta, inte ens förlovade men vi säger att han är min karl! Mådde inte så bra under dagen, men gogubben muntrade upp mig med en godis påse, men i godis påsen låg en ros med en "älskar dig" lapp i. På bordet nere stod resten av rosorna i en vas, fina gubbe!


In action

Där är min gogubbe på hans arbetes hemsida, inte illa alltså. Han är så himla fin min gogubbe!! Dock är hans namn felstavat.


Skellefteå

Vi åkte till Skellefteå igår både för att shoppa och hämta min far som lämnat in sin bil på lagning. Lykke fick en klänning och två body linnen. William fick en skjorta, en väst och ett par byxor. Gogubben köpte sig tre t-shirts och nå snygga kallingar!

 

De inköpen jag är mest nöjd med är Willes skjorta och väst, han kommer vara så snygg på dopet! Och Lykkes klänning som jag letade efter förra gången vi var till stan men hittade den inte då, nu var den på rea också och absolut sista klänningen (tur att det var i precis den storleken vi var ute efter).

 

Vi var även in på kvantum och sen förbi min äldsta syster på en kaffe kopp!

 


Två månader igår

Igår hade vi med oss en liten två månaders Lykke till stan. Har svårt att förstå att hon bara är två månader, så mycket som hon kan och så mycket som hon är med. Hon känns mycket äldre och det känns som att hon alltid funnits i vår familj. Lilltjejen!

 

Och William han fyller snart år, den tjugonde och jag känner lite skräckblandad förtjusning över det hela, eftersom att han blir stor på riktigt då! Hela 4år har han funnits vid min sida och jag älskar honom så högt på denna jord ❤


Godingen!

William är den mest mysigaste person jag känner, underbara barn


Udda

Varje kväll innan jag går och lägger mig, tittar jag in i Willes rum lägger till honom, lägger täcket på honom och pussar honom. Igår när jag kollade till honom hade han minsann somnat på ett lite udda sätt. Han missade kudden grovt! Hahah



Imorgon

Vid den här tiden är gogubben redan hemma och som jag längtar efter honom! Längtar inte efter honom på så vis att jag ska få fira alla hjärtans dag med honom, utan jag längtar helt enkelt bara efter honom, efter hans närhet, omtanke och kärlek till mig och mitt/vårt barn! Men snart, ja snart är han hemma igen


En bok om just dig, bara dig

Blev dags att fylla i lite mer i Lykkes bok. Är verkligen så kul att ha någonting och gå tillbaka för att se vad som skett i utvecklingen. Satt här om dagen och bläddrade i en utav Williams böcker (han har två, samt en bild bok) och va stor han blivit, vad han kan mycket! Och snart fyller han år, jisses!  


Till lilleman


Testade göra en bebis till doptårtan

Ja men godkänt tycker jag. Inte super nöjd, men den får duga.


"Näe mamma jag vill inte vara med på kort"

Sa en väldigt busig William samtidigt som han tok skrattade och vände mig ryggen, sen vände tillbaka, sen ryggen och lite mer skratt på det. Det finns så sjukt mycket bus i den där lilla kroppen! ❤


Snart, snart, snart torsdag

Saknar gogubben som bara den och längtar så innerligt tills på torsdag kväll, då han äntligen kommer hem igen ❤


Tack tradera

Vann en oanvänd bärsele på tradera för 10kr + frakt på 46kr, nog är jag nöjd! Blir perfekt att kunna använda den då och då, speciellt under ikea trippen när det lär bli några timmar där


Busan tog sovmorgon i morse


Amen hallå vänta på mig va?

Under prommisen tidigare, swiiiiissschade grabbarna iväg på bobben och ner för backarna! När vi kom hem åt Wille kvällsfika och sedan i säng med honom där han somnade bums.


Me too till barnen

Gogubben var på shopping humör under och inhandlade en ny snygg tröja till Wille och Lykke fick sig en fin sparkdräkt


Tradera

Lykke är på go väg att växa ur sin fina villervalla overall. Har letat, letat och letat efter en ungefär likadan i materialet, men det finns inga overaller i strl 68 kvar på någon affär här. Ville så klart ha strl 68 eftersom att hon har alla kläder i 62 nu, då hinner hon inte växa ur overallen denna vinter.
 
Kikade runt på tradera och fann denna, hade en overall till Wille från lindex och den var så mjuk och tjock. Så när jag såg denna la jag ett bud och för 36kr blev den min. Vilket kap!!!
 

Jag älskar dig tio tusen miljarder varv runt jorden och tillbaka igen

När man är sjuk får man se på film precis när man vill, detta var på morgonen. Lill hjärtat checkade ut för dagen för en stund sedan och nu hoppas jag verkligen han får sova ordentligt inatt. Tyvärr så har han blivit ännu snorigare under dagen, men hoppas ändå! Om inte annat så får han äntligen sova med sin Mattias (om nu Wille vaknar inatt förstås) för om ca en timme kommer min älskade Mattias hem igen! Lycka!!


^^,

Beställde efter detta igår efter två tiden på dagen och idag kom det, snabb leverans! Och nöjd är jag med köpet


"Jag tar mig inte runt"

Såhär arg blir lilla damen när hon försöker rulla runt, men inte kan. Ibland tror hon nog att hon är äldre än vad hon faktiskt är!


En till varje

Köpte en ny body till Lykke på afärg idag och imorgon ska jag minsann gå och köpa en likadan till Wille, fast tröja förstås!


Mjölk protein

Efter bara några dagar har min laktosfria kost visat sig vara bra för Lykke, hon har fastare bajs, spyr inte lika ofta och har slutat skrika för ingenting. Men hennes bajs är fortfarande grönt och hon drar ihop sig då och då, vilket tyder på att hon är en mjölk proteinare.. Och jag som verkligen inte gillar havredrycken och det mjölkfria smöret.. Så från och med idag äter jag ingenting som har med mjölk protein att göra, men så länge det är bra för lilla damen gör jag vad som helst! ❤


Va säger du, mamma? Ska jag sova?! Nej tack"

Och Lykke vägrade sova där ett tag. Eller rättare sagt sov hon ganska precis fem minuter och sedan kom storebror och gosade ner sig brevid henne, hon vaknade och undrade verkligen om hennes mamma blivit knäpp som trodde att hon skulle somna om!


Dålig natt

Resulterade sig i att lilleman inte alls ville stiga upp på morgonen. Var väldigt svårt för honom att sova under natten på grund av hostan och febern, stackarn


Figurix

William fick ett nytt spel igår. Under en längre tid ville han inte alls släppa det


Söt som socker

Lykke i en klänning hon fått av moster Ida i julklapp. Jisses, va söt hon blev i den!


"Traktorn har faktiskt en hatt, mamma!"


3 par.. nästan

Japp, två par är helt klara medan ett par behöver skosnören, det var en liten dam som vaknade och ville inte alla hjälpa till att fixa det sista på dem. Hahah!


Nytt till Wille

Tre saker i dinosaurie motiv. En handduk, ett påslakan (samt kuddfodral) och en kudde. De två sistnämnda sakerna kommer passa perfekt i hans rum... när det är klart!


Sjukstuga

När vi slog upp ögonen på morgonen visade det sig att Wille trillat dit för en förkylning och även jag. Lykke har klarat sig än så länge, hoppas att hon gör det helt och hållet också, är ju så hemskt när de är så små och sjuka. Senare idag ska vi iväg och lämna bort bilen några timmar, den ska få ny kamrem, vattenpump och nån plugg till oljan om jag förstod det hela rätt!


zoo

Just innan det var dags för Wille att hoppa i säng, gjorde han ett zoo till sin lillasyster. Älskade pojk!
 
 
 

Amen godkänt i alla fall

Beställningen på sugarpaste, limmet, färgen och pennan kom under dagen. Jag testade göra en sko alldeles nyss och det blev faktiskt riktigt bra! Hoppas på att de andra 11st blir ännu bättre, fast dem gör jag en annan kväll!


mini

Lilla damen har även idag haft på sig något som tillhört William. Tänk att han har varit så liten! Till och med ännu mindre!!!

JOHANNA FÄRG OCH DESIGN

Igår kväll och i natt har jag fått dela säng med en mini William eller ja, det var ju så klart Lykke som låg vid min sida. Men lilla damen hade på sig storebrors gamla pyjamas. William kom över till våran säng kring fyra tiden, nog är det mysigt med ett barn på varje sida och båda är så otroligt goa!


Godkänt

Wille upptäckte att dinosaurien åkt upp på hans lampa. Han var väldigt ivrig att få visa mig att den var EN DINOSAURIE där på! Den fick alltså godkänt, men som sagt funderar jag på att göra en liten dinosaurie i ljusblått och sätta upp snett nedanför den stora.


Hon kan se på Tom och Jerry med mig, mamma

Att få se på film i våran säng på datorn är något Wille tycker extra mycket om. Se på tv nere är inte så fränt i hans ögon. Ikväll tyckte han att lillasyster skulle kika på filmen med honom. Han är nog världens bästa storebror ❤


Fina barnvakten

Jag hade tid hos tandläkarn idag, hade tänkt ta med mig Lykke. Men igår kväll bestämde jag mig för att höra med barnens morfar om han kunde följa med oss och gunga henne i bilbarnstolen medans jag fick munnen checkad. Fast när vi gjorde oss redo på morgonen ville damen inte äta ordentligt, hon ville hellre vara vaken och enda sättet att få henne somna om är antingen bröstet eller bilen. Så morfarn fick dra många "raggar" med damen medans jag gick upp.

 

 

Väl inne i hissen slog tanken mig att detta är första gången jag har barnvakt åt henne. Nästan exakt en timme tog besöket och under den lilla tiden hann jag både sakna henne, bli orolig och känna mig dum som "lämnat bort" henne för en sådan skit grej. Töntigt kan det tyckas vara. Men hey, alla har känslor. Glöm aldrig bort det!

 

Tur att min fina lilla pappa är en sån bra person. Jaa, min mor också så klart. Fast hon är nog minsann bäst! Haha


Mamma, jag vill ha en till sån där!

Säger en ganska nyvaken William medans han pekar på sin lillasyster! Hahah


^^

Håller som sagt på att pyssla ihop saker till barnens rum och klura ut hur jag vill att rummen ska vara inredda. Williams rum är viktigast just nu och där inne får jag bara ont i magen av att titta in, så som det ser ut nu. Fula tapeter och kaos bland alla saker ( finns inte riktigt plats för allt )

Hoppas på att det inte dröjer allt för länge tills ahem kommer hit och tapetserar bådas rum, Wille har vi inhandlat en fond tapet till som de ska få sätta upp och Lykke ska få en fond tapet, men är fortfarande lite osäker på vad hon ska få ha för "tema". Sen får hennes rum ta den tid det vill, hon har inte så stor användning av det nu så! Sen finslipar jag inhandlings listan inför ikea om och om igen, vill verkligen inte missa att köpa en endaste sak till Willes rum, för efter ikea trippen vill jag verkligen att hans rum ska vara klart!

 

 Under kvällen klistrade jag även upp dinosaurien på hans lampa, den blev i samma färg som namnet. Men funderar på att klippa ut en mindre dinosaurie i ljusblå och sätta just nedanför den större, får se!


Alla älskar mig

Lilleman har kommit till den "fas" i livet där han försöker komma underfund med hur många och vilka som kan tänkas älska honom. Det har på senaste tiden blivit en liten funderare av honom. Mycket känsliga och svåra frågor kan han ställa ibland. Guuu va han är klok och kan mycket!!! Älskade, älskade William ❤


Laktosfri

Lykke har sen lite mer än en vecka tillbaka, bajsat varje gång efter amning. Lika löst som vatten och hon har börjat skrika utan anledning (hon är verkligen ingen skrik bebis) tycker det är väldigt underligt! Sedan började jag fundera mer på om dessa "babyfinnar" verkligen är det. Kan hända att det är utslag p.g.a allergi. Eftersom att Wille var en mjölkprotein allergiker som bebis och sedan övergick det till laktos och för ett år sedan försvann allt som hade med mjölk allergi att göra! Så tror jag även att Lykke är allergisk mot mjölk. Från och med idag är jag laktosfri och har det inte blivit någon förändring nästa söndag, går jag istället över till att bli helt fri från mjölk (proteinet också). Som tur är påverkas inte hennes viktuppgång p.g.a allt bajsande. Men det beror mer på att hon äter så pass ofta och länge fortfarande.


Från shoppingen L

Och Lykke fick sig tre bodys och två byxor. Var även på jakt efter en sparkdräkt i samma motiv som den vita bodyn högst upp i högra hörnet, men självklart fanns det inte kvar en endaste... inte ens i någon storlek!! Så trist!
 

Från shoppingen W

Till Wille blev det ett par snygga jeans som passar både till vardags och till dopet. Samt att han fick en super snygg skjorta som gogubben hittade.

Dags för en tripp till stan

Lykke behövde nya kläder överhuvudtaget, Wille behövde byxor till dopet och jag behövde mig fler amningbhar, så vi åkte iväg till stan. Skellefteå närmare bestämt!
 
 
Jag fann mina skit fula amningsbhar (varför görs inte snygga sådana?), ett par leggings och washitejp som jag ska pyssla ihop några saker till barnens rum. Gogubben köpte sig nå kallingar och vad barnen fick lägger jag upp i andra inlägg. Vi tog även en snabb sväng förbi kvantum för att inhandla diverse och slippa handla när vi kommit hem, blev bland annat blöjor åt lilla damen i en storlek större... jisses vad hon växer!
 
 
William hade turen att spendera dagen med sin mormor och morfar samt sin bästis på badhuset. När han kom hem var han så glad, men trött! Bra dag för honom med andra ord, haha
 
 
 
 
 

RSS 2.0