Det bästa till den bästa!

Wille har fått nya vantar, de andra blir så fort blöta därav att han blir kall om små fingrarna. Men inte nu, nepp! Nu kan han i princip bada med vantarna på!


Barnens lampor

Båda barnen har varsin vit rislampa i sina rum, väldigt tråkiga. Men med silkespapper, en sax och tapetklister blir de genast mycket snyggare. Nu är det bara kvar att klippa ut en dinosaurie till Willes lampa och klistra dit. Lykkes namn är också uppsatt på hennes lampa, men har inte kommit på vad jag ska göra för någon sak på hennes. Kanske ett lok?


baby converse av sugarpaste

på dop tårtan ska Lykke få! Eller rättare sagt ska jag försöka mig på att göra sådana. Ingredienserna är beställda och anländer i slutet av nästa vecka!
 

Effektiva

Suttit och klickat runt på ikeas hemsida, granskat inköpslistan och lagt till en eller två saker. Men nu är det dags att krypa ner i sängen brevid en nybadad Lykke, för nu ska vi stänga våra blå. Imorgon ska vi nämligen följa min pappa till återvinningen och hjälpa honom snöra allt vårt skrot!


Uppdraget slutfört

Gummsan ligger ute i vagnen och sover ännu. Stoppade ner henne där i och skickade ut morfarn på en liten prommis, så hon skull somna. Medans jag och mormorn började rensa i garaget. Uppdraget var att få bort så mycket så en bil gick att ha där inne igen och vi lyckades. Gogubben trodde minsann att vi inte alls hade så mycket som skulle kastas, men när vi var klar så blev det en full släpvagn så herrn hade fel!

 

Varför vi hade så mycket saker i garaget är för att det är både garage och förråd i ett. Exakt likadant som i förra huset, fast där fanns det en vägg. Men det var minsann inte varmgarage som vi har nu! I alla fall så blev det bråttom med att få bort alla kartonger från förrådet i förra huset och tiden fanns inte riktigt till, alltså blev allt bara insnört i garaget. Men gå gick inte bilen in och det resluterade sig i att traktorn sket i att skotta åt oss, där av min halverst panik att försöka få plats för bilen igen. There you go!


inga alarm ställda alls!!

Sådärja, då hade Lykke checkat ut för en stund och det ska även jag göra. Sov riktigt dåligt förra natten och hann inte ta igen den sömnen under dagen idag, hade "såå mycket att göra" (som egentligen kunde ha väntat, men tjurskalliga jag måste avsluta allt jag påbörjat). Har varit väldigt sliten hela dagen, så nu hoppas jag på att gummsan sover bra inatt och ger mig sovmorgon. För det tycker jag ändå att jag förtjänar! Fast Lykke borde ändå sova bra inatt med tanke på hur många ggr hon bajsat idag, tappade räkningen efter nio. Hur mycket ryms det egentligen i en liten bebis mage?!


5640g kärlek!

Vilken tur att lilla damen inte kan fara någonstans överhuvudtaget och ännu mer tur är att hon är en sån gladskit, så man behöver bara titta på henne för att själv bli så himla glad. Det är nämligen inte alltid jätte lätt att hålla humöret uppe, när William inte är hemma. Saknaden efter honom är verkligen enorm! Därför är det extra speciellt att ha Lykke i min närvaro, hon är verkligen en riktig glädjespridare ♥
 
 
På bvc visade det sig att hon vägde 5640g, alltså har hon gått upp 810g på lite mindre än två veckor. Duktigt! Sen hade hon ökat på längden också, till 60cm. Ingen 6-8 veckors koll gjordes, eftersom att den gjordes för två veckor sedan (när hon visade en sån pigghet och utveckling) hon godkändes den gången så. Nästa gång vi ska dit är det en läkarkoll, men det är inte förän nästan i slutet av feb.
 
Sen fick jag även klargjort att damen har babyfinnar (hormonprickar), men det visste jag i princip redan. Ville bara vara 100% säker. De försvinner i alla fall av sig själv inom någon vecka, under tiden kommer Lykke fortsätta vara röd prickig i ansiktet, huvudet och lite på bröstet. Hur röd och hur prickig hon är olika från dag till dag. Men lika fin och underbar är hon för det! ♥

Lillemor Lykke Alvina Persson

Efter att ha knåpat ihop framsidan till Lykkes dopkort insåg jag att det tar för lång tid, så valde jag den enkla vägen med innehållet. Skrev ut text och en "bild" som ska vara på andra sidan. Inte så tidskrävande, perfekt! Eftersom att jag och Lykke är som klistrade vid varandra blir det svårt att hinna skriva snyggt, rakt och ordentligt i alla korten.

Chockad

Först chockar Lykke mig genom att sova fem timmar själv, sedan åt hon, bytte blöja och en liten vaken tid. Därefter sov hon ytterligare fyra och en halv timme själv. Så brukar hon bara sova om nätterna!!

Imorgon står bvc på schemat för Lykke, dagis för Wille och sedan åker han till sin pappa tills på fredag. Gogubben far till norge, men kommer hem på torsdag. Måtte denna vecka gå fort nu, så grabbarna kommer hem igen!!


Kanelbullar

Under dagen har William bakat bullar med sin mormor, fast efter ett tag blev det mer roligt att göra slott och äta degen. Men goa blev bullarna i alla fall! Haha


Tuffast i stan

"Mamma, jag är tuff nu" säger lilleman medans han kommer ingåendes till vardagsrummet, med sina solglasögon på sniskan. ❤


Världens bästa storebror

Blir alldeles varm i hela kroppen, när jag tittar på alla fina bilder på barnen. Detta är de nyaste på dem tillsammans, så underbara!!


Förlossningsberättelse Lykke

 Jag gick över hela 15 dagar, suck! De dagarna var inte nådiga.
I alla fall så fick vi en igångsättnings tid fredagen den 14 december i sunderbyn, vi sov dåligt under natten bägge två. För vi tänkte hela tiden "imorgon händer det", men ikket! När vi kom till sunderbyn så gjorde dem en ctg kurva på mig och ett ultraljud för att se hur mycket fostervatten som fanns kvar, tydligen fanns det nog mycket vatten så de beslutade att INTE sätta igång mig. Jaha?! Vi åkte hem igen med besvikelsen över detta, jahapp då får vi vänta ännu längre tänkte vi.
 
 
 
Gick och la mig kring 00.00/00.30 tiden den fredagen, sov hela natten ostört och vaknade just innan 9.00. Tänkte att gogubben skulle få sova längre, så jag gick och la mig på soffan och såg på tv. Klockan 10.08 skrickade jag iväg ett sms till min mor och frågade "vad mitt lilla hjärta gjorde?" (hon var barnvakt åt William) Strax efter jag skickat iväg smset kände jag en molnande känsla kring blygdbenet/magen, ont gjorde det inte heller, så jag tänkte inte mer på det och fortsatte se tvn.
 
Några minuter senare känner jag det igen och bara någon minut efteråt kommer det en till och den tredje kändes ändå (inte så ont att man vill gråta, men det kändes). Började fundera på om det var på g och just efter det kommer det en värk igen och då går jag till gogubben, väcker honom och ber honom stiga upp för att sen komma och "klocka" värkarna, så vi ser om det är på g eller ej. Jag satte mig i badkaret medans han började klä på sig och så.
 
Ber honom hämta en alvedon eller två. Tar dem och sedan sätter sig gubben på toalocket och börjar klocka, men jag glömmer hela tiden bort att säga när de tar slut. Till slut säger jag att han får ringa till sunderbyn och fråga om vi ska komma eller ej. Till svar utav sunderbyn fick han "ja, ni kan ju börja köra om en stund". Okej! Så jag steg upp ur badet, fick en värk just när jag klev upp så halv ramlade (men som tur var så stod gubben i badrummet och hann ta emot mig). Så! då var den över, gick till sovrummet och började leta reda på några kläder. Satte mig ner på sängen och tog på mig sockarna, samt en tröja. Började dra på mig trosor och byxor men de stannade vid knävecken eftersom att där fick jag en ordentlig värk. En sådan som fick mig att börja tänka "men va fan, ska jag åka bil med detta". Just efter den tanken kom en till ordentlig värk och då hör jag mig själv säga "Gubben, jag kommer inte kunna ta mig till bilen och inte heller åka till sunderbyn". Va! Säger gubben och kommer in i sovrummet. Ja, där ligger jag i sängen halverst i fosterställning med byxorna nere vid knävecket och säger "du får nog ringa sunderbyn igen".
 
 
Men det tyckte inte gubben, han ringde 112 istället och då blev jag förbannad på honom (för jag behövde minsann ingen ambulans, tyckte jag). Han öppnar samtalet med "Hej, jag har en jätte gravid kvinna här". Personen i luren säger något i stil med "jasså, hur gravid då?". Och gubben svarar "Så gravid man bara kan bli". Sedan försvann jag in i mig själv eller vad man ska kalla det. Har inget minne utav det förän gubben ropar "Vill du trycka på?" från hallen samtidigt som han pratar med någon från arvidsjaurs vårdcentral i luren. Neejdå, inte ännu svarar jag och just då kommer en ännu ordentligare värk och då ropar jag "Ja, nu vill jag nog trycka på". Jaha okej, säger gubben och pratar sedan vidare med personen i telefonen. (Detta samtal tar inte många minuter, men i mitt huvud tar det minst tjugo min).
 
 
Ligger och blundar samtidigt som jag tar emot några värkar "säger till gubben att jag tycker vi kan pausa detta en liten stund" Han ser lite lätt skräckslagen ut, men försöker ändå le för att inte göra mig orolig. Ambulansen anländer och jag hör ifrån hallen "Vart är den jätte gravida kvinnan?" i sovrummet svarar min gubbe och nästa gång jag tittar så ser jag en blond kvinna mitt framför mig! Wow!! vem är du och vad gör du här, tänkte jag. Men i verkligheten tar jag hennes hand och hon säger till mig att de ska försöka få in mig i ambulansen och sedan åka till sunderbyn. Okej, säger jag och klämmer sedan åt hennes hand, sedan går mitt vatten. Först då förstår jag att "jaha, vi ska föda här istället". Har för mig att någon sa det också. Något i stil med "Du, vi tar oss ingenstans". Den blonda kvinnan med namn Maria sätter fart och vänder på mig, så jag ligger på rygg i stället, sedan ber hon ambulansföraren Sara om hjälp.
 
 
De hämtar sådana lakan med plast i och lägger ut i hela sängen. Under den lilla tiden som gick så hade de skickat ut gubben för att skotta en gång (innan vattnet gick), så de ropar till honom "Vattnet gick". In kommer gubben och pussar mig på pannan, samt håller mig i handen. Sedan ber de honom att ringa till Anna-Maria/Barnmorskan, sen kommer han tillbaka och håller mig i handen. Då frågar jag "får jag krysta?" ingen svarar och jag frågar igen, men inget svar. Så då tar jag saken i egna händer så att säga och krystar två gånger, stannar upp när huvudet är halverst ute (för att motverka bristningar) och på tredje krystningen åker en liten Lykke ut och upp på min mage klockan 11.16! "Såg ni på solsidan eller?" hör jag någon fråga. Ja, svarar vi och strax efter kommer barnmorskan in i sovrummet och säger till gubben "vad gör ni hemma, jag såg dig på konsum igår och tänkte men ni ska ju vara i sunderbyn" (hon var alltså lika chokad som oss över att vi blev hemskickade dagen innan) Hon fick ta emot moderkakan i alla fall. Jag bytte tröja och svepte om Lykke ordentligt i den blåa filten, gubben kommer med en liten mössa och sätter den på hennes huvud. Sedan funderar de på hur de ska få upp mig på båren, men istället ställer jag mig upp och "hoppar" upp på den själv. Så där ja, in i ambulansen och iväg till arvidsjaurs sjukhus, för att kolla mig (så jag inte blöder för mycket och sådär). Där fick vi go fika med oboy, kaffe, saft, pepparkaka och mackor. Jag drack flera glas saft och åt en macka. Jag får en nål i handen för att kunna få dropp och sedan åker vi in i ambulansen igen och iväg till sunderbyn.
 
På arvidsjaurs vårdcentral
 
I ambulansen påväg till sunderbyn
 
På vägen dit pratar jag och Maria om allt mellan himmel och jord, Lykke får en ambulans nalle (alla barn som åker ambulans får en sådan). Efter drygt två timmar är vi framme, påväg dit var det mycket snörök och guppigt på E4an. Maria och Sara skjutsar upp mig till förlossningen, där jag får träffa en barnmorska och då frågar jag om jag får gå på toa. Hon ser chokad ut, men säger att det är okej. Kommer ut från toan och möts av henne som då säger att vi fått byta rum, eftersom att de kommer in flera som ska föda. Vi går till det nya rummet, Maria och Sara är kvar (Maria håller i Lykke medans barnmorskan kollar mig). Sen kommer gogubben in i rummet, då åker Sara och Maria hemåt igen. Gubben får klippa av navelsträngen och jag får två små stygn, sen kommer de in med förlossnings fikat (det vi fick i arvidsjaur var godare). Vi äter klart och sen får vi ett rum på BB, rum 4.
 
 
 
Förlossningsfikat i sunderbyn
 
I rummet innan BB
 
I rummet innan BB
 
I BB rummet
 
I mitt knä på BB

Willes tapet

Var och hämtade ut Willes fond tapet under dagen, kommer bli så himla snyggt när det är klart och efter vi varit på ikea, såklart!


Så små

Dessa små fossingarna, de är bara för söta och så små. Tänk att Wille också varit så liten, man glömmer lätt hur små bebisar egentligen är! ❤


Saffrans inlagda päron

Nu under kvällen/eftermiddagen har barnen hjälpt mig att börja göra dopkorten och gjort saffrans inlagda päron, mums!! Fast med det sistnämnda så var det mest Lykke som hjälpte till och Wille åt istället apelsin och såg på bompa, inte helt fel det heller.


New in

Fynd åt barnen. En pyjamas till Lykke och en "ziperall" åt William!


Fredagsfin

Idag kommer gogubben hem och då passade lillan på att göra sig extra fin med klänning och allt!


Tur han är söt

"Det är musik, mamma, MUSIK" och nu har vi lyssnat på gitarren i minst tjugo min. Sitter och klurar på vem som gett honom den och tror minsann det är min kära sambo, han ska få igen! Hahah


Krokodilen också

Hade besök utav min fina pojk under natten, han är verkligen den mysigaste och goaste! ❤ Ja, och så får vi inte glömma att han tog med sig sin krokodil!


2006 vs 2012

Bläddrade igenom album här om dagen och stannade upp, när jag fann ett kort på systerdottern när hon var liten. Det såg precis ut som Lykke fast smalare! Lika som bär ❤


inte världens bästa dag

Idag är vi trötta, alla tre + att jag åkt på en förkylning. Varken huvudvärken eller febern vill släppa, hostan är inte heller så rolig och saknaden efter gogubben är olidlig! Har förmodligen inte världens bästa dag idag..


Lilla mumin


Påfyllning i Lykkes garderob


Mössa

Här om dagen fick Wille en yamaha mössa utav Sandras Tommy. Den passar perfekt och Wille är så nöjd


Tv kväll

Båda barnen sover. Wille checkade ut tio över sex, så han var helt slut lillkillen! Lykke däremot somnade nyss (för en stund i alla fall) så jag tänkte passa på att äta kvällsfika och vänta på att svenska rivieran börjar,efter det blir de läggdags. För idag har jag varit så himla trött fastän jag sovit med lillan under dagen. Hoppas på att vi inte håller på att bli sjuka här hemma, återstår att se


Första natten utan dig

Och så var det dags att lägga sig. William sover och Lykke somnar strax, men nu saknas gogubben. Han är i Norge på arbete och jag tycker inte om att sova utan honom, första natten är jobbigast och de andra bara rullar på tills fredagen (ibland torsdagen) anländer och min älskade gogubbe kommer hem igen. Några nätter kvar alltså, tur jag har mina små och att William mer än gärna kramas med mammsen ❤ Håller tummarna på att Lykke blir lika go som sin storebror!


Lämna kvar dinosaurierna

Måste skryta över William! Han var hos tandläkaren idag och lagade ett hål, min lilla kille lät dem både bedöva och borra i tanden så länge tandläkarn bara skulle ta ut trollen, men lämna kvar dinosaurierna i munnen. Så då var det hålet borta, så himla duktig William är!


I brevlådan

Låg ett paket till lillan från min kusin. Det innehöll två tröjor, en munkjacka och en klänning. En sån fin sak att göra ❤


Varsågod lilla vän

I födelsedagspresent utav sin mormor och morfar kommer William få en bok om dinosaurier, där både hans namn, hans bästis och ena kusinens namn står. Alltså handlar hela boken om honom, så otroligt fint!


Godmorgon?

Lykke var inte ens i närheten på att vilja stiga upp då jag och lilleman steg upp. Sötungen!


Puss på dig, lillasyster

Wille sover, även Lykke gör det alldeles strax och även mamman i huset tänkte checka ut nu. Slå igång svensson svensson filmen på datorn och krypa ner under täcket utmed gogubben! Idag har jag och lillan spenderat hela dagen hemma, blev en städar och tvättar dag för oss medans grabbarna körde skoter. Inatt åker gogubben iväg till arbetet och imorgon står dagis samt tandläkaren på Willes schema


Powerskor

Lilleman fick ett par powerskor utav Micke och Malin, sen dess har han inte velat ta av sig dem. "Mamma, morfar får ha på sig sina när han vill" fick jag till svar, när jag bad honom ta av sig dem! Han är bara för söt, lilleman! ❤


Jag måste ha varit snäll

Gogubben kom hem med två buketter tulpaner till mig och en choklad ask! Och även min kära vän Sandra kom förbi med en saffrans kladdkaka som var så himla god!


"Mamma, ta kort på mig när jag gör såhär"

Nog är han allt bra söt, lilleman! ❤


När du ler gör mitt hjärta en kullerbytta ❤


Mina grabbar


Godnatt mina skatter

Just nu är mina ögonlock tunga som bly, har inte sovit eller överhuvudtaget vilat idag. Men har redan nu planerat in en liten vila med lillan imorgon, likest att passa på när gogubben är hemma och kan vara med älsklings Wille! Under dagen har vi varit och skrivit på faderskapsintyg, så då var det gjort! Vi har även fått upp "hyllorna" i hallen, blev så bra. Och så körde vi på en stor handling, gomiddag hos mina föräldrar, prommis, bokat tapetserare (eftersom att vi åkte på omtapetsering i Willes rum i förra huset, lilleman hade nämligen rivit tapet + att det förmodligen skulle flytta in en äldre person så de accepterade inte lillemans färgglada fondvägg) och under kvällen fick båda barnen bada samt att gogubben klippte Willes hår. Han blev så fin lilleman!! ❤


Dopkort

Igår hjälpte Wille mig med dopkorten eller i alla fall skriva upp vilka vi ska bjuda och deras adress, detta tyckte Wille var super kul!


Lärarn

Innan det var läggdags för Wille, så passade han på att lära lillasyster hur man gör i babygymmet. Duktig lärare! ❤


Tack på ett annat vis?

Gogubbarna sover. Wille somnade ungefär halv nio eftersom att han promt skulle vänta på att Mattias kom hem, för att sedan få gå och lägga sig med honom. Gullungen! Gogubben somnade bara för en stund sedan och även Lykke höll på att somna ungefär samtidigt, men bara höll på att göra det, först ville hon bjuda på lite..jaaa kräks! Hade just ammat henne och bytt blöja, skulle bara "bumpa" henne på rumpan så det kom en rap eller två.. En rap kom det och jag satte henne på min mage och däääär kom det en rap till följt av tre ordentliga fontän spyor över hela mig, tack Lykke.. tack! (För övrigt så har jag aldrig i hela mitt liv sett en bebis kräkas så mycket på en och samma gång, de rymmer minsann mycket i små magarna)


LYKKES SÅNG

Jag hörde ingen låt den dagen Lykke föddes, men pappa Mattias gjorde det. När jag och Lykke åkte iväg i ambulansen till sunderbyn, då satte sig pappsen i vår bil och körde efter oss (då han vrider igång bilen spelas denna låten på radio) Så detta är Lykkes sång
 

Man tackar

Wille somnade just innan åtta igår och sov till tio över nio ungefär och han drömde inga mardrömmar alls. Lykke åt två gånger till och hon somnade om direkt efteråt. Så idag känner jag mig nästan bortskämd med sömn, tack mina älskade! Synd bara att det ska vara så sjukt kallt ute, hade tänkt ta en prommis med lillan men i 28 minus vägrar jag! Vi får köra på en mys dag i väntan på att hämta lilleman från dagis, sedan har vi "helg" och ikväll kommer gogubben hem! ❤


Och så blev det natt

Lykke somnade just om igen och nu tänkte även jag stänga mina blå tills nästa gång lilla damen är hungrig. Sen har jag även lyxat till det med att låta Wille sova i stor sängen, så inatt ska vi kramas! ❤


En månad

Igår blev våran lilla Lykke en månad! Och den dagen spenderade hon i en body som Wille hade, när han var liten. Känns så konstigt att Wille är såå stor nu! Tur att han är världens underbaraste son och storebror, då menar jag verkligen världens underbaraste ❤


Hjälpredor

Wille sover sen en stund tillbaka. Lykke hjälpte mig att hänga tvätten och sedan somnade även hon, ett tag i alla fall. Under dagen har jag sett till att få iväg några viktiga brev, beställt Williams fond tapet på afärg och tapet, samt varit in på Lundgrens för att kolla igenom ahems utbud på tapeter, valde en tapet till båda barnens rum, vita! Lykke får ingen fond tapet ännu, utan det får bli lite senare. Känns betydligt viktigare att få ordning i Willes rum först!! Innan Wille somnade hjälpte han mig att hänga upp sina och lillasysters kläder i garderoberna, passade även på att plocka undan alla kläder Lykke inte kan ha längre.


Någon saknar dig

Påväg hem från mormor och morfar började Wille fråga om hans Mattias var hemma i vårat hus nu (om han skulle vara hemma när vi kom hem). Näe, svarade jag och berättade att han är i Norge och jobbar, men att han kommer hem imorgon innan du hinner gå och lägga dig. Det var bra tyckte Wille, som sa att annars måste vi fara och hämta honom! Och till sist sa han "mamma jag ska fara till Norge och jobba med min Mattias". Nog är han allt bra gullig lilleman!


Nr två

Paket nr två låg så snällt och väntade i postlådan idag! I det låg mitt fina duschdraperi, Lykkes sockar och Willes tröja!


Gummsan

Lykke är bara för söt när hon försöker prata!


Hjärtat

Stiligaste killen som gjorde sig extra fin i söndags med skjorta och allt!! Underbara barn


Avi i postlådan

Låg ett avi i postlådan i fredags och på den stod det att jag hade ett paket att hämta ut på ica tidigast måndag. Från hm var det, yey! Det var mina amningslinnen, sportbh, mössa, tjocktröja, sockar och dödskalle tröjan samt lillans strumpbyxor. Nu väntar vi på två paket till. Hoppas på att det mellersta hinner komma innan veckan är slut. Det innehåller både saker till William och hemmet!


Oooops!

Råkade gå in på afärg och tapet under dagen, när denna fina body ropade på Lykke och självklart fick den följa med hem då!


Små fossingar

Mina 38or ser gigantiska ut brevid lillans små fossingar!


Lyckades fånga ett

Leende på kort. Älskade unge ❤


Jag ler

"Men så fort mammsen tar fram telefonen och ska fota, så slutar jag. Då satsar jag på gäspningarna istället"


Och dagens prommis

Wille behövde få rasa av sig lite, alltså bli av med en aning energi. Så vi tog en promenad! Han fick växla mellan att gå, springa och åka bob, samt åka i backarna med gogubben, när vi kom hem var det en trött liten kille som fick äta kvällsfika, byta om till pyjamas och bums i säng!


Men underbara lilla kille

Passar på att mysa med min fina, när lillasyster tar en sovstund! Underbara pojk!!!


Lykke har checkat läget

i babygymmet för första gången idag! Hon verkade tycka det var spännande med alla de saker som låter och storebror visade mer än gärna vilka saker som lät, det hade han minsann kollat redan. Hahah!


me too

En fin klänning från afärg och tapet till lillan fick följa med oss hem tidigare i veckan!


Från prommisen igår


De allra dyrbaraste jag har

Blir alldeles varm i hela kroppen, när jag ser hur fina barnen är mot varandra. Lykke ler ofta när storebror pratar med henne och storebror vill ofta "mjuka" henne. Underbart att se henne le och William skratta tillsammans!!


Grodanboll

Lillan sover små tokigt, likt en groda!


Babygym

Igår anlände Lykkes nya babygym hit och storebror kollade så det dög åt lillasyster!


Alla hemma

Bokade dopet och tid för faderskaps intyg igår. Hann snöra ihop tårtan till gogubben som fyllde år och så drog jag en sväng med dammsugarn och moppen, haha! Sedan var jag och Lykke ut på promenad med Matilda och Melinda! Och på kvällen hämtade vi hem mitt älskade hjärta William som varit hos sin pappa i en vecka och under kvällen var han på kalas hos sin bästis! Så nu ska vi mysa hela helgen!!


Till min garderob

Fick dessa två ta plats. Gillar tröjan mest, de ser ut som att den är stickad men det är den faktiskt inte!


Bvc

Var på bvc med lillan under förmiddagen. Nu väger damen 4830g och är 59cm, verkar som att hon kommer bli en lång flicka! Sedan fick hon beröm för hur pigg hon är och vad hon kan redan nu, enligt dem så är hon som en 8 veckors bebis när hon egentligen bara är 4 veckor (på tisdag). Då kände jag mig extra stolt!


På tiden

Tvättade upp gogummans alla kläder igår, de som hon fått som gåva i samband med hennes födelse och även dem som hon fick i julklapp! Kanske på tiden, med tanke på att endel faktiskt var i 56! Tur att hon fortfarande kan ha den storleken på alla kläder förutom pyjamaser.


"hmm, vad säger du mamma! sova nu?! näähäädutack"

Och så ändrade sig Lykke angående sovningen! Trodde minsann hon hade tagit sin vaken tid under dagen, men vid närmare eftertanke så har hon sovit hela dagen i princip. Så hon tar den nu istället.. Pax för en tidig kväll imorgon då!


Hurra hurra hurra!!!

Lykke har precis somnat om efter hon ätit, så nu är det verkligen dags för mig att somna. Idag ska vi på bvc och mäta henne, sen hem för att fixa gogubbens tårta för han fyller år. Hade även tänkt fara förbi mimmis och se om de har något intressant, min garderob ekar eller rättare sagt så behöver den lite förnyelse! Men det bästa som händer idag är att båda mina grabbar kommer hem, som jag längtar!


Vi leker körragömma

Kan man tro i alla fall, Lykke har väldigt udda sovställningar ibland, men ack så söt! Sådär söt att man inte kan sluta le när man tittar på henne!!


Vilken leverans!

I postlådan låg vår fina familjekalender och väntade idag! Lätt bästa köpet hittills i år. Leverans tiden var väldigt kort, beställde i söndags så, tummen upp för isaform!!


HM

Klickade hem några plagg till mig och barnen här om dagen. Dessa blev det, en tröja till Wille, sockar och strumpbyxor till Lykke samt en sportbh, byxor, två tröjor, en mössa, sockar och två amningslinnen till mig. Så nu hoppas jag det dyker upp på posten någorlunda fort!


Bra med sömn

Två ggr vaknade lillan inatt och åt, sedan somnade hon om direkt som hon nästan alltid gör, vilken snäll bebis vi fick! Sen har även lillan fått bada och som hon trivs i vattnet, lite klagomål vid uppstigning men så fort hon är invirad i handduken så är lillan lika snäll som vanlig!


Utvilad imorgon, tack?

Wille blev hämtad kring sex/halv sju tiden, sen dess har jag och Lykke legat i soffan och halv sovit. Men vi hann även med ett besök av Emelie som även hade med sig en present till lillan. Två par sockar och ett ur gulligt set som bestod av en mössa, body och byxor. Det bästa var nog att sockarna passar och faktiskt håller sig kvar på lillans små fossingar!! Nu ska vi stänga våra blå och hoppas på att vi (läs jag) är någorlunda utvilad imorgon, fast Lykke har redan tjuvstartat med sovandet


en timme

En liten prommis fick det bli ändå! Frisk luft skadar aldrig


Vi myser istället

Lykke hade en aning jobbigt med magen inatt tills hon såg till att fylla blöjan ordentligt med nr två. Efter det åt hon och somnade bums. Strax efteråt vaknade mitt andra lilla hjärta av mardrömmar och feber, ner för att få i honom alvedon och sedan i säng med honom igen. På morgonen hade Wille fortfarande feber och mer snorig, så inget dagis för honom. Istället blev det massa morgonmys! Idag är Wille inte alls sig själv, det mesta beror nog på att mardrömmarna sabbar den ordentliga sömnen för honom, att han kanske inte får den dära riktiga djupsömnen


Du är så go lillhjärtat

Började tänka på att nästa gång jag vaknar är inte gogubben hemma längre och på eftermiddagen åker William till sin pappa, blir alltså en sån dära jobbig dag. En skit dag! Tur att Lykke varken kan eller vill fara någonstans och tur att båda mina grabbar kommer hem på fredag!! På tal om hem så körde vi till gammhuset idag för att hämta lite saker, då började Wille berätta att han inte bodde där längre, för att han minsann "fått ett nytt hus och ett ännu större rum som låg/ligger jätte nära lillasysters rum, så då kan man gå dit och pussa henne godnatt". Han är allt bra go lillhjärtat!


Pussunge!


kalender

Har letat efter en kalender ett bra tag nu. En sådan man rymmer allas namn, att alla i familjen får varsin spalt så att säga. Hittade antingen snygga med dumt upplägg eller fula med bra upplägg, tills jag blev tipsad om isaform. Så fin kalender och några klick senare så är den påväg hem till oss!


Två fönsterlampor

Två st sådana hamnade i vardagsrums fönstren. Och resten utav alla våra fönster lampor måste jag göra om. Dvs att jag ska byta kablar, sätta dit andra kontakter samt strömbrytare. Men det får bli till veckan eller nästa helg


Tavelvägg

Gogubben påbörjade vår tavelvägg under kvällen, den blir så fin! Nu återstår det bara att leta efter runda eller ovala ramar, samt skicka iväg en beställning på nyare kort!


Garderob

Under kvällen har vi pysslat på både med det ena och det andra, ett "projekt" för mig var att hänga in alla Willes kläder i hans garderob. Han har verkligen inte lite kläder den pojken, dock växer han så det knakar så snart är det dax att inhandla större byxor. Jisses, va stor han är min lill kille!!


Tre veckor

Lilla damen blev tre veckor igår och det firade vi genom att fylla i hennes fullständiga namn och skicka iväg det till Skatteverket!


Nya lampor

Vi var in på elkedjan under dagen och inhandlade nya taklampor till barnen, en vardagsrums lampa och tre fönsterlampor! Men taklamporna behöver ha lite tyngd i sig och "hängas ut" lite. Vardagsrums lampan fick börja, den fick nämligen besök utav en lykta som väger lite mer. Alla sätt är bra utom de dåliga eller?


Nytt till lillan

Inhandlade två nya bodys till lillan på afärg och tapet två me too blev det och nu väntar vi på att de ska få in de nya villervalla kläderna, då ska även Wille få sig något fint!


Nu checkar vi ut

Alla saker är nu i vårat nya hem! Väldigt mycket är upp plockat och sedan är det städning samt att gogubben ska få skruva upp några hyllor m.m och så måste vi inhandla små korgar. Blir en Ikea resa i slutet på mars och först efter det kommer hemmet se ut så som vi vill ha det, men den som väntar på något gott! Lånade en bärsele idag, för att se om lillan accepterade den och på så vis se om jag kunde plocka ur kartongerna med bägge armarna fria. Hon accepterade den!! I alla fall idag, ungefär två timmar satt hon där i sträck. Men det tog på ryggen att böja sig upp och ner så mycket, sen har även höfterna berättat vart de sitter. Är väldigt öm i dem nu, men beror nog mycket på att kroppen inte hunnit återhämta sig ordentligt och med den där hemska foglossningen jag hade, den bör ju ha gjort något med dem. Men vad vet jag, är faktiskt ingen läkare. Hahah! Nu ska jag ta min lilla och gå upp till sovrummet, för nu.. ja nu checkar vi ut eller lillan har faktiskt redan gjort det


BVC

Kom till BVC på avtalad tid, klädde av lillan ytterkläderna och väntade, väntade och väntade. Men ingen kom! Nähäpp tänkte jag och vägde henne själv efter jag väntat i 30min. 4380g stannade vågen på, så himla skönt att veta att hon får i sig tillräckligt genom amningen! I alla fall så började jag klä på henne igen, drog igen overallen och då kom en från bvc personalen in i "väntrummet". Det visade sig att den andra anställda glömt boka in mötet efter hon gett mig lappen med tiden på, tack? Eller vad säger man? Jaja, jag fick i alla fall en tid för både hembesök och en ny bvc tid, båda två nästa vecka.


Kaos!

Japp, här hemma är det nu mera ett fullständigt kaos om ni frågar mig! Hälften av våra saker är i nya huset och hälften här, men de som är här ligger minsann i sopsäckar eller kartonger. Allt förutom lillans skötplats samt mitt täcke och kuddarna. Kul va?

 

Men imorgon kommer gogubbens pappa och bror hit för att hjälpa min pappa att bära alla möbler, kartonger och sopsäckar, skönt! Och nu checkar jag och Lykke ut, storebror William sover hos hans mormor och morfar, så slipper han det mesta av kaoset, haha!

 

Förutom flyttning så står även bvc tid för Lykke och tandläkaren för William på schemat. Fullt upp?  neeejdå!


Redo

Inatt åker min gogubbe iväg till Norge på jobb igen. Och imorgon ska jag packa ner så mycket som möjligt utav det vi äger i kartonger, samt hämta nyckeln till nya huset, för på torsdag börjar vi flytta! Tur att gogubben kommer hem på fredag igen, så vi förmodligen hinner få någon ordning på nya stället! Längtar tills allt är klart


Vackrast ♥

 
 

Nyår!

Såhär firade mina två hjärtan in nyåret... sovandes bägge två, men ack så vackra!

 

Vi hade ett tidigare nyårs firande tillsammans med min mor, syster + hennes son och karl. Min fina gogubbe gjorde gomiddag och efter det sköt vi några raketer för barnen, för Wille var det lite skräckblandad förtjusning.

Senare under kvällen kom Tommy och Sandra hit som vi sedan skålade in det nya året med och sköt iväg resten av raketerna. Då fick även Lykke följa med ut med hörselkåporna på och den lilla damen sov och sov och sov, inte ens en liten reaktion på raketerna! Hahah! Inne sov även storebror, han var inte alls i närheten på att vakna av raketerna heller, så skönt!


RSS 2.0