Det är viktigt att sova med flygplanet

Vi är i Arjeplog över påsk, körde hit igår och har tillbringat en natt här. Första sova borta natten för Lykke och det gick bra! Wille skulle så klart sova med flygplanet vi vek under kvällen, sötungen! Om en liten stund ska vi börja bege oss till långudden där vi kommer tillbringa dagarna och sedan "hem" till Arjeplog för att sova.


Jag är så galet stolt över att få vara din mamma!


Mina fina grabbar ;)


Inte imponerad

Jag har lätt för att tycka om människor, det finns ingen som jag verkligen ogillar egentligen. Förutom den nya bvc sköterskan, hur tänkte de när de satte in henne där? Herregud... Hon är virrig, upprepande och glömmer bort i princip allt, samt att hon pratar barnsligt med mig och gogubben, sen pratar hon som vanligt med William? Och förklarar dåligt. Inte det minsta pedagogisk! Nä, ursh säger jag bara.
 
 
 
William hade en fyra års koll i måndags och han kunde allt, fram till när hon började vela med att så där kan man inte göra + att förklara dåligt, vilket resulterade sig i att Wille satte sig på tvären och blev "nej, nej, nej, nej jag vill inte". Alltså inte lätt att göra några "övningar" med honom. Och eftersom att han blå vägrade göra vissa saker, ser de nu honom som efter i utvecklingen? Vad hände där? Puckon!  Bad om att få en ny tid så han fick göra om de sakerna han inte ville göra/gjorde slarvigt med mening. Så nästa fredag ska vi dit igen, men denna gången ska hans pappa följa också, bra!
 
 
Känner mig som värsta sur tanten i skrivande stund, men hallå man kan inte tvinga barn att göra si och så om de verkligen inte vill, samt att man måste kunna förklara för ett barn hur de ska göra. Suck!

och vips så fick vi en läkare ändå?

Det blev som sagt aldrig bättre för Lykke med kliandet och eksemen (utslag). Så tog upp det på Williams bvc tid, tanten (som William kallar henne) sa att vi fick vänta tills nästa vecka med att träffa en läkare, då blev pappan i huset rent utav förbannad och sa att vi skulle ha en NU! Tog inte lång tid så hade vi en läkare som kunde tvär titta på henne och då se att vi behövde annat att smörja med, samt något som lugnar kliandet. Så nu smörjer vi med essex om kvällarna och en/två ggr per dag, sen har vi en hydrokortison som vi smörjer två ggr per dag och vid läggdags får hon 3ml tavegyl som ska dämpa att det kliar och på så vis hinner utslag/eksemen läka snabbare.
 

de där snöiga dagarna i december

Tänk att det är mer än tre månader sedan vi fick tillbringa några nätter på bb. När vi var där trodde vi att det hade kommit en kolik bebis, så som hon skrek och så missnöjd som hon var. Men så fort vi kom hem så slutade hon skrika och blev en så otroligt snäll tjej. Det visade sig att hon blev så stressad efter förlossningen, eftersom att det gick så sjukt snabbt så hon förmodligen inte hann med så att säga. 
 

Busunge!

Mannen i huset står i duschen och madam sover en snärt i vaggan. Då passar jag och lilleman på att mysa framför zookeeper innan vi ska iväg och handla inför middagen. Idag ska vi bjuda min fina mor på mat, tacos står på menyn


Älskade barn!


Ny soffan!!

När vi kom hem från skoter turen stod det ett mega stort bamse paket (som Wille sa) på vår tomt! Och inuti var det våran nya fina soffa! Så vi bar in allt, skruvade lite och liiiite till sen blev resultatet såhär!


Lunch ute

Vi tog skotern och körde upp till vittjåkk där vi lagade vår mat på elden och bara mös. Skönt! Lykke sov både påväg dit och hem (men vaknade så fort motorn stannade). William satt och sjöng så fint påväg dit 'imse vimse spindel, klättra upp för trån', man blir så varm inombords när han sjunger!


Skoter premiär för madam

Här spenderade vi dagen, guuu så härligt!
 
Ny tankad bebis påväg ;)
 

Lykke fick sitta i nila pulkan med mormorn och storebror
 
Älsklings Wille!
 
Madam somnade direkt under skoter färden och fortsatte
sova i pulkan en stund
 
Myspys!
 
 
 
Barnens mormor och William
 
Min fina ♥
 
Och så pimplade vi, men först måste hålen fixas!
 
Lykke pratar allvar med sin mormor, haha!
 
 
Kaffe på g
 
Håller koll på vad storebror gör
 
 
 
 
 
 

Skridsko premiär för lill hjärtat (igår)

Vi har länge tänkt fara och åka skridskor med William, men
antingen har det varit tusen minus ute eller dåligt väder. Sen 
när det väl var super fint väder ute.. jaaa, då hade lill hjärtat
brytit nyckelbenet. Men nu har det läkt till fullo! Och vi tog
skridskorna under vagnen och begav oss till banan.
 
Lykke somnade bums i vagnen (som vanligt)
 
William hade bråttom till banan!
 
Och swiiiiiisch lät det när de "flög" ner för backen!
 
Han var så duktig och försökte verkligen. Mer övning så
kan han snart åka själv!
 
 
 
 
 
 
Efteråt tog vi en prommis förbi lill ica och sedan hem 
igen!
 
 
 

nämen vad ger ni mig för nå? vart är tissen??

Näe, att äta mat tyckte inte Lykke var någon höjdare, som sagt gick cirka 
två tuggor ner och sedan blev det blääää! Men hon ska hel ammas några
månader till.
 
 
 

Kaos och inte kaos?

Här har vi gogubbens släkt, några utav dem i alla fall.
 
Och här har vi min familj, lite halverst kaos när varken Melvin eller William 
var så sugna på att vara med, de ville hellre leka (förståeligt)
 

Skojarru?!

Snacka om att jag blev förvånad, när jag tog på madam en utav hennes pyrror i strl 68. Hallå?! Skojjaru med mig?! Den är i SEXTIOÅTTA :S Här växer vi så det knakar, får nog ta en tripp till stan snart igen...


MYS

William är den mysigaste och busigaste pojken jag vet! Han är så otroligt mjuk och go mot oss alla i familjen, samtidigt som han är full i fn och hittar på alla möjliga bus, precis så som en liten Persson ska vara (enligt mina föräldrar var jag ett riktigt busfrö som liten, haha). Men det absolut bästa jag vet är när William kommer och stryker mig i håret eller ger mig en kram och säger "mamma, jag älskar dig" eller "mamma, visst vet du om att jag älskar dig". Så som jag alltid säger till honom, de orden gör mig alldeles knäsvag och rörd på samma gång! ❤


solglasögon

Madam har fått nya glajjor som kommer hit på måndag. Beställde med Kenta som var så gullig och köpte dem åt oss i gällivare, fint med vänner som ränner runt i "stor städer". Haha!
 

rekommendera

Utslagen på Lykke är förmodligen eksem, på bvc rekommenderade dem att använda miniderm som jag redan använder varje dag, sen fick vi ingen mer hjälp.. ja förutom att hon tyckte jag skulle sluta äta ägg och fisk? Vad hjälper det om madam har eksem? Men nu har Lykke börjat få mer utslag eller eksem, torr fläkar hela ryggen, halva magen, armvecken, knävecken och armhålorna, sen är de mer röda.. mer som sår så att säga. Och varje gång jag smörjer in henne med miniderm så skriker hon eller gråter rättare sagt. Fick höra att minidermen innehåller salt, varför rekommenderar de miniderm om det innehåller salt? Tycker de borde testa hur det är att få salt i såren, jag vet nämligen! Hur som helst så har jag börjat använda locobase samt zinksalvan, väldigt kladdigt men hur bra som helst när hon inte får ont. Ingen bebis ska behöva skrika av smärta, ursh nej!
 
 
 
På tisdag har jag en tid på bvc med William, fyra års kollen och då skulle hon titta om Lykke ser bättre ut och om hon slutat klia sig. Hm, hon kliar sig bara mer och mer, men hon är en så glad tjej så hon visar inget tecken på ajaj, sen tycker jag tycker de borde skriva ut en salva med kortison i så eksemen försvinner.

Utslag..

Lilla damen har haft och har utslag över hela ryggen, magen och i nacken som kommer och går. Måndag natt var hon så röd, verkligen ill röd!! Men sen på morgonen var det mindre och lite senare mer synligt, så det pendlar. Nu har vi fått en tid på bvc under dagen, då får vi se om de kommer på vad det är.


Blinka lilla stjärna

Har länge tyckt att de lila soff kuddarna har varit skit tråkiga och velat byta kuddfodral på dem, men det är inget som fallit mig i smaken. Så jag tog saken i egna händer och gjorde två kuddfodral helt enkelt! Kommer passa perfekt till vår nya soffa som kommer i veckan!!!


Titta, titta, titta

Har ni sett vad William kom hem med från dagis idag! En söt liten ödla som han gjort själv på dagis, han är så himla duktig lill hjärtat!! Och va stolt jag är över honom!!!


"Mamma, lillasyster ska sova här inatt. Hon sa det"

Han är så underbar min lilla gosse och gu va han tycker om sin syster, så fint! Och varje dag säger han att hon är fin och att han älskar henne.. Och där sitter jag brevid och grinar som en annan tok, blödig? Svar ja! Men det är så fint att se dem tillsammans


Härligt

William var med sin bästis Lucas i fredags, de åkte skoter, drack varm choklad, busade järnet, åt mat och badade. Så när lilleman la sig i sängen somnade han bums.. Jaa, innan berättade han om dagen, så som han gör varje kväll och det är lika intressant att höra hans berättelser varje gång. ❤


åh

Har sedan länge velat ha en sån här pall till lilleman, ända sen han var pytte liten (och det var minsann ett tag sedan). Hur fint skulle det inte vara att ha en i båda barnens rum! Tänk er en vit pall med stjärnor på sidorna och svart text, en Lykke och en William! Men jag tycker faktiskt det är lite väl mycket pengar för en liten pall.. över tusen spänn!!
 

Förbannade vaccination

Natten som var är den första på väldigt länge sedan som jag var tvungen sitta vaken med Lykke samt amma hur många gånger som helst. Lill älsklingen hade så ont från sprutorna och hög feber, idag har febern gått ner igen och hon har tagit igen med lite sömn under dagen och så passade jag på att ta en prommis med henne och Sandra, så Lykke skulle sova extra gott. Hoppas på att det blir mer sömn för oss båda inatt


Majs och potatis på menyn

Nu ikväll fick Lykke smaka på mat för första gången, det gick väl sådär. Två tuggor gick ner och de andra åkte ut, haha! Men än är det inte meningen att hon ska börja äta på hel tid, siktar på att amma tills hon är sex månader om det går.


Tre månader och första sprutorna

Idag blev lilla madam tre månader!! Det firade vi med ett besök på bvc. Mätning, vägning och första sprutorna stod på schemat. Storebror och barnens morfar var med (morfar fick hålla medans de stack henne) och William ville inte att de skulle sticka hans lillasyster, gullungen! Tyvärr fanns det ingen annan på bvc som kunde hjälpa sköterskan att ge sprutorna, så Lykke fick först en i högra benet och just efteråt den andra i vänstra benet. Första sticket gick bra juss och pass att hon grät, men andra talade hon om att det gjorde ont. Fast så fort hon kom till min famn gick det över, duktig tjej! Hon hade där emot svårt att somna när vi kom hem, men tillslut gick det efter en liten sväng med bilen så ordnade det sig. Lykke väger nu 7600g och är 66cm, snacka om att hon växer fort!!


Kärlek

Lykke höll hand med sin sovande storebror och sedan somnade även hon, hand i hand med brorsan


Snyggt!

Nu har tapeterna i barnens rum åkt upp på väggarna. Williams tapet är bara för läcker, så nöjd över att jag valde just den. Lykkes rum är i vitaste vitt, senare kommer det åka upp vimplar och en väggdekor + en på garderoben, tror det kommer bli super! Meeeeen som jag sagt tidigare så kommer inte rummen vara i närheten av klara förän ikea!


Pappa på shopping

Lykkes pappa köpte en så fin dress till henne i Norge. Den är verkligen ur gullig på!


Du är så vacker lilla vän ❤


Morgonmys med de finaste som finns

Men enligt William saknades två st under vårt myspys, nämligen Mattias och mormor! Undra hur han tänkt klämma in mormor i vår "lilla" säng. Hahah!


Så mycket bättre!

Fyndade likadana handtag som vi tänkt köpa på ikea! Hittade dessa på köp och sälj sidan hära, hämtade de samma dag och smackade upp dem på skåpen i köket direkt! Vilken skillnad alltså


Tittut!

Ser ni, här är jag! Min bror sover så sött brevid mig och mammsen, så vi ser på mia på grötö eller mamma tittar och jag pillar på allt möjligt.. För vet ni, jag är jätte duktig på att greppa tag i saker nu!! // Lykke, snart tre månader


Målade tak!


Äntligen

I morse knackade det på dörren och när jag öppnade stod de som skulle tapetsera barnens rum där. Yes! Så under dagen har de rivit tapeter och spacklat. Imorgon åker de nya tapeterna upp. Lykke får ett helt vitt rum, ska sätta upp vimplar och en vägg dekor senare. William får den dära skit snygga blå, svart, gröna fondtapeten och resten av väggarna blir vita. Kommer bli så himla bra


Say hello

Älsklingen slängde iväg ett sms till mig igår, där han skrev att han satt in pengar så jag kunde gå och köpa min "söta" lampa. Som jag har gått och tittat på denna lampa och äntligen hänger den i vår hall! Har jag sagt att jag har världens underbaraste karl?!! Hahah


Godnatt mina skatter

Båda somnade för ungefär en timme sen. Det enda Lykke har gjort idag är sovit, gissar på att hon är inne i någon tillväxt period (som om det skulle behövas, haha) och älsklings Wille har busat så in i, funderar ofta vart han får all energi ifrån och om han kan ge mig lite ibland! Sen har de även varit ensamma med mormor medans jag var på besiktning utav mig själv hos barnmorskan (jag blev godkänd) och Lykke hade bara sovit, så det kändes skönt!


Mössan nere är bäst

Att sova i vagnen är något som Lykke verkligen tycker om. Men hon brukar inte sova länge alls när vagnen väl står still, men idag slog hon till på att sova hela tre timmar! Bäst är det att sova med mössan nedanför ögonen, haha!


Älskade busunge!!

Tänk att en så liten person kan fylla en med lycka från topp till tå ❤ Älskade fina William


William och William haj

William fick sig en ballong haj på marknaden som han valde att ge namnet William. Som han har lekt med denna hajen, kommer nog inte bli så kul när/om den går sönder. Under dagen tappade den snöret med tyngden på och åkte då upp i taket, en kort stund efteråt kom William och sa "Mamma,du är sååå fin idag. Visst vet du att jag älskar dig", undra vad han ville ;b hahah!!


Liten blir stor

Vår lilla tjeja är som ganska stor nu mera. Under helgen plockade jag bort den lilla sitsen (kudden) och själva nackstödet på bilbarnstolen... Det är även väldigt, väldigt tungt att bära henne i stolen på affärerna, lättast är att plocka upp henne istället!


Arjeplogs marknaden och mormor i stan

Barnens mormor har varit till stan under helgen och hälsat på min äldsta syster och hennes älskade barn ❤ Sen kom hon hem med två pyrror till Wille och två par byxor till Lykke i strl 74. Igår var vi till Arjeplog på marknaden, då köpte vi nya sockar till Wille och vi köpte kryddor till oss själv.


Ett skratt hördes

Idag skrattade gummsan för första gången! Hon ler ofta och är glad, men det har aldrig tidigare kommit ut ett riktigt ordentligt skratt. Första skrattet gick till hennes pappa, men det hördes över hela huset, så underbart!!


Akta min älskling!!

När gogubben var påväg hem i fredags mötte han en bil just utanför Arjeplog som körde över på fel sida och höll sig kvar där... Gogubben både tutade och blinkade med hel ljusen men föraren i andra bilen reagerade inte alls och fortsatte köra på fel sida av vägen. Så när det bara var någon meter ifrån vek gubben åt plogkanten men där var även ett räcke och just i samma veva vaknade den andra föraren till och svängde tillbaka. Var inte många cm ifrån en ordentlig krock, men som tur var blev det inte de!! Dock blev gubben och lalla väldigt chockade och bilen blev inte så fin, men hela är dem. Och vi har en hyr bil för tillfället, men nog saknar vi go volvon. Föraren i andra bilen fortsatte dessutom bara köra utan att ens kolla hur det gick eller så. Polis anmäldes och polisen letade/letar efter bilen men utan resultat.


Morgon frippan!

Det är nog dax att plocka fram saxen och ge Willes hår en omgång!


Sova, vad är det?

Fick Lykke att somna brevid mig, hämtade min kaffe kopp och William såg på Nicke nyfiken.. Trodde i alla fall att hon hade tänkt sova en stund. Men ack va fel man kan ha ibland, för när jag tittade åt hennes håll. Ja, då låg hon och log mot mig. Sötis!


Puss på dig

Det är helt underbart att se dem vara så goa och glada mot varandra. Lykke blir alltid så glad över att se och prata med brorsan och William han är beskyddande och så go med henne. Det är fint.. så fint❤


Och resten av kläderna Lykke fick

Tre pyrror och en body. Rensade hennes pyjamas låda i måndags och när jag var klar fanns det bara två kvar... snacka om att hon växer!!


Smälter av att bara se på dem!!


Sött

Lykke fick även två söta linnen från Lindex


Hål görarn

Lillhjärtat fick ett par till mjukisbyxor (som han kommer dra sönder) och sen fick han även sockar + en dinosaurie bok igår


Bus på g


Bamse

Böcker är en stor favorit hos lill hjärtat. Helst väljer han samma bok varje kväll (vi läser för honom innan läggdags) så att han sen själv kan berätta den för oss. Och oj va stolt jag känner mig varje gång. Han kan inte läsa alls ännu, förutom att han känner igen sitt eget namn. Men vilket minne pojken har!! Han minns så mycket och det är så kul ❤


Ett utav inköpen

Till Lykke. William brukar ibland välja pyjamas till lillasyster. Gissa vilken han kommer välja nu mera?!


Spontan tripp

Blev en halverst spontan tripp till Skellefteå med Matilda och Melinda. Alla i familjen fick sig något, men inhandlade mest till Lykke eftersom att hon växer ur allt så fort! Men vad de fick visar jag sen. Nu är det dags att stänga mina blå, precis så som mina underbara barn redan gjort ❤


Min fina lilla familj


Lillemor Lykke Alvina Persson

Lykkes gudmor Sandra, gudfadern Nisse, pappa Mattias med storebror William, jag med Lykke och så klart prästen Niklas

Lykkes dop

Dopet är nu avklarat och vilken fin dag det blev. Både goväder, snälla barn, massa nära och kära + gofika! Men självklart saknades våran fina Jennifer och hennes pojkvän Fredrik. Lykke var i alla fall så snäll under tiden vi väntade på att få gå upp och under själva dopsermonin, mot slutet när prästen började prata för mycket om gud, ja då blev Lykke lite sur. Hahah! William var så OTROLIGT duktig, han stod stilla hela tiden och han var mest bekymrad över att prästen skulle blöta ner lillasyster.
 
 
Fina presenter fick hon också, vissa mer betydelsefulla än andra. Ska visa sedan vad hon fick utav alla. Men något som höll på att få mig att släppa någon tår, var kortet Lykke fick utav sin farbror, så fint och personligt! 
 
 
 
Pappa Mattias, Farbror Daniel med Lykke och Mattias kusiner Nathalie och Evelina.

Lykkes dopdag

Japp, idag är det hennes dag! Håller tummarna på att både William och Lykke är snälla i kyrkan, men det tror jag faktiskt att de kommer vara. William kommer vara så stilig i skjortan och den lilla västen samt snygga jeans till.


Geggamoja

Wille har fått ett nytt galonställ och ett par galon vantar!


Lilla damens


Alla kusinerna samlade, goisarna! Från höger är det Melvin, William, Amie och så sitter Kevin med Lykke i knät ❤ Ja och Wille beslöt sig att försvinna på ena kortet, busunge!! ❤


Lykkes mössa

Lilla damen har fått en ny mindre jobbig mössa. Den förra for direkt snett och hamnade framför ögonen på henne.. Inte så populärt tyckte Lykke!


RSS 2.0