Stor tjejen!

Lykke satte sig upp helt själv idag och satt så i säkert tre min. Duktiga tjejen!


Vimplar i Lykkes rum

Plockade ner säng himmelen som hon hade ovanför sängen, hon lekte bara med den hela tiden så bort med den och dit med mobilen igen fast bara med en fiske lina denna gången. Sedan knåpade jag ihop några vimplar och satte upp, riktigt nöjd!


Resultatet av sunderbyn

Japp, William hör dåligt. Så de ska operera in rör i öronen på honom samt ta ur vätskan han har bakom trumman. Operationen kommer ske i sommar eller till hösten. Känns väl både bra och dåligt, bra att han ska få börja höra ordentligt och slippa säga "vaaa" hela tiden och bra att det är en liten operation. Mindre bra att han ska sövas, kommer göra så himla ont att se min lilla kille där och sen vara tvungen gå därifrån. Han är ju min lilla diamant!


Hörseltest

Vi är fortfarande lite halv krassliga, jag och Lykke! Men imorgon ska vi till sunderbyn med Wille för att kolla hörseln, tänkte även passa på att shoppa lite i samma veva. Vi tar med oss våran goa mormor (min mor) dit också, så jag får lite back up! Så nu återstår det att se om lilleman hör dåligt eller om han bara inte ville vara med, när de kollade den här


Psst fick även rosor


Morsdag!

Oh vilken härlig dag det har varit, fastän jag och madam inte är krya ännu. I alla fall åkte vi till min mor och överraskade henne med presenter! En ljuspåse med ett kort på William och Lykke på från min lilla familj. Samt en rosenbuske från min storasyster Ingela. Kära mor blev rörd till tårar, gomamma! Under dagen har vi (läs jag) planterat olika blommor i en stor kruka och jordgubbs plantor i en lite mindre, har även sått dill, ruccola, sallad och krasse i vår fina pall låda! Blev så himla bra, så nu väntar vi spänt på att det ska börja växa till sig lite!! Bjöd även mor och far på grillat till middag, gogubben stod för tillagningen, han är duktig alltså! Fick även ett litet paket utav älsklings Wille idag, för det första så hade han skrivit sitt namn alldeles själv (för första gången), bara det gjorde mig tårögd! Sen fick jag även ett armband som han gjort alldeles själv, så himla underbar pojk jag har! ❤


Sjukstuga AB

Här hemma har vi varit sjuk hela veckan lång, suck!
 
Gogubben började känna sig dålig i söndags och var väl ganska risig i måndags, men åkte ändå iväg på jobb tisdagen (men kom hem samma kväll). Lykke och jag trillade dit tisdagen och mådde riktigt skit kasst! Hög feber på både henne och mig. Yrsel för mig, ont i huvudet, samt ont i varenda kroppsdel..  Lykke har varit otroligt mammig och är det fortfarande eftersom att hon nu har både förkylning och ögoninflammation, tack!  Dock har hennes förkylning släppt lite grann, hon har inte feber lika ofta nu. William har hållit sig frisk och jag hoppas han får fortsätta vara det!
 
 
 

barnvagns djungel

Nu har vi, eller rättare sagt jag bestämt att vi ska ha en annan vagn till Lykke. Efter många om och men, så har jag börjat leta efter kronan duo. Till saken hör att jag redan har en kronan fast en sulky och är så himla nöjd över den, så himla bra vagn alltså! Så efter lite snack med gogubben kom vi fram till att det får bli en sådan, yepp. 
 
 
 
Ikväll har jag mejlat runt till några, samt att gogubben ringde på en (men utan svar). Så nu hoppas jag på svar från de jag mejlat eller de vi ringt ringer upp.
 

Bvc 5 mån

I fredags var vi på bvc med Lykke som fick fem månaders sprutorna, samt att koll på vikt och längd. Vikten stannade på 9110g och längden är 69cm. Hon reagerade på sprutorna som så att hon fick lite feber och blev lagomt gnällig, men det är sådant som hör till de dära sprutorna.
 
 
Och William han var sugen på att ge "doktorn" (som vi kallar bvc sköterskan) en smocka. För ni vet, ingen får göra illa hans lillasyster.. INGEN! Så han sa till henne på skarpen ett par gånger att hon minsann inte fick ge henne någon spruta och när hon väl gjort det sedan, ja då smällde han ner handen i golvet och sa "FY PÅ DIG". Så liten, men så otroligt skyddnade och fin redan nu! Älskade William
 
 

Och så blev madam fem månader idag!!


Busunge


Jag är så himla stolt över dig

Söndagen bjöd på kanon väder och vi spenderade hela dagen ute, så underbart! Och William, han lärde sig cykla!! Gogubben var så duktig som lärde honom, tålamod är verkligen välbehövligt i sådana sammanhang, hahah! Men tillslut trampade han många gånger själv, så där på bilden med bara en väg/gångstig på.. ja där trampade han de absolut första själv. Duktiga William! Gissa om jag är stolt över honom som på bara ca tio minuter förstått sig på både att man måste trampa framåt för att ta sig någonstans, bakåt för att bromsa (eller bööörna), samt svänga samtidigt.

 


Tillsammans är de oslagbara


Ida och Inger

Här har vi ett miniformat av en Ida och en Inger Persson! Lagomt busiga barn alltså eller? Enligt mina föräldrar var jag en riktig buse som liten och gjorde verkligen allt! Medans min syster var lugn som en filbunke.


Vi försöker igen

Förra sommarn sådde vi massor med frön, olika fina blommor samt nå grönsaker och jordgubbar. Sen åkte vi till Växjö i nästan två veckor (glömde lämna husnycklarna till min mor) så alltså fick de inget vatten alls. Det enda som överlevde var en chili planta och den lever ännu, nu har den till och med gått och blivit halv stor, samt att det kommer små blommor från den då och då, vi får se när det kommer en riktig chili från den. Hur som helst så testar vi igen med att försöka odla egna blommor, och denna gången hoppas vi på att det går bättre, hahah!


Kardemumma

Vi gjorde en kardemumma kaka idag, liknar nästan en sockerkaka i princip men inte riktigt samma ändå.


Mamma tänker mysa med mig, bäst jag sticker iväg

Jahapp, tänkte passa på att mysa med Lykke framför en film igår medans hennes fina storebror sov, men istället rymde hon iväg en bit! Och idag körde hon repris på det, men denna gången for hon långt iväg, backa det kan madam verkligen. Tur man kan pussas och kramas när de sover, hahah!


Zzz

Klart man ska sova med en motorsåg så här en tisdags natt och allt ;)


Hjärtevännen

Imorgon kväll kommer gogubben hem! Ojojoj va vi längtar...eller jaa, jag och Wille gör det (Lykke har ju faktiskt ingen aning om det ännu, höhö) Wille har frågat efter honom flera gånger och tycker han ska ta och komma hem. Jag kan inte göra annat än att hålla med honom!


Taadaaaa

Och så var studsmattan på plats! Värsta trädgårdsdödaren, men klart lilleman ska ha en!


Lill knubbisen

Vi tok tvättade igår, så nu är det minsann ingen tvätt överhuvudtaget kvar.. Tills senare idag, när barnen ska bada och dra på sig pyrrorna! Ja, då blir det väl en pytteliten ökning inni korgen. Hahah


Shoppingen i lördags

Detta är några av de sakerna som fick följa med oss hem. Cykelhjälm till Wille, två shorts och två t-shirts till honom. Lykke fick ett par byxor och två bodys. Det andra som fick följa med var en grill, ute möbler, sex t-shirts till gogubben, samt två klänningar, ett par leggings och en mys tunika till mig.


Lykkes post

Ja, i brevlådan idag låg det ett paket till Lykke. En tok söt body från min kusin Tina! Väldigt gulligt av henne att köpa saker då och då :)


Han är hemma

Äntligen! Och så himla glad madam blev över att få se sin storebror ❤


Sista natten

Utan lilleman, imorgon kommer han hem igen! Ooursh va vi längtar efter honom ❤


Produktiva

Gogubben kom hem kring två tiden idag, yey! Efter det hann jag måla en pall/låda, spola av infarten, sätta upp ett skåp, dammsuga och tvätta en maskin. Gogubben rev en del av altanen och satte fast nya brädor (har varit en jätte stor glipa, som vi var rädda att barnen skulle he ner foten i) sen har han även bytt däck på volvon. Och imorgon ska vi till stan för att inhandla utemöbler samt lite annat till altan. Får se om en studsmatta också får följa med, osäkert ännu! :)


Runt, runt, runt

Tidigare under morgonen snurrade Lykke runt hela vägen, alltså från rygg till mage och tillbaka till rygg! Duktig tjeja


Ursh, fy och bläää

För gröt! Näe, madam gillar verkligen inte gröten.. Suck! Jag som hade hoppats på att hon skulle börja kunna äta lite gröt till kvällsfika för att sedan sova längre stunder om nätterna, men ikket! Kväljningar, spottar ur och vägrar öppna munnen är vad som händer, men ack den som ger sig! Hon ska minsann få smaka i alla fall någon tugga varje dag, har tyvärr ingen annan gröt att erbjuda henne p.g.a hennes mjölkallergi. Och ogillar hon det fortfarande, ja.. då får vi test något annat?


Hatar att sakna, älskar att älska

Ikväll saknar jag lilleman extra mycket, ursh så jobbigt det är ibland! Självklart ska han vara med sin pappa, men tönt morsan här har så tok ont ini hjärtat när han är borta..


Nu ärru fast, morsan!

Lykke märker ofta (men inte alltid) om jag försöker smita iväg en stund medans hon sover. Men nu har hon kommit på något nytt för att undvika att mammsen springer iväg.. Ja, vi håller fast henne i näsan, perfekt! Hahah


Fina Sandra

Min fina Sandra kom med denna och ett par ur gulliga sockar till madam tidigare i veckan! Har verkligen världens bästa vän


RSS 2.0