Mor och dotter




Matteman på skattjakt

Gogubben fick gå på skattjakt i torsdags när han kommit hem från Norge, efter ett x antal lappar och olika ledtrådar så fann han denna i ett skåp i köket. Nya skor låg det i paketet, ibland är jag allt bra snäll!





Puss på dig mamma!!

Är så lyckligt lottad över att ha världens två finaste och underbaraste barn. Ett stort plus är även att de är så sjukt goa och mysiga! William vill ofta kramas, mysa framför en film, goa håret på oss eller att vi ska göra det på honom. Han är verkligen så omtänksam och go!


Lykke är också go eller hon har börjat bli det på senaste tid, nu mera kramas hon ofta (så dära länge och lägger armarna om ens hals) samt att hon börjat pussas ordentligt, fast bara med mig. Pappsen är nog för stickig och Wille är en buse, hahah!








På menyn

Wille bestämde även middag, på menyn blev det kräftor, västerbottens paj samt vitlöksbröd. Mormorn och morfarn blev bjudna på mat och efterrätt hade vi även, prinsesstårta blev det! Gött!!








Powerskor

 Inhandlade lillemans powerskor under dagen. Gissa om han var nöjd! Överlycklig kanske är det rätta ordet, han skulle bärs själv och lägga in dem i bilen själv, bära in och väl inne visade han dem för oss ett par x antal gånger. Underbara lilla William! ❤️







Lövkrig ❤️

Hade lövkrig med lilleman här om dagen, gissa vem som vann?.. Han! Vem såg utsom ett vandrande träd?... Jo, jag! Och lilleman sprang efter med en stor lövhög i högsta hugg samt ett stoooort leende på läpparna! 


Man bara måste älska hösten, det gör i alla fall vi! 











Två uppe och två nere

Hur gulligt är det inte att man skymtar dessa små riskorn, när lilla damen ler eller skrattar! 




Tagen på bar gärning

Hittar du någonting, madam? 





Kramas

Idag var lilleman hemma från dagis, varken han eller madam hade en minsta tanke på att vakna, när väckarklockan ringde. Så jag stängde av den helt enkelt, så istället för att stiga upp just innan åtta steg vi upp tio i tio ungefär! (Oftast brukar de vakna kring sju, halv åtta) 


Blev mys mest hela dagen, eftersom att Wille varit lite väl hängig och ville mest bara kramas. Men vi klämde in lite utelek ändå, friskluft mår man bra av!


Ännu bättre är det att det snöat tre gånger idag, lycka alltså! William frågade direkt om han fick ta på sig overallen och åka bob med Mattias, hahah!








Goungar

I skrivande stund ligger vi till sängs, jag och mina älskade barn så klart! Lilleman ligger på höger sida av mig och håller i min ena arm, samt ligger tätt, tätt, tätt intill mig. Myspojken som han är! Lykke ligger på vänster sida och håller sin ena hand på min mage, bara för att se så att mamma är här och inte ska gå iväg! 


Det här, det är kvalitets tid! En sån stund på dygnet som jag ibland bara kan längta till, att de dem nära, mysiga och sovandes! 








Mammas pojk! ❤️

Imorgon kommer älsklings Wille hem igen (pappa helg ihelgen). Saknar honom så kopiöst mycket! Vänjer mig aldrig att vara ifrån honom, att vara utan honom ingår inte i mitt huvud. 

Gissar på att han kommer kalla mig för älskling hela dagen. Han gör det när han varit hos pappa (om han inte är arg på mig för att jag "lämnat bort" honom, som han brukar säga). Älskling brukar han även kalla mig om jag inte hör första gången han säger mamma. Nog är han allt bra go den där pojken, så mycket lycka kan ger oss! 




The conjuring

Såg skräckis tillsammans med samma par som vi var ute och gick med. Å fy, vilken film! Aldrig hoppat till så för en film, fy!! 

Alltså är den lätt se värd!





prommis

Vi tog en lång promenad med Sandra och tommy såhär på kvälls kvisten. Skönt att det börjar bli kallare ute! 


Lykke var nöjd ända tills vi bara var en liten bit ifrån hemmet, mammig var orsaken. Hahah! 









Madam övar

På att gå, idag gick hon fyra/fem steg. Så det tar sig! Man kan ju inte bli annat än stolt och växa sju meter, hon är så himla duktig! 





Stringhyllans vänner

På Lykkes stringhylla hänger nu mera denna lilla damen som jag pysslade ihop tidigare i veckan! I like it!







I Williams rum

William önskade sig ju svarta ugglor och svart det fick han. Gjorde ugglor på båda sidorna, satte sedan tråd mellan dem och upp i taket. Blev faktiskt super fint och det fick godkänt att den lilla herren också! 








Ny frippa

 
Idag fick William sig en ny frippa! Han var till frisören för första gången, tidigare har alltid jag klippt honom. Osäker ännu på om jag ska fortsätta göra det eller om han ska få börja gå till frisör istället. Blev lite kortare än vad jag tänkt mig, men det växer ju ut som tur är! 

Färgen på sprayen valde han helt själv och det blev så klart svart, hahah! Gullungen han är helt tokig i svart









Busfrön

Idag har vi bakat en tårtbotten hos min mor, för min kära lilla pappa fyller år imorgon hela 58år! Både Lykke och Wille smakade av smeten, den fick godkänt! 


Och Lykke, ja si Lykke! Hon är väl då den busigaste ungen som finns. Ja, Wille är också busig men på ett annat sätt såklart! Hon är överallt och lite till, ex: när jag hänger tvätten så drar hon antingen ner allt igen eller så stoppar hon in huvudet i tvättmaskinen och gör olika ljud. Diskmaskinen är inte ens lönt att öppna när hon är vaken! Haha 

Krogarna under tv bänken är en stor favorit också, man hinner bara dit och stoppa ner alla dvd filmerna igen så är hon på ett annat ställe och stökar ner. Stänger man en dörr eller ett skåp framför henne, ja då talar hon om att det inte var okej! Tur att hon är söt iaf! 








Ugglor

Me lite papper, penna, kartong och lim så blev resultatet såhär! Ja och så en sax, kan bli svårt annars, hahah 


Dessa fick hamna i Lykkes rum. Står en i Williams också, men han önskade sig svarta och då ska han få det också (hade dock inte svart papper) 


Önskar även att jag kunde få tag på en stringhylla till Willes rum också, som förstås inte ska kosta mer än skjortan så att säga!







Idag fixade William middagen

Eller ja, mormorn hjälpte till också! Palt stod på menyn och William var så himla duktig!! 





9 månader!!!

Tänka sig, i söndags blev lilla Lykke 9 månader. Eller lilla och lilla, hon är inte så liten längre alls.. Damen saknar några dm sen är hon lika lång som storebror!!! Hon som lovade mig på bb att aldrig bli stor, eller jaa hon nickade i alla fall. Det räknas väl ändå? Hahah






Vittjåkk

Vi var upp på vittjåkk för att titta på grodorna och kasta sten i vattnet, som lilleman älskar att göra. Han blir lika glad varje gång man åker dit och ännu gladare blev han när jag berättade att han ska få lära sig åka slalom i vinter, så om ni frågar honom.. Ja då vill han ha vinter nu! Han är bara för söt, haha
















Vackerbarn




Kan faktiskt helt själv

Lilleman kan tydligen med min telefon. Han tog den, låste upp och knäppte ungefär 50st liknande kort! Sötunge!! ❤







Behöver jag säga att jag gillar våra sängkläder?!




Alltid vid din sida, syrran ❤




"Nej, jag ska inte ha tutte mamma! Ta den du!!"

Lykke är ingen tutt/napp "bebis", men hon har alltid gillat att bita på plasten som är på sidorna eller själva knoppen. Hon gillar att bjuda av sin mat eller sina majskrokar, så självklart tyckte hon att mamma skulle ha tutten istället för henne! Snacka om gullig unge, ännu gulligare är det att hon ser så otroligt busig ut, precis så där busig som storebror är!! 






Just shine




Några pärlor efteråt




De finaste som finns

Tog en liten promenad med barnen och min fina mor. Skönt att komma ut, önskar att vi (jag och Lykke) vore friska nu, så man faktiskt orkar gå långt! 

Vi gjorde ett stopp i lekparken vid badet, busade med lilleman och Lykke fick chilla i vagnen breve mormorn! 







Vid min sida


Vid min sida har jag alltid min fina gogubbe. Oavsett vad som händer och sker, så är han där och stöttar mig. Tänk att jag skulle träffa en sån underbar karl! Lyckligt lottad, oja!!! ❤❤❤


Sjuk eller inte

Men olja in altanen hade jag tänkt göra innan det börjar bli alldeles för kallt ute, så sagt å gjort. Oljade in den och Lykke fick sitta i vagnen under tiden, lite frisk luft gjorde det lite bättre för allt rinnande snor! 


Tyvärr räckte inte olja till hela, men det får jag ordna senare i veckan då. Kanske när jag kan prata ordentligt igen. För just nu låter jag som en pojke i målbrottet.. 




Första steget igår

Igår tog denna damen sitt första steg till mig. Älskade lilla Lykke! Hon är så duktig och jag är så stolt över henne! Spelar ingen roll vad hon gör, hon gör mig hur som helst stolt och så mycket lycka hon ger oss alla! 


Att ställa sig upp själv utan stöd har hon kunnat ett bra tag, även gå runt möbler och jisses va hon är snabb på att krypa, det lilla yrvädret! Inga nya ord har kommit, men att få höra henne säga mamma är så underbart! Gissar på att nästa ord kommer bli brorsan eller Wille, återstår att se


Idag hann hon även hitta majskroks påsen som jag trodde att jag hade gömt bra, men tydligen inte! Hahah


Sjukis

Madams näsa rinner konstant, hon hostar, nyser och har feber. Men ändå försöker hon vara glad och är så go ❤


Det är ju tio tusen gånger svårare att andas med snor i näsan för ett litet barn, än för en vuxen eller för någon som faktiskt antingen kan fräsa ut allt eller dra in det. Ganska svårt för Lykke att sova, men nässpray det är grejer de!!




Pust, pust

Äntligen fick vi upp draken, visserligen stannade den inte uppe allt för länge! Men ändå!! 


Underlägg till stekpannan


Lilleman har pärlat ett underlägg under dagen, han är så duktig den där pojken! ❤

Fåglar var det, ja!





Ja, som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag fått pippi på fåglar och ugglor. Detta fina dusch draperi hittade jag på hm för några månader sen, har absolut inga planer på att byta ut det för det är så fint! Och en liten rosa matta som fick följa med oss hem senast vi var till Skellefteå, det passar bra! 

På väggen i köket

Vi hade en stor svart klocka från ikea som hängde där tidigare, men jag tyckte inte riktigt att den platsade där och den är så himla vanlig. Så den ska få åka upp i trappen, efter den fått lite färg på sig (funderar på turkos). Istället fick ett armerings nät åka upp på väggen, ska inhandla små klämmor eller små klädnypor som ska få hålla upp foton och sånt, som nöd lösning fick washitejpen hjälpa till









Skrillor till lilleman


Fyndade några skrillor till Wille, så himla bra nu när han växt ur sina andra. Bara kolla upp fri åknings tiderna på ishallen 

Självklart har vi gått och blivit sjuka... igen

 Jag hann vara frisk i två dagar och lördags kväll mådde jag inte hundra, så gick och la mig tidigare. Men när jag vaknade mådde jag sämre, hade dock lovat Wille att gå på bion och man håller det man lovar! Wille var lite risig när han kom hem, men natten till mån fick han feber och idag har Lykke också åkt dit. Även gogubben är halv dålig, men han är ju i Norge på arbetet så. 


Jag gillar verkligen hösten! Men ogillar alla sjukdomar den för med sig, suck!





Smurfarna 2

Med två av mina favoriter. Lite egentid med Wille, fy så mysigt! Sen blev det så klart ett plus i kanten att det var 3D bio!


Hoppas de börjar visa barnfilmer oftare, nu när Wille tyckte det var så spännande och allt!


Ren glädje

Så här glad blev madam i fredags när Wille kom hem från dagis! Snart kommer han hem igen, han har varit hos sin pappa ihelgen. Och senare idag ska vi gå på bio!


Det blev lite nytt till Lykke


Det var en stringhylla

Som fick byta färg och hamna på väggen i Lykkes rum! Nu vill jag bara hitta en till som Wille ska få ha i sitt rum.



Det blev sammanlagt fyra lager färg på båda sidorna av hyllorna. Och ungefär sex, sju på gavlarna. Men fint blev det iaf!!


Som sagt

Så är pyjamaser i strolek 80 inte så perfekt längre. När hon står ser det inte för litet ut, men så fort hon rör sig så åker de upp och där går jag efter för att dra ner det ingen, haha!


Hon som lovade så fint på bb att hon aldrig skulle bli stor!


Swish!

Båda barnen har vuxit i raket fart i sommar! William har vuxit sig upp till storlek 104/110 och Lykke är ganska exakt en 86a, vissa 80s fungerar ännu. Visserligen hänger det mycket kläder i deras garderober, men har inte hunnit rensa bort allt smått, så egentligen ekar det på kraftigt i Lykkes. Och i Willes börjar det vara dåligt om långa tröjor, samt att fler korta och långa kallingar behöver inhandlas.


Dessa plagg står högt upp på inhandlingslistan, helt frälst i kappahls barnkläder. Kaxs och newbie är mina favoriter!


"Mamma, jag ska bara ta kort på dinosaurien"

Är han nå gullig då, den där William! Helt sjukt hur en bild på en halv dinosaurie kan göra en så glad! För den bilden, ja den har go pojken tagit helt själv


I Lykkes rum


Systemkamera

Jahapp, ja alltså jag är ju en sån person som försöker ligga före med allt. Satt och slog in en julklapp den första september, ja.. ni läste rätt!

Har även fixat min ena storasysters födelsedags present och hon fyller år i december. Hur som helst, så fyller jag år i november och så är det ju jul inte långt efteråt.

Och jag skulle hoppa av lycka om en systemkamera låg i julklappen eller födelsedags presenten.. bara så ni vet ;)


Go unge


Gissa vad?!

Mitt nuvarande projekt, någon som kan gissa vad det är för något?


När man kommer upp för trappen

Så möts man av dessa foton. Äntligen har jag satt upp dem och så fint det blev!


Före och efter

Köpte en gullig liten hylla som är drygt trettio cm hög och ungefär tio cm bred, för en tjuga. Det var med kattmotiv först, inte så snyggt! Med lite färg och sånt så fixade jag så den blev riktigt fin!


Inte pigg

Älskade lilla Lykke har 39,5 graders feber och orkar inte göra allt för mycket. Äta har hon inte heller velat göra, det enda hon vill ha nu är välling och då måste hon ju få det, så länge hon äter något!!


Världens finaste

Fredagen spenderade vi i Skellefteå, vi kollade på köksbord eftersom att vi ska byta. Men tyvärr kom vi inte överrens om vad vi ville ha, så vi får spåna vidare, haha!

Inhandlade en ny höst/vår jacka till lilleman och så himla fin den är på honom! Han fick även en tjockare mössa och långkallningar.

Bytte även duschdraperier uppe på toan samt mattor. Tidigare har det varit blått, men det blev alldeles för mycket blått eftersom att själva badrummets väggar och golv går i just den färgen, så nu fick det bli svart!


Sjuk

Igår var Lykke väldigt svår att ha och göra med under dagen, så det visade sig att lill tjejen hade feber. Idag är den högre och hon sover mest hela tiden..


Önskar fortfarande att man kan ta över sjukdomar och ont från barnen!


RSS 2.0