Shine bright like a diamond




Lykke, morsan och William



Lykke byggde en koja med sin fina gudmor Sandra igår kväll och de om något uppskattades av madam.



Sedan vägrade madam sova, så istället fick hon sitta och se på paradise hotell med mig och Sandra. Eller sitta och sitta, mer chilla! Hahah


Och älskade lilla William var på simskolan igår, han är så duktig så! Den här gången satt jag så jag såg mer, gu så kul de har och vad duktiga badvakterna är med barnen, verkligen jätte duktiga! William fann sig även en ny vän. 


I helgen ska gogubben gå på kurs, för att skaffa skoterkortet (han fick det i julklapp av mig och hans föräldrar). Himla tur att det är en helg kurs och bara några få timmar på kvällen. Annars hade det aldrig gått, gogubben som arbetar borta, så detta passade perfekt!



Och på lördag ska jag och William iväg med mina föräldrar en timme på dagen och vad vi ska göra har jag absolut ingen aning om. En överraskning säger min mor... Hmm, min undran är dock " va sjutton kan man göra i Arvidsjaur?!" Blir spännande att se vad hon hittat på!



Sen på kvällen ska jag förmodligen ut på galej med Sandra och några andra! Tredje gången jag är ut sen Lykke föddes isf, så det kan jag vara värd! Hahah 


Min fina, fina William




Hjärtat i halsgropen

Tänk att de små kan få en att få hjärtat i halsgropen på bara en sekund! 


Idag var det Lykkes tur. Hon får vara i soffan, men bara om hon sitter ner. Fast iofs är det i princip omöjligt att hålla henne borta från den eftersom att hon tar sig upp själv. Hon vet hur man tar sig ner. Alltid med benen först och sakta fara neråt, hon är faktiskt jätte duktig på det. 

Men idag vet jag inte alls vad hon tänkte på, utan istället ställer hon sig upp och kutar ner från soffan. Jag hinner reagera och nästan fånga henne, men armarna var inte nog långa och hon for med huvudet i hörnet på vardagsrumsbordet (tacka vet jag att vi har hörnskydd) sen for hon med övre kinden mot sidan av bordet och tillslut hamnade hon på golvet, men hon hann ta emot lite grann med händerna. 

Hon grät en liten stund, jag la en påse ärtor mot bulan som började bildas i pannan. Och sen var det över, full rulle igen! 

Höll koll på att hon inte skulle spy och så ville jag inte att hon skulle somna förän efter middagen. Detta hände på förmiddagen. Just för att vara säker! (som tur var hade hon tagit sin förmiddags lur innan)



En stor bula i pannan blev det och blåmärken på övre kinden och upp mot örat. Blev värre ett tag efter bilden togs. Men hon är precis som vanligt. Tokungen!

Lykke lagar mat i soffan

Inga konstigheter.. inte alls! Och till middag blev det kokt Lykke telefon blandat med en dockas huvud, himla gött! Hahah




Liten har blivit stor

Och större blir han minsann!!




Ger mig själv en klapp på axeln

I vanliga fall är mina naglar sönder bitna.  Biter utan att ens tänka på det, ofta när jag ser något spännande på tv och som sagt utan att jag själv märker det. 


Men nu har jag lyckats spara ut dem i snart fem veckor. De två första hade jag lösnaglar, just för att de biter jag inte på. Det går liksom inte att missa att de sitter där. 



Nu kör jag på genomskinligt nagellack, för om jag väl börjar så råkar jag bara dra bort lite nagellack och då är det bara att måla på ett nytt lager. Iaf så är det inte ofta jag behöver måla på nytt! 

De är inte särskilt långa, men de är minsann där!


Som fisken i vattnet

Stolt som en tupp över min fina William! Han var så duktig och lyssnade på bad personalen hela tiden. Roligt tyckte han att det var också, man hörde hans skratt på långt håll! Samt att ett barn från hans avdelning på dagis var med i hans grupp, det är han så glad över!!


Nu längtar han tills nästa onsdag och det gör jag med faktiskt. Känns så himla bra i hjärtat när han har SÅ roligt! 

Att lägga till på kom ihåg listan: Köpa mig en bikini och börja simma några längder, medans William är i bassängen brevid och lär sig!





Bvc

Idag var vi på 1års kollen, var egentligen meningen att vi skulle dit 18e dec. Men lilla damen åkte på en ordentlig förkylning, så det gick inte!

Vågen stannade på 11010g och längden var 79cm. Sprutorna togs också, ett litet gråt och sedan var det över. Duktiga lilla Lykke!! 

Var däremot inställd på att hon skulle vara känslig och få feber. Mycket riktigt! Har haft en liten gnällig tös tills alvedonen åkte fram. Full rulle igen.. Tyvärr höll buset i sig lite väl länge och hon somnade just.. Pjuh! Tur hon är söt!




Simskola

Min "lilla,lilla" pojk börjar simskola imorgon! Hjälp, han är inte så liten längre! 

Ska iaf bli jätte roligt och spännande att få se hur det går för honom, samt att vi får lite alone time. För madammen Lykke får inte följa, haha!



H&M

Det gäller att vara ute i god tid, om man vill ha en speciellt färg och få tag på rätt storlekar. Så skickade iväg en beställning på hm, svarta skor till Wille och skor samt en keps till Lykke. Ville ha en grå keps till Wille, men fanns bara upp till storlek 92 på dem! Får leta efter en annan åt honom istället 



Gogubbens tårta

I sista sekund åkte vi till Arjeplog över helgen, så jag hann inte baka bottnarna till tårtan. De fick alltså bli köpes och jag fick försöka få bilden så rund som möjligt! Ja, bra blev det iaf och så himla "farligt god"! Inuti var det geléhallonfluff, samt färska skivade jordgubbar och även ett lager kinderäggsfluff! Gu så gott alltså! 


Berättar mer om vistelsen i Arjeplog senare 





Busfrö




Gogubben fyller gubbe.. nästan

På lördag fyller min fina hela 25år. Har försökt planera in något tills dess, men har lite idé torka. Men något ska jag väl ändå kunna fixa tills dess. Tårtan har jag iaf tänkt ut och tror den blir riktigt bra!


Födelsedagspresenten har jag också kört fast lite på, antingen blir det något nödvändigt men tråkigt eller så får det bli något annat.. Varför ska det alltid vara så svårt att köpa något till en karl?!




Villervalla

Mellan jul och nyår (innan vi åkte till Arjeplog) så hann vi tvär shoppa till barnen. As snygga byxor till William och en ny overall till Lykke. Hon växer så fort! Och William har växt lite grann och börjar gå över från 104 till 110, vissa 116 kan han även ha om de är små i storleken. Lykke använder 86 och 92... Redan!!


Hur som helst så fyndade vi verkligen hennes overall. Den var på halva priset, samt att vi fick dubbletter av en tröja på julafton (så vi lämnade tillbaka ena och la pengarna på overallen). 





Snart 5år!!

Hur kunde han bli så stor så fort?! Min lilla, lilla pojk. Som var så himla liten... nyss känns det som!!

På första bilden är han bara några få timmar gammal, på de andra är han mellan 9-11 månader. Jisses va han växt!!










Jul och nyår

Dagen före julafton spelade vi bingolotto  här hemma hos oss med Sandra, Tommy och Simon! Inga stora vinster, utan endast jag, Simon och tommy som vann varsin nyårs lott. Vi som hade siktat på miljonerna! 
Julafton firades också här hemma hos oss. Mina föräldrar, systrar, barnen, Fredrik, samt Mattias föräldrar och hans syskon. Mycket trevligt må jag säga! Och jul mat i sinne blev det över, pjuh! Tackar gudarna för att Mattias älskar julmat och jag ogillar det, så han åt med glädje upp resterna! 

Även tomten hittade hit tillslut och barnen blev överlyckliga, William var så himla gullig och hjälpte tomten. Medans Lykke mest undrade vad det var för snubbe, fattades bara att hon skulle dra av honom masken, hahah!

Nyår spenderade vi i Arjeplog hos Mattias föräldrar! Där blev vi några st vi, Mattias föräldrar, syskon samt jeff och hans fjälla. Bra nyår fastän inte lilleman var med, han var nämligen hos sin pappa (men nästa år är han hos oss). Go mat serverades iaf, jag och gogubben gjorde förrätten och hans föräldrar gjorde varmrätten. 

Lykke gick all in och körde både på party hatt och tuta! Som hon kämpade på med att försöka få tutan att låta. Dock var fyverkerierna ingenting för henne, livrädd! Tror det berodde på att de smäller så högt (fastän hon hade hörselkåpor på)

RSS 2.0