POP

Fortsätter fylla på Willes garderob, denna gången med favorit sockarna från polarn och pyret. Sitter där de ska och slit tåliga! 


Hade tänkt beställa hem ett kläd set till bebisen också, men till min förvåning hade de slutat sälja dem?! Noo! Jag som ville ha dem som första kläder..

Öroninflammation

Jo, man tackar ja! Här har jag gått och åkt på världens öroninflammation på ena örat! Jag som aldrig i mina 22år i världen inte haft det en endaste gång. Men jaa, vi kör på det nu! 


Hur som helst så hade jag lite problem med örat innan semestern, men det gick över så brydde mig inte mer om det. Andra dagen här i Piteå började det om och nu i måndags gav jag upp (efter en i princip sömnlös natt) och for till Apoteket, trodde minsann de kunde ha någonting som lindrade smärtan om nätterna, men ikket. Ringde istället piteås lasarett med utan resultat. Då sa en anställd på Apoteket åt mig att gå till akuten istället. Akuten?!? Tänkte jag, men sagt och gjort. Gick dit, var även väntrum där, så där fick jag sitta och vänta. Sen blev jag tillsagd att komma tillbaka senare under dagen. Jaja, så gjorde jag också. Behövde dock inte vänta många minuter andra gången. Läkaren kikade i örat och frågade om jag alls hörde någonting, njaaa inte så värst mycket va?! Visste ju inte om att det var öroninflammation eftersom att jag som sagt aldrig haft det. 


Fick utskrivet en pencillin kur på fem dagar. En snabb men hög dos! Skönt att bli av med ajaj:et och skönt att jag fick käka pencillin trots graviditet. Nu gör det iaf inte lika ont, men fortfarande i princip helt döv på det örat





90 dagar

Igår vandrade vi in i v.28! Swiiiisch låter det och så är det en ny vecka, tiden går verkligen fort! 


Hur som helst så visade min "räkna ner app" igår, att det var 90 dagar kvar tills bebis är beräknad


Nu anses bebis väga runt kilot och är ungefär 39cm! 


Sparkar'n

Här ligger jag och försöker sova, läs försöker! Det är nämligen så att en viss karate kid i magen bestämt sig för ett gympa pass. Varje kväll när jag håller på att somna sätter det igång och sparkar på som bara den, hur mysigt som helst men vissa gånger blir det jobbigt (när pissblåsan fortfarande är favorit spark stället).



Så nyfiken på vad det är för liten krabat som gömmer sig där inne! 

v.27

Idag kilade vi in i v.27! 97 dagar kvar tills bebis är beräknad!


Känner mig inte så stor, magen är aldrig i vägen och jag blir inte det minsta svullen om händer, fötter eller ben fastän det är såå varmt ute nu! Men jag klagar inte, mår prima ballerina!





Varmt

Vi har det helt underbart här på havsbadet, men jisses vad varmt det är! Vi kör på vätske ersättning för både mig och barnen! Lykke var inte alls sig själv i morse, men efter två påsar med just vätske ersättningen, samt en alvedon så var det full rulle på henne igen. William får ta i förebyggande syfte, han blir ju så varm när han busar omkring (så varm att svetten rinner) och jag glömmer bort att dricka hela tiden tills det är för sent och jag hinner bli alldeles för hängig. 


Vi har badat i havet hur många gånger som helst, så underbart att se barnen ha så roligt! Lekparken och glass kiosken är även en stor favorit hos oss! Imorgon ärre stranden som gäller igen, även bus med kusinerna som också är här. Och nog ska jag hinna klämma en kul glass också (melon och choklad, så gott!) 





ops!

Råkade, bara råkade klicka hem dessa brallor till bebisen från tradera.
Nya och helt oanvända dessutom, 15:- och de var mina, man bara måste älska tradera ibland!
Och nu mina damer och herrar, nu behöver inte bebis mer byxor förän vi vet vad det är för kön.
 
 
 
 
 
 
Fullkomligt älskar dessa byxor med lappar på knäna, har kvar ett par vita med gråa lappar sen Lykke. Men skulle hemskt gärna vilja ha fler, dock har de slutat sälja dem. Så man får väl hålla tummarna på att det kommer in likadana modeller snart!
 
 
 

Bus och stoj

Arvidsjaur bjöd på regn och åska idag, så vi packade in barnen i bilen, hämtade upp mormorn och drog till Skellefteå. För bus på Leos lekland med kusinerna Kevin och Amie, ja även moster Ingela var med så klart! 


Vi landade här hemma för en liten stund sedan, så det blev verkligen en hel dag! Men gu så trevligt och roligt hade barnen! Samt att jag även fick min efterlängtade chai latte (eller ska jag säga bebisens chai latte, haha) 





Imorgon står packning av husvagnen på schemat, samt köra sista tvättmaskinen och se till att allt är klart tills på söndag. Då vi drar till Piteå havsbad i två veckor, håller tummarna på att Piteå bjuder på toppen väder!! 

Norge över dagen

Igår var vi till Norge över dagen. För att träffa gogubbens mormor och för att hon skulle få träffa barna. Vi passade även på med en liten shopping runda, gofika på café och en sväng förbi rema 1000 för mer inhandling av blöjor. Nu är "blöj förrådet" påfyllt och efter semestern ska gogubben få börja köpa med sig lite bebis blöjor. Satt och räknade på hur mycket vi sparar på att köpa blöjorna i Norge, ungefär 6000:- per år. När Lykke var nyfödd använde vi libero som köps här, sen gick vi över till rema 1000 och nu tål inte Lykke libero längre. Visst, hon har känslig hud men funderar på vad de har för slags lotion i liberos blöjor som gör att Lykke får sådana utslag? 


Hur som helst, så blev det några stopp efter vägen. Mest pisspauser för mig, hahah! På vägen dit sov Lykke i princip hela vägen och William var snäll som vanligt. På hemvägen sov Lykke kanske en timme medans William som i vanliga fall ALDRIG sover på dagen sov hela två och en halv timma! Lykke blev så less de sista milen så vi fick muta med en kaka eller två, samt stanna och käka middag i Arjeplog. Men oj va stolt jag är över kidsen! Så snälla barn jag fått ❤️









v.26

Idag kilade vi in i v.26 och jag mår just nu hur bra som helst. Tröttheten har lagt sig igen. Dock lite problem med att äta ännu, mest på förmiddagen. Gäller bara att tänka sig för och äta det jag vet får stanna kvar!



Bebisen är nu enligt olika sidor ca 35cm och väger runt 800-900g. 


Sparkarna är betydligt hårdare och oftare nu. Förut var det tre ggr under dagen som jag visste att bebisen skulle börja sparka. Nu är det runt sex ggr per dag som jag vet att det kommer börja röra sig där inne, ja och plus de ggr som bebisen vill tala om att den är vaken. Mammas pissblåsa är favorit spark stället, vilket inte alltid är allt för kul!




Lite nya kläder har bebis även fått, var lite tunt på byx fronten. Lindex och kappahl levererade härliga mönster och trevlig rea!







Textilfärg

Igår fick jag äntligen mitt paket från hm! Allt passade förutom en långklänning till mig, som var på tok för stor?! Vågade inte beställa en annan strolek, när jag faktiskt inte vet vilken storlek jag ska ta. Så köper en när vi far till Piteå istället!


Plusset med att kläderna kom var att jag fick Williams linnen och t-shirts som jag snörde på lite textilfärg på! Så kul med mer personliga tryck!

Ett vitt linne fick sig en stjärna på baksidan.

Ett grått linne fick dessa tuffa pilar på framsidan

Och på en T-shirt blev det "yes" på baksidan och "no" på framsidan





Riktigt nöjd över tröjorna och William blev jätte glad, det är huvudsaken!!




V.25 i onsdags


Här har vi en dagsfärsk bild på magen. Den är liksom avlång och inte särskilt rund som jag var med Lykke. Så jag fortsätter tro att det är en pojk där inne! Det enda jag har att "gå på" är just magen och hjärtljuden. Men det är ju bevisat att vad bebisarna har för hjärtljud i magen inte kan avslöja kön, men man kan ju tro iaf! Hahah


Gogubben tror det är en flicka och William tror det är en pojke ❤️

Mvc

Magen gick igenom besiktningen ua! Mitt blodtryck låg helt normalt, har nu ökat ett kilo sen graviditetens start. Symfus måttet låg på 25 och bebisens hjärtslag pickade på i 140 ungefär. 


Nästa gång jag ska dit är i augusti, skönt att vara omföderska på så vis. Slippa springa till mvc mitt i semestern!


Kollade igenom bilder från graviditeten med Lykke och vilken skillnad det är. Var betydligt större med lilla Lykke i magen! Kul att kunna jämnföra magarna.



Musik på morgonen är viktigt

Man tackar ja, kidsen bjöd på sovmorgon. Välbehövligt! Dock sovit som en kratta under natten, då jag brände mig om benen och fötterna av solen igår. Inte allt för skönt! 


Om en liten stund ska vi iväg på besiktning utav magen hos bm, sen tänkte vi gå på a-smällen! 





Disney



Snörde upp Lykkes tavellist i hennes rum ikväll. På den pryder en del böcker som jag haft när jag var liten och resten är från Lykkes gudmor Sandra som hon läst under sin barndom!

Kreativitet

Ett par av Williams gamla jeans blev till shorts istället. Det var slitningar på jeansen när vi köpte dem, men tillslut går det sönder mer och jag har försökt laga till det så det sett snyggt ut, men nu var det helt kört. Så istället fick de bli till snygga shorts! 


En tråkig T-shirt fick några penseldrag med textilfärg på och blev genast mycket finare! Väntar på fler t-shirts från hm som förmodligen kommer imorgon. Två st ska nämligen få hamna under penseln!




Ajaj

Igår lyckades Lykke fixa sommar benen. Stora skrapsår på båda knäna och idag råkade hon trampa på en kapsyl vid stranden (en sån som sitter på burkarna) så hon fick ett ordentligt sår på ena tån. Blöder igenom plåstren och hon är inte allt för sugen på att gå själv. Att folk inte kan plocka upp sitt skräp och lägga det i soptunnan eller ta med sig skiten hem?! 




Första riktiga semester dagen

Förmiddagen spenderades i Storforsen med barnen och deras mormor. Härligt må jag säga! När Lykke såg forsen sa hon "oj, oj" hela tiden, medans William undrade om man kunde ta sig ett dopp däri! Hahah tokunge! 

Vi fikade, William och mormor badade i de små "pölarna" brevid medans jag sprang efter Lykke som hade fullt upp med att kika på allt




När vi kom tillbaka till Arvidsjaur igen, åkte vi bara hem och bytte om, för att sen fara på gielas så William fick bada mera. Lykke badade bara fötterna lite, hon är fortfarande inte helt friskt och därför vill jag inte att hon badar. Ja, hemma i poolen går bra, då ärre ju ändå varmt vatten

Veckans

I veckan har William varit iväg på kalas, han hade haft sååå kul! Och i onsdags hann jag i princip bara hämta Lykke från dagis, sen fick hon feber. Snorig och på dåligt humör var hon redan. Gogubben kom hem så jag kunde arbeta mina två sista dagar innan semestern. Som jag gick på idag! Fem veckor ledigt och sen arbetar jag tre veckor till på samma ställe. Lykke är fortfarande halv dålig, men i bättre skick iaf. 


Vi gick även in i graviditetsvecka 24 i onsdags. Hejåhå, vad denna graviditet går fort och va nyfikna vi börjar bli över vad det är för liten krabat där inne. H*n kickar på bra och mammas pissblåsa verkar vara någon sorts leksak ibland, lite jobbigt! Illamåendet har kommit tillbaka lite grann. Morgonen är värst och att borsta tänderna är en pärs! Vet inte varför, om det är mint smaken eller just att man irriterar någonting?! Problemet med att äta på förmiddagen kvarstår, men jag försöker ta igen det på eftermiddagen istället. För övrigt mår jag toppen, ja förutom att man blir tröttare mot kvällen jämnfört med förut!


Idag gick jag som sagt på semester och efter arbetet hann jag med både det ena och det andra fastän kroppen skrek efter lite vila. William fick sig en ny frisyr, bilen städades, tvätten i tvättkorgen minskades och golven fick träffa på sin dagliga dos av snabeldraken. Imorgon ska jag och gogubben iväg på ikea, barnen får stanna hemma med mormor och morfar, tur vi har dem!







RSS 2.0