Ja men ett klick

Klickade även hem lite nödvändigheter till mig och William under dagen. Ett par gravid brallor och en långklänning till mig. Brallorna behövs då jag bara har två par just nu! Och klänningen, ja den bara råkade hänga med, haha!


Till William blev det ett två pack linnen och ett två pack med t-shirts. Såg något så snyggt som någon gjort med textilfärg på en basic t-shirts. Så jag var in och köpte färg! 


Mor och dotter lördag

Igår var vi på cirkus! Jag, William och gogubben. Bestämde mig dock för att nästa gång vi går på bio är det maximum som gäller, var inte direkt så imponerad över denna! Huvudsaken var iaf att William var nöjd! 

Direkt efter cirkusen så for William till sin pappa och stannar där tills på måndag. Vi saknar redan ihjäl oss efter honom!!


Idag har det varit en mor och dotter dag, då den andra karln i huset också for bort. Gogubben for nämligen iväg på stadsfesten, men inte hänger vi läpp för det. Istället har vi haft en mys dag, jag och lill gumman! Dock bestämde hon sig för att göra en tidig kväll, då hon hoppade över sovstunden på dagen. Så istället gjorde jag klart bebisens lapptäcke, städade och tvättade bort det sista i tvättkorgen. Nu ska jag ta en skål körsbär och mysa ner mig brevid Lykke samt slå igång en film, härliga lördag!


Nötarn

William är som sagt i världs klass på att kunna nöta sönder knäna på byxor snabbt! Han är ju ett barn och ska så klart busa på precis så mycket som han vill. Jag löser det hela genom att använda lapptyg, en bit tyg med klister på ena sidan som fäster fast i byxorna så fort man drar strykjärnet över! Super bra och man slipper köpa nya byxor heeeela tiden. De senaste William fick nötte han upp på två veckor och då använder han bara ett par byxor en dag, max två beroende på om han smutsat ner sig eller ej!Detta lapptyg är dessutom betydligt snyggare än dessa stickers lappar med tryck på, oftast bara fula tryck och sedan är de i hårdare material än lapptyget, så lapparna lossnar lätt. Med lapptyget ärre bara att ta en sax och klippa till den form man själv vill ha. Denna gången blev det en stjärna 👍


v.23

Idag trippade vi in i v.23. Fast än 125 dagar känns långt bort, så går veckorna i räser fart! En tanke som slår mig varje dag är "vad är det för någoting, pojke eller flicka?!" Så klart spelar inte kön någon roll, men hade glömt hur himla nyfiken man blir! Kollade aldrig kön på ultraljud med William och spänningen var olidlig, med Lykke kollade vi och själva spänningen försvann lite. Så denna gången bestämde vi oss för att inte kolla.Läste på mammasidan.se att bebisen är ungefär 29cm nu. Min fråga är bara, hur fn ryms bebisen här i?!


När jag ligger ner försvinner nämligen magen helt och hållet i princip. Ryms verkligen en bebis på 29 cm däri? Visserligen väger den inte alls mycket i denna vecka, men ändå. Människokroppen är för underlig ibland!


Vågen står på -1 kg på morgonen och + 0,9kg på kvällen. Funderar på hur många kg jag kommer lägga på mig under denna graviditet. Med William blev det +12kg och med Lykke +13kg. Återstår att se


He ska va passat

För inte så länge sedan sålde vi gogubbens Volvo som han hade som pendlar bil. Den hade börjat göra sitt i vårat tycke. Så nu ihelgen köpte sig gogubben en ny pendlar bil, en till passat blev det! Fast med några fler år på nacken än min kära passat. Skönt att vi bara behöver hålla oss till en verkstad, som vi båda gillar!


Vi spenderade lördagen och söndagen  hos gogubbens föräldrar i Arjeplog. Polarn fick även följa med så vi fick prov sova i den för första gången och gu va nöjda vi är med det köpet! Vilket lyft jämfört med 500an! 

Kalla mig för desperat

Har under helgen gått och funderat alldeles för mycket på mitt senaste barnmorske besök. Känner mig så ledsen varje gång jag tänker på det, ursh! Så under dagen skrev jag till barnmorskan som är sjukskriven och hörde när hon skulle komma tillbaka. I augusti kommer hon! Snacka om lycka hära! Jag behöver förhoppningsvis bara gå på ett besök hos någon utav de andra barnmorskorna och sedan får jag tillbaka min barnmorska som jag haft under båda mina tidigare graviditeter, känns så skönt! 


Jag är i vanliga fall inte så brydd när det gäller doktorer och rädd är jag inte heller. Men när det handlar om barnmorskor och graviditet, ja då vill jag ha någon som bryr sig och redan vet allt om mig! Tycker verkligen inte om att inte bli tagen på allvar!


Så nu håller jag alla tummar och tår på att gamla vanliga barnmorskan verkligen kommer tillbaka!! 

Mys morgon

Dagen har bestått av fläng hit och dit, så nu är minsann gamm kroppen trött och sliten! Gu så skönt att det är lång helg! Ett stort plus med dagen var att både William och Lykke vaknade på rätt sida! Vi hade en så mysig morgon och sen iväg till dagis och arbete. Ännu ett plus var att gogubben kom hem idag och så hade han köpt körsbär till mig! Fina gogubbe ❤️ 

v.22

Idag gick vi in i vecka 22! Hade som sagt tid hos någon ny barnmorska. Väldigt missnöjd med bemötandet, kände mig i princip överkörd när jag gick därifrån! Tacka vettja Anna-Maria, gu va jag önskar att hon började arbeta igen, håller tummarna på att hon hinner komma tillbaka innan bebis tittat ut! 

Nästa gång har jag tid hos ännu en ny barnmorska. Hoppas hon är trevligare! 


Bebis mår iaf bra och hjärtljuden pickade på i 145. Mitt järnvärde låg inte så bra till, så får börja knapra dessa järntabletter hädanefter. Jag hade ökat 0,8kg i vikt sen inskrivningen, inte alls så konstigt med tanke på att jag rasade i vikt i början av graviditeten! Hjärtljud

Fick tag på barnmorskan igår efter många om och men! Fick även en tid hos henne, imorgon. Dock är det inte den vanliga barnmorskan, tråkigt! 


Ska iaf bli spännande att få höra bebisens hjärtljud för första gången! 
På tal om det, finns ju delade meningar om man kan luska ut om den ligger en flicka eller pojke i magen beroende på om hjärtljuden är höga eller låga. Läste dock att det inte alls stämmer.. Och jag som är så nyfiken på vad det är för någon som gömmer sig i magen!!
Jag har iaf fått för mig att jag bär på en pojk, medans gogubben är helt säker på att det är en flicka. Vad som än kommer så är det så efterlängtat och så välkommen! Kan vi inte spola fram tiden till oktober nu?!

Ja, men gäsp då

Huvva vilka mardrömmar jag hade inatt, vaknade flera gånger och så fort jag somnade om fortsatte jag drömma vidare på samma dröm, ursh ursh ursh! Det resulterade sig i att jag inte alls har varit pigg idag och hade kunnat gå och lägga mig för kvällen efter middagen. Dock tycker ju inte barnen det, så nu när de har somnat och jag har gjort mina sysslor så är det dags att stänga mina blå! 


Förresten, innan vi (jag och gogubben) somnade i lördags så fick han känns bebis sparka, den har varit blyg och slutat upp med sparkarna så fort gogubben lagt handen på magen. Men nu så! Igår kväll fick han även se hur magen rör på sig när bebisen sparkar. Jag blir lika förvånad varje gång, fastän det skett flera gånger förut. 

Kvällsmagen v.21 (20+5)


Skellefteå

I lördags var vi till Skellefteå för att fira mina syskonbarn Kevin och Amie som fyllt år båda två. Nu är de minsann inte små längre... ❤️


Vi var och matade änder, gåsar och svanar, samt att duvorna och måsarna roffade åt sig utav brödet! William är så förtjust i fåglar och att få mata dem är så kul för honom. Lykke däremot, där var det olika känslor. Fåglarna är ju vana att bli matade och därför inte direkt rädda, så när en and kom för nära lilla Lykke klättrade hon fort som attan upp i min famn. De stora fåglarna var roligare att mata tyckte hon, för de var bakom stängsel. Hahah!

En tur förbi en lekpark och som jag önskar att det fanns en så fin lekpark här! Med sån dära plast asfalt (vet inte vad det heter), fina gungor, roliga klätterställningar samt lite "tanke stationer" där man får fundera på hur vissa saker fungerar. 


Vi gick även till ett litet fik som ligger på en ö, så fint och så mysigt! Dit borde alla fara någon gång


Efter en hel dag ute blev barnen väldigt trötta, så vi tog en sväng förbi Ica maxi och sen raka spåret hem för att lägga de små. Kan även tala om att även jag var trött!!
120614

Igår kväll somnade båda barnen innan sju, det tackar jag för! Behövde den lilla extra egentiden och sömnen jag fick!


Ringde för övrigt barnmorskan idag, de skulle ringa upp tio över åtta på morgonen och än har ingen ringt. Testade ringa igen, då är de inte där förän på måndag. Suck! Jaja, får hoppas på att hon ringer upp imorgon, annars får jag snällt vänta tills på måndag.


Idag kom även gardinerna till bebisens rum, för långa så klart! Tänkte sy upp dem imorgon och måste även försöka få ordning på bokstäverna till William och Lykke. Men innan de blir det arbete för mig och dagis för barnen. Det bästa med morgondagen är ändå att min fina gogubbe kommer hem!!  ❤️

v.21

Och så har vi välkomnat graviditetsvecka 21! Den senaste veckan har jag börjat märka vilka tider bebis sparkar, just nu är det tre fasta stunder som jag vet att det kommer röra sig i magen. Men visst kan jag få en liten knuff då och då, blir lika överraskad varje gång!

Imorgon ska jag försöka få tag på barnmorskan och boka en tid. Ska bli spännande att få höra hjärtljuden för första gången! Längtar
Information från mammasidan.se-

Nu kan fostret röra alla sina leder. Det får också mer hår på huvudet. Du känner antagligen sparkar på olika ställen i magen därför att den lille/lilla har gott om plats och kan dansa fritt i fosterhålan. Visst är det fint att känna ett litet liv som rör sig inne i dig?

Har du barn tidigare? Låt äldre syskon få god tid att förbereda sig på lillebrors eller lillasysters ankomst. Informationen som du ger till barnet måste självklart anpassas till barnets ålder och utveckling. Det är säkert svårare att förklara för en 1-åring att det är en bebis i mammas mage än för en 6-åring.

Fostrets längd: 26 cm. Hel längd, hjässa till fot.
Fostrets vikt: 425 gSvart blev gul

Tackar vädergudarna för regnet som öste ner nyss! Då slapp jag ut och spola av bilen som blev gul under dagen. Pollen, ja vad ska man säga. Blä! 

Tur man inte är allergisk!!

Storebror känner sparkar

Fy, vilka senadrag jag fick inatt! Det resulterade sig i en trött Inger, samt en träningsvärks liknande känsla i vaden hela dagen. Graviditeten bjuder på både positiva och negativa sidor!


Något positivt var att William fick känna lillasyster eller lillebror sparka nu ikväll. Snacka om lyckan i hans ögon! En spark och ett fniss samt världens leende från William. Gu så mysigt! 

Barnen checkade ut vid sju/ halv åtta och jag tänker ta och stänga mina blå nu. Godnatt hörrni!

Husvagnsägare på riktigt

Nu kan vi titulera oss som riktiga husvagns ägare. Visst vi har ägt/äger en gammal, gammal polar 500, men den räknas inte. Idag köpte vi oss en polar 560 gs -02 och så nöjda vi är! Ni kan ju även gissa vem mer i familjen som är nöjd, jo William! Han har dille på husvagnar och skulle som sagt kunna sova i dem varje natt! Haha!Två veckor på Piteå havsbad är som sagt inbokade i sommar och sen blir den en perfekt vagn för gogubben att bo i om veckorna på arbetet. Just nu bor han i gamm polarn, inte så kul på vintern när vagnen inte riktigt orkar hålla värmen. Men nu är det inga problem med det!

En liten titt i bebisens rum

Igår fick sängmobilen åka upp, riktigt nöjd må jag säga! Babynestet som ligger i sängen knåpade jag ihop för några veckor sedan

Aj aj

Lilla damen hade lyckats trampa in en stor sticka i foten som blivit inflammerad. Fick ut den efter många om och men. Stackarn tyckte inte alls det var roligt att ta ut den, inte heller att ha plåster med kådsalva på foten. Så fort hon ser den börjar hon halv gråta och ska berätta vad som hänt. Söt ungen! ❤️
Effektiv

William hade önskat sig vimplar till sitt rum, så på kvälls kvisten igår gjorde jag klart dem och idag ska de få åka upp på väggen i hans rum. Funderat länge på att göra en baby mobil som man har ovanför bebisens säng, så knåpade ihop en sådan också, även den får åka upp senare under dagen. 


När barnen hade somnat så krattade jag ihop och satte in alla löv, kvistar och kottar på baksidan av huset i soppåsar.


Får köra iväg ett lass till åvc till veckan! Gogubben och William klipper i skrivande stund gräsmattan och jag ligger och vilar med Lykke som sover. Mys! 


Baksidan. Ja, bättre blev det iaf! Tur vi har fint grönt gräs på framsidan och att inga mygg kommer dit. För på baksidan blir man minsann sönderbiten, så idag ser jag lite grann ut som en prickikorv.


v.20

Bilden är från igår, v.20 (19+2)
Rosor

Gogubben kom hem med en bukett rosor till mig igår! En sådan liten grej kan göra även den dåligaste dagen till den bästa! ❤️
Pyttelitet

Tänk hur fort man glömmer hur litet ett nyfött barn egentligen är! Att denna pytte lilla socka ska passa på en fot och kanske till och med vara för stor!!
Shopping

William har som sagt växt och hade bara två par shorts här hemma, så det fick bli två par nya och en t-shirt
Lykke behövde en tunnare kofta och så råkade en så söt klänning följa med. Och väl vid kassan säger dem "det är ta 3 betala för 2 i hela butiken". Man tackar, iväg och hämta klänningen jag velat ha till henne länge!Till bebisen i magen blev det en mössa och två par sockar i minsta storlek. Gu så små de är! 
Halva tiden - check

Ultraljudet gick bra, bebisen mår bara prima ini magen och allt såg helt perfekt ut! Blev även framflyttad en hel vecka. Den 28e oktober är bebis beräknad, alltså gick vi in i v 20 idag.. HALVA graviditeten har passerat!!


Halvdag och ultraljud

Hade två trötta barn idag, båda somnade innan halv åtta. Tänkte göra detsamma strax (tant varning). Imorgon arbetar jag halv dag och sedan styr vi mot Piteå för ultraljud igen. Barnen följer så klart med och även mormorn!I bebisen rum (måste komma ihåg att köpa små klädnypor!)

Premiär bad ute

Vilket väder det varit idag! Till och med jag har lyckats få lite färg! 


Barnen fick ta årets första bad ute, gissa hur kul de tyckte att det var?! Barn och vatten alltså, haha!
Och lilla Lykke hon kan nu mera köra bilen själv samt åka rutschkana, stora tjejen!

Cravings

Ärre inte grahamsgrynsgröt, så ärre slush! Hahah
Nytt är kul

Innan tapetseringen:
Ful fondvägg på tre våder mitt på väggen, beige/vita tapeter i hela rummet som dessutom var trasiga lite över allt. Flera stora skruvhål ovanför tvn och borta tapet runt ingång samt fönstren. 


Efter tapetsering: Så fin fondvägg mot tv väggen och resten av tapeterna är kritvita med lite blanka ränder i! Är så nöjd! Slipade och tapetserade klart torsdagen, efter jag jobbat klart fredagen åkte jag hem och städade bort allt, lämnade igen grejorna och ställde tillbaka alla saker (fick hjälp av mor och far med att få soffan på plats igen). Har dock inte hunnit sätta upp de fyra tavlorna på barnens fötter och händer, det får bli till veckanRSS 2.0