påskferie

Det är lätt att glömma bort att kika in här och föreviga en rad eller två. Sen sist jag skrev har vi iaf hunnit klicka hem en ny dator, ingen värsting men en som duger otroligt bra för de användningsområdena vi har! Har även hunnit klippa lillgrabben och gogubben gick på ledighet i torsdags. Men nu har vi även åkt på världens förkylning.. Lagomt till påskfirandet, är tänkt att vi ska åka till Arjeplog imorgon. Men vi åker ingenstans förän tjejerna kryat på sig, William är nämligen frisk (han är gjord av stål, haha) och vi vuxna är i samma skick som tjejerna, eller tjaa gogubben säger att han är döende (vad är det egentligen med karlar och deras förkylningar?!) hur som, trevlig påsk på er!


Grabben som jämt pillar sig i håret när han ser på tv 



Bvc 4,5 mån

Den 22a blev den här lilla damen 4 månader och i tisdags hade vi tid för att kolla vikt samt längd. Dock var sköterskan hemma med sjukt barn på förmiddagen, så fick snällt boka om. Lite tur i oturen där ändå, nästa tid blev nämligen i fredags istället så gogubben fick vara med. 


Vi kör alltid på en gissning innan hon vägs och mäts, den här gången vann gogubben på vikt (7,8kg) fronten och jag på längden (64cm). 


Vågen stannade denna gången på 7840g och nu är hon 64,5cm, vår fina Ailin ❤️


Nästa gång är det dags för sprutor.. 

Adios amigo

Känner mig lite... pjuuuh och gu förbannad över att min dator la av helt och hållet igår! Så himla, himla glad över att det gick att föra över alla bilder till hårddisken, där kommer pjuuh känslan in så att säga! Mer än så orkade den fasiken inte, visst den ha varit i min ägo i drygt fem och ett halvt år. Men ändå, gu förbannat nu måst vi ju köpa en ny. Vi som hade tänkt byta säng, ja förresten! Köp då för fasiken ALDRIG en säng på nätet, bara dumheter och jäkligt lätt att vara efterklok. Har iaf skickat iväg mail om reklammation, så väntar på svar inom 1-14 dagar.

Visst får man klaga? Känner mig som värsta surpuppan just nu!

Hallåja

I torsdags kom gogubben hem, men for lika fort då han skulle på firmafest i Laisvall under fredag kväll, lördag och söndag förmiddag kom han hem.. Sen for han ju som vanligt inatt, kraftigt lite tid tillsammans i helgen. Så tummen ner på det, han får gottgöra oss nu till helgen. Hehe!

På fredags morgonen tog jag kidsen och stoppa in dem i bilen, sen körde vi till Arjeplog och gick på marknaden, samt hälsade på alla släktingar där. Ja, pappsen var också med, fast han körde sin bil + skoter och släp. Så när vi började köra hem igen, då körde han till Laisvall istället. På marknaden blev det de vanliga, munkar till hela familjen, en ballong till Lykke och några leksaker till William. Men visst ärre mysigt att gå på marknader? Jag gillar det starkt! Vi åt även lunch ute med min svärmor och svärfar, första gången vi ätit ute med alla barnen och ingen katastrof, pjuh!!






Under lördagen pysslade vi, lekte ute och tog en promenad. Sen försökte jag även hinna med allt annat runt omkring och mitt i alltihop kom jag på "näää nu städar vi hela huset" sagt och gjort. Snacka om att jag somnade fort på kvällen! 





Söndag tog vi en promenad och Lykke bakade till sin pappa, lagomt tills kakorna var klara så steg pappsen in genom dörren! Glädje skutt deluxe från kidsen ❤️ 


Vi testade även göra något nytt till middag, pulled chicken som vi åt i tortilla bröd med diverse tillbehör. Helt okej faktiskt! På tal om att äta, så fick även Ailin testa på att smaka på mat för första gången igår! Och det mina damer och herrar var fasiken ingen hit enligt henne!! :D




För det är jag värd

Bestämde mig för att klicka hem ett par byxor/leggings/treggings/jeggings (kärt barn har många namn) fastän jag inte skulle köpa några förän jag kommit ner på ursprungs vikt sen graviditeten med Ailin. MEN, nu blev det ju så här istället. Jag har under tiden jag ammat/ammar gått upp i vikt istället för att gå ner som de flesta brukar göra. Vilket har resulterat sig i att inga jäkla brallor passar längre! Så nog fasiken är jag värd ett par eller två ;) Sådana där "suck it in" brallor från dr.denim. För vikten och kroppen får jag ta itu med efter amningen!



STOPP




Lill damen kom även på nu i helgen hur man snurrar runt från rygg till mage snabbt! Vilket som så klart känns kul men samtidigt läskigt. Jag vill verkligen inte att hon ska bli stor, samtidigt som jag är så nyfiken på hennes framtid. Men hallå, man kan väl få ha en bebis länge den här gången? Både William och Lykke var sjukt snabba i utveckligen och Lykke växte/växer snabbare än blixten (hon är faktiskt lika stor som William var när Lykke föddes. Han var då 3år och 10mån, Lykke är nu 2år)



Men denna tösen verkar faktiskt ta det lite lugnare än syskonen, tack och lov! Ailin är en väldigt lugn bebis och fruktansvärt glad, ja verkligen super glad! Och ni ska se hur fin både William och Lykke är mot henne, mitt hjärta sprängs liksom av all kärlek och stolthet! ❤️


Hon blev för övrigt 4mån den 22a och vi hade tänkt ge henne den första smakportionen igår. Men tyvärr hade hon lite krångligt med magen, så jag tyckte vi kunde vänta och för att gogubbens ska få vara med, så får det bli nästa söndag. 

Njut

3 av 3 barn sover. Ja, de stora somnade för ett bra tag sedan medans den minsta hade svårt att släppa mamma, men tillslut vann sömnen över henne också. Nu tänkte jag passa på att bada läääänge, eftersom att detta är den enda stunden på dagen som jag får vara helt själv! 



Helgen bestod först och främst av shopping med min fina svärmor i fredags + att jag brände bort ett födelsemärke från näsan som hade fått fnatt och börjat växa mer och mer under varje graviditet! Så är inte allt för vackert på näsan nu. Hur som så hittade vi mycket fint till barnen, byxnötarn William fick fyra par nya brallor att nöta sönder samt lite annat. Lykke fick sig nya klänningar, trosor och så köpte farmorn en hello kitty väska (som hon sovit med sen dess). Till Ailin blev det två bodys, ett par brallor, två dregglisar och två mössor. Sen fick jag mig även ett par skor, så nu slipper jag bli dyblöt efter en promenad. Det blev iaf en hel dag på stan och landade här hemma vid åtta. Kan tala om att jag hade kraftigt ont i benen efter allt springande hit och dit, pjuuh jag är inte van detta än! Hade en mycket trevlig dag med svärmor, som jag mer än gärna gör om igen!



Lördagen spenderade vi i Högås i en stuga med Sandra och Linus! Ailin fick åka skoter för första gången, vilket gick jätte bra och hon somnade så fort skotern startades. Lykke busade med sin gudmor och William lyckades få sig en abborre.. Och jag, ja jag lyckades även bränna fast en macka i mackjärnet, sådär så det fastnade så ini helvetet! + poäng till mig liksom... not. 


Kidsen var helt slut efter dagen, Lykke tog till och med en extra powernap i bilen påväg hem, men somnade ändå samma tid som vanligt på kvällen.






Söndagen fick jag sovmorgon till tio, vilket behövdes och jag kände mig som en ny människa eller ja nästan! Tack gogubben och tack Ailin för att du sov extra länge samt log mot mig, så fort jag öppnare ögonen. Hade däremot lite feber till och från hela dagen, så passade faktiskt på att vila varje gång Ailin skulle sova. Efter middagen tog vi en promenad hela familjen, jisses va he blåste men skönt ändå!


Nästa helg ska gogubben på firma fest i laisvegas (Laisvall), så jag funderar på att ta med mig kidsen och köra till Arjeplog på fredag, det är nämligen marknad där då. Munkar till mig och ballonger till kidsen, ja så får det bli! Hoppas dock att näsan läkt lite tills dess, för he se rent utav för hemskt ut just nu, haha!

RSS 2.0