Året 2016

Ännu ett år har gått, ett mycket händelserikt år må jag säga!Året då lilla Alfons föddes, som vi senare under året fick äran att bli gudföräldrar till ❤️ Våra barn fick två små kusiner också, en på min sida och en på gogubbens sida, Lucas och Pär. Vi firade även 1år som gifta, plussade med nr 4 och fick senare se den lilla på rutinultraljudet ❤️ William fyllde 7år, började 1an och knäckte läskoden iår och kan läsa utan problem, så stolt över honom! Ailin fyllde 2år och Lykke hela 4år!!
Vi fick även reda på att kidsen kommer få två kusiner till, eftersom att makens bror och fästmö väntar tvillingar


Snart välkomnar vi ett nytt år, 2017! Som kommer bli ett väldigt spännande år. Året då vi blir föräldrar igen  ❤️ Jag hopppas 2017 kommer bjuda på lika många fina minnen och helt underbara dagar som 2016 gav oss 


v.34

Jag klarade det, i fredags arbetade jag min sista dag. Tanken var att dra ner på tempot och bara mysa med kidsen tills lillebror eller lillasyster kommer.Förra veckan var jag även på bm besök, ni vet det där extra som jag är tvungen gå på för att kolla blodtryck och protein. Då var blodtrycket helt normalt och lite spår av äggvita i urinen. Helt okej besök alltså. 


Men efter gårdagens bm besök så fick jag ordern om att vila ordentligt tills nästa besök på måndag. Haft mycket sammandragningar sen julafton, som börjat kännas mer än vanligt och inte går över förän jag sätter mig i badkaret eller tar en alvedon. Det visade sig att det är förvärkar och bm vill att jag håller koll på dem. Har jag fler än två per dag så får jag snällt ringa förlossningen, så jag vilar.. börjar vara rätt så tråkigt, men likest att passa på ordentligt medans maken är hemma. Ja och så hade blodtrycket gått upp igen, men det går väl förhoppningsvis ner efter all den här vilan.Till det positiva, bebis mår bra och symfusmåttet hade ökat sen sist, så nu ligger det på 32cm och bebis hjärtljud låg på 148. Mitt järnvärde hade ökat ordentligt och är 110 nu! 


v.32

Igår var jag och kulan iväg på ett besök hos barnmorskan igen. Denna gången för en helt vanlig koll, inte enbart för blodtrycket! Det gick bra, bebis växer på som den ska eftersom att magmåttet hade ökat en hel del sen förra "vanliga" kollen. Nu låg det på 30cm, mitt blodtryck var helt okej (tack och lov för det), bebis hjärtljud pickade på i 148 ungefär och vågen visade +14.6kg sen start. Det enda negativa var väl spår av äggvita i urinen, men inget som behövs kollas upp när blodtrycket var bra. Fick även en tid för nästa besök, som är på måndag. Men då är det bara en koll på blodtryck och urin..
 
 
Åtta arbetsdagar kvar och jag kommer vara så jäkla stolt över mig själv om jag klarar det. Det har som blivit en milstolpe för mig. När jag var gravid med Ailin arbetade jag på tills vecka 34/35 utan problem, hade lätt klarat av att arbeta längre. Men då upplevde jag den graviditeten lättare än vad denna är. Hade inga fogar eller blodtryck som spökade lika mycket som nu, fast iofs detta är ändå fjärde barnet jag bär på. Inte konstigt om kroppen börjar vara lite trött.
 
 
Bebis sparkar på och blir bara starkare och starkare, det kan mina revben intyga! Den är fortfarande blyg och slutar gärna sparka så fort någon lägger handen på magen. Det känns som att veckorna bara springer förbi och jag hinner inte riktigt med. Helt sjukt att vi snart har en nyfödd här hemma och vi längtar så klart så mycket tills dess ♥
 
 
 

v.31


Tul, foglossning och blodtryck

Nu ska vi se, hur ska vi sammanfatta de senaste graviditets veckorna på bästa vis. Den 23e hade jag tid hos bm för extra kollen, ni vet. Blodtrycket var fortfarande högt, så jag fick en tid till sunderby sjukhus för en noggrannare koll. Dagen därpå den 24e åkte jag, min fina sandra och lilla Alfons dit (gogubben satt fast i Norge, så är så tacksam över att sandra och Alfons följde med istället).


Väl i sunderbyn så var blodtrycket helt okej, ingen äggvita i urinen och så gjorde de ett tillväxtultraljud. Allting såg så bra ut, bra med fostervatten, fint flöde i navelsträngen och bebisen utvecklas som den ska. Däremot gömde den sig med huvudet ner i mitt bäcken med ansiktet snett ut mot min högra skinka, så vi kunde se kroppen, bakhuvudet och ett öra. Läkaren slog igång 3D, men stängde av lika fort då det inte gick att se så tydligt. Bebis ligger -2% och beräknades då att väga runt 1359g. Fick ordern om att gå till min bm en gång i veckan för att kolla blodtryck och äggvita. Har hunnit vara hos henne två ggr nu och kan ni gissa vad... blodtrycket är högt igen, på båda kollerna. Spår av äggvita första besöket och nu idag +1 på äggvitan. Så vi ses igen nästa måndag.

Jag vet att jag sa att jag skulle gå med på att sjukskrivas, men jag känner inte av blodtrycket. Det enda som jäklas är fogarna (men det har dem gjort länge nu), sen har jag huvudvärk som kommer och går. Annars är allt bra! Man kan ju liksom inte sitta och gnälla om illamående, senadrag och halsbränna (måtte denna bebis ha mycket hår på huvudet 😂)

Nu är vi i v.31 och nu i december kommer vi få veta vilket datum vi får tid för att läggas in eller få igångsättning i februari. Så spännande! Tacka vettja min bm, hon vet hur jag fungerar, så det känns så tryggt att ha henne vid min sida angående detta med norea!


RSS 2.0