Höstlov

I veckan ärre lov för kidsen och Bella lyckades dra på sig världens förkylning som bröt ut natten till måndag, lagomt till lovet så att säga.  Högfeber, hes, ont i halsen och snorig. Önskar verkligen att jag kunde byta med henne, så jobbigt att se henne såhär sjuk..

De andra kidsen har iaf klarat sig, även jag då. Så nu håller jag tummarna på att ingen annan trillar dit!

Vi har iaf hängt med barnens ena kusin som är på besök här under lovet, så mysigt att få rå om honom! Pratar så klart om Kevin, som för övrigt är 13år nu!!! Det skiljer lika många år mellan Bella och Kevin, som mellan mig och Kevin. Och jag minns så väl första gången jag höll i honom som bebis, jisses vad tiden går!


Som ni kanske förstår så har vi inget speciellt in bokat i veckan förutom på fredag. För då har Lykke en tid inbokat för att ta hål i öronen, hon har tjatat så mycket och vill verkligen! Så vi bestämde att hon får göra det, men maken vill absolut inte följa med och se på. Hahah, han får ont i hjärtat av att veta att hon kommer få ont. Har pratat mycket med Lykke om att det gör ont, men att smärtan försvinner snabbt. Hon vill iaf göra det ändå och ändrar hon sig när vi väl är där, så är det helt okej 😊 Bokade iaf tid hos en som tar båda hålen samtidigt, så hon inte ska behöva känna samma smärta två ggr. 

Imorgon kommer maken hem igen! Så efterlängtad och ännu mer nu då Bella är sjuk. Så tråkigt för de stora kidsen att inte få hitta på något roligt under lovet. Ja, William kan ju gå till en kompis. Men Lykke och Ailin får liksom välja mellan att vara ute på tomten eller leka inne. Fast igår var min mor och Kevin så snälla och tog med sig Lykke och William på badhuset, vilket som var så uppskattat! Ailin var så trött efter den hära tidsomställning mellan sommartid och vintertid, så hon fick stanna hemma och vila istället. Inget som hon led av kan jag säga, då hon älskar att mysa och sova.

Och kan bara säga att den här mamman ligger så mycket på minus på sov kontot just nu, så från och med imorgon ska jag ta alla chanser att kunna vila med Bella under dagen! Känner redan nu hur skönt he kommer bli, haha

Hon är 3år

Sen sist har vårt lilla hjärta Ailin fyllt 3år, fantastiska lilla du ❤️

Och stort tack till alla som kom och firade henne på födelsedagen!

(null)

(null)

(null)


Förra torsdagen var vi även iväg på ett bvc besök med Ailin, tre års besöket då som ni kanske förstår. 

Det gick så bra, till en början var hon väldigt blyg som hon alltid är. Men till slut gick hon med på att göra alla sakerna och till sist överraskade hon bvc sköterskan med att rita en huvudfoting (som man annars ska kunna när man är fyra år). Vågen stannade på 14.1kg och hon är 96cm. Däremot kunde sköterskan tyvärr inte bedöma hennes tal, då hon inte sa många ord där. Utan svarade på det hon frågade och inte mer än så. Och det beror så klart på att hon är så pass blyg för nya människor. Dock ärre inga problem med talet, då hon i vanliga fall pratar på som bara den ❤️

(null)

(null)

(null)


Tandis, bvc och tutte

I torsdags hade Ailin 3års kollen hos tandläkarn. Var lite nojig över att hon inte alls skulle vilja öppna munnen eller vilja vara i närheten av tandläkarn, men hon överraskade mig helt och hållet när hon var helt obrydd, satte sig i stolen och gapade. Hon var inte heller brydd när det kom in en annan person i rummet för att titta på hennes tänder. 


Domen blev SÅ fina tänder och om ett år får hon en kallelse för att kanske slipa hörntänderna som är lite för vassa. Sen hade Lykke berättat för henne att man får en leksak efter man varit hos tandis, så Ailin valde två tatueringar och en liten anka, så stolt! 

I hissen berättade Ailin att det minsann var Lykke som lärt henne hur man ska göra hos tandläkarn! Ni kan ju gissa hur stolt jag är över dem, bästa 


Bara en stund efter tandläkarn, så hade Bella tid på bvc för 8 månaders kollen. Där vägdes hon in på 11285g och hela 72,6 cm! Stora damen 😍 Tittade i Lykkes bvc journal (eftersom att Bella och Lykke har legat på samma kurva i princip). Alltså jag trodde Lykke var stor, men hon stannade på 10kg lääänge, tills hon var ungefär två och ett halvt år. Och Bella passerade henne nu. Däremot var Lykke mer aktiv vid denna ålder. 


På tal om det så har Bella börjat åla/krypa, hon började förra söndagen och nu har hon fått in tekniken ordentligt. Självklart är det fortfarande roligare att rulla sig dit man vill, då det går fortare 😂

Och i torsdags satte hon sig upp själv, som om hon kunnat det hela tiden. Inga problem liksom! Så duktig 



Vi har pratat med Ailin vart och när hon vill skicka iväg sina tuttar. Och igår gjorde hon det, destinationen blev till tomten och hon är så stolt! 



Första natten gick jätte bra, men jag trodde inte heller det skulle bli några problem. Då hon endast har haft den i munnen då hon somnat för natten och sen har den åkt ut/hon tar tagit ut den. Så stolt att jag nästan spricker!!


8 månader

Igår blev lilla B åtta månader! Den här månaden bestämde sig fyra tänder att titta fram, vilket inte varit så roligt varken för henne eller för mig 🙈 Hennes humör har inte varit på topp alla dagar och sömnen har blivit rätt så rubbad, sen bits hon gärna med de där små tänderna och hon ammas fortfarande till och från, så ni kan ju tänka er va skönt he är 😂😱🙈 Så sex små tänder just nu.



Hon har lyckats krypa två små steg, men hon kör på rullningen istället. Lättast så 😂 och fort går he! 

Den här månaden ska vi sluta amma helt. Ska bli spännande att se hur hon kommer reagera på det. Då hon kan dricka ur flaskan, men så fort det är välling/ersättning i den så dricker hon en klunk och spottar ut he 😂 skitunge! 

På torsdag ska vi på åtta månaders kollen på bvc. Undra hur mycket hon växt.


Det största och det bästa

Visst är det påfrestande och jobbigt ibland att ratta fyra kids själv om veckorna, när maken arbetar. Man får ofta sätta sina egna behov åt sidan och sömnen blir störd. Men det är det absolut största och det bästa som någonsin hänt mig. Att få vara mamma till de här kidsen är något så stort för mig, jag går genom eld och vatten för dem här. Jag är stolt över dem alla på olika vis, för så är det. Alla är olika, helt unika och fantastiska precis så som de är. Och ni kan ju bara ana hur mycket jag älskar dem ❤️




RSS 2.0