3950 gram bebis ❤


Byebye chokladen

Natten som var bjöd på hela en timmes sömn för mig. Bella hade sån magknip och jag är väldigt säker på att det berodde på all den chokladen jag åt igår. Även under tiden jag ammade Lykke och Ailin fick jag hoppa över chokladen, så vi får helt enkelt göra det denna gången också. Allt för att lilla B ska slippa ha ont ❤


Vid fyra i natt/morse vaknade även pappsen upp och var var vaken med oss. Ni ska bara veta vilken klippa han är, så jävla underbar karl som verkligen ställer upp med allt ❤



Så idag får bilden på lilla B stå för hur humöret är idag.. tröttmössor 🙈


första bvc besöket på hemmaplan

Igår var vi på inskrivning på bvc med Bella. Storasystrarna och pappsen var också med så klart, William har pappa vecka i veckan så.. 



De vanliga frågorna ställdes och vi pratade på om både det ena å de andra. Tycker ändå denna bvc sköterskan verkar vara vettig, sist jag tyckte det var när Kicki och Viktoria arbetade där. Hon gjorde en liten koll och så kollade vi vikten. 30g upp sen utskrivningen från bb, vid utskrivning var den på 3645g och igår 3675g. Det går ju uppåt iaf, men jag trodde hon skulle ha ökat mer. Nu tid nästa tisdag för att väga igen!


Och i måndags ramlade navelstumpen av, yes! Nu luktar hela bebis gott ❤ Kommer inte ihåg att det luktade så äckligt med de andra kidsen, men man glömmer nog vissa detaljer fort.


Ikväll ska vi försöka spåna på mellannamn till lilla damen. Förnamn och efternamn är redan spikat som ni kanske förstår ❤


Hemgång i fredags!

Vi skulle egentligen bli helt utskrivna från bb/patienthotellet i lördags. Men på fredagen hade vi tid för ett pku test samt öronprovet och gulhetsprov på bb eftervård, då lyckades gogubben få in oss på ronden på bb bara en timme efteråt! Bella blev godkänd av barnläkaren och vi kunde åka hem, hallelulja!



Hon vägde 4015g när hon föddes, men hade gått ner till 3645g. Rätt så mycket, men under -10% så godkänt för att få skrivas ut ändå! 


Imorgon ska vi ta och ringa bvc, så vi får till ett möte inom snar framtid. Skulle gärna vilja fara och väga henne i veckan iaf. Däremot är jag säker på att hon börjat gå upp nu, så mycket som hon äter.



Var lite orolig/nojjig över hur Ailin skulle ta he att vi kom hem med en bebis. Med tanke på att jag och hon i princip suttit ihop i varandra i två år ❤ Men till min förvåning så tar hon he så bra, hjälper till med blöjbyten, hämtar kläder osv och håller mer än gärna i lillasyster så fort hon kan och är så mjuk å go med henne. Underbart! Sen flyttade vi ju över Ailin till sin säng, även det har gått bra. Hon sover hela nätterna och har inga invändningar mot att ligga i sin säng ❤

Även William och Lykke tar he bra, men det visste jag redan och de är så stora så de förstår. Lykke tycker däremot det är liiite läskigt att hålla i Bella med tanke på nacken och William är ju veteran på det här vid detta laget, men han kommer nog ha det kämpigt i tonåren med tre små systrar, Hahahah!



Välkommen till världen!

Igår klockan 13.07 kom hon, våran lilla Bella ❤ Hur det gick till när den här lilla damen såg ljuset för första gången kan jag berätta om senare. Just nu myser vi på patienthotellet och längtar såklart hem till de andra kidsen! 



4015g och 51cm kärlek ❤️


Nr 4 luras och en massa möten

Vid elva var vi in på förlossningen för en koll, en ny ctg kurva gjordes och ännu en till hinnsvepning. Efter hinnsvepningen fick jag lite mensvärk som försvann efter lite vila. 



Senare under dagen kom kraftiga sammandragningar, så förlossningen ville att vi skulle komma in på en ny koll. Var då öppen 5cm, men en bit av tappen var kvar. Däremot hade bebis sjunkit ner mer. Efter den kollen kom ännu mer kraftiga sammandragningar som faktiskt gjorde ont på riktigt, de gav upp för ett tag sedan. Så det blir nog ingen bebis idag eller inatt heller, det är nog en riktig liten lurifax som gömmer sig i magen!


Imorgon ska vi in på ytterligare en koll på morgonen, samt att vi skulle diskutera om att ta hål på hinnorna. Spännande, men samtidigt lite läskigt!


Att man inte lärt sig efter tre kids att det faktiskt inte är så skönt att föda barn, hahah!


Patienthotellet

Igår kom vi till sunderbyn och gick på en koll. De körde en ctg kurva, tog blodtryck, vi pratade lite och sedan gjorde de en hinnsvepning. Är öppen 4cm, men bebis hade inte sjunkit ner helt ännu. Visserligen är det tydligen ofta så för omföderskor, att de inte sjunker ner förän värkarna drar igång eller tills krystvärkarna kommer. Efter det checkade vi in på patienthotellet där vi är än, inga känningar alls än. 



Men vi skulle komma tillbaka till förlossningen imorgon på morgonen om ingenting hänt tills dess. Himla skönt att vara på plats iaf! 


Idag gick vi in i v.40, 6 dagar kvar tills bf. Den här dagen kom Ailin, inte denna månad eller datum då utan denna graviditetslängd kan man väl säga. Blir spännande att se när denna vill se ljuset för första gången






Babymel och inläggning

Äntligen fått tummen ur och beställt sista saken till bebis, en skötväska! Vi kommer senare få ta och köpa ett babygym, då vi bestämde oss för att he bort det vi hade sen innan. Skötväskan varre nu! Vi har visserligen en sen tidigare, men jag anser att jag är värd en ny. Den här gången kör vi på en babymel grace. Stilren och inte för puttinuttig! Den är stor och rymlig, så både det ena å de andra kommer rymmas. Tänkte inhandla nån mindre necessär eller så, för att få lite ordning på sakerna.



Idag är min plan att bara vila/sova, har blivit så lite sömn om nätterna den senaste tiden. Så det gäller att passa på! Inatt jäklades högra vaden med mig. Senadrag flera gånger, så tillslut fick jag vackert kliva upp ur sängen och gå omkring för att bli av med he. Nu på morgonen byttes senadraget ut av illamående, något som kommit tillbaka för ett par veckor sen. Men förra veckan och den här har det varit extremt, även magen har sagt upp sig, haha! Märks att det inte är länge kvar tills bebis kommer. 



Igår gick vi ner på ensiffrigt tills bf, 9 dagar.. idag ärre 8 dagar kvar och imorgon har vi tid i sunderbyn för att bli inlagda. Från och med imorgon åker vi alltså hemifrån och kommer inte hem förän lillasyster eller lillebror kommit! Så ikväll ska vi bara tokmysa med kidsen och jag får sova min sista natt brevid Ailin som gravid. Jisses vad jag kommer sakna kidsen när vi far, är inte alls van med att lämna bort dem. Nu håller vi tummarna på att he inte blir någon bebis idag eller inatt, imorgon ärre okej att komma ut bebis, hör du det?!


RSS 2.0