nödvändigt men tråkigt

Något av de tråkigaste sakerna jag vet är just att köpa däck till bilen/bilarna. Önskar att någon kunde uppfinna däck som håller i hundra år minst, kan någon fixa det? Tack på förhand isf! I alla fall hoppas jag på leverans av mina och gogubbens däck imorgon, vi körde på hakka 8 till båda bilarna. Eftersom att gogubben kör så himla många mil per vecka (ja, förutom när han kommer vara hemma efter bebis kommit). Samt att jag kör omkring på det dyrbaraste vi har, så några hundra hit och dit kändes som ingenting att diskutera om. Gogubben måste dock köpa nya däck i princip varje vinter och sommar, medans jag kan ha mina flera år. 
 
 
 
Sen tänkte vi åka förbi barnenshus i piteå (ja, jag vet att de har bytt namn, men till vad vet jag inte) när vi far dit på torsdag. Där tänkte vi känna och klämma på bilbarnstolar till William. Min bil är nämligen inte så jätte bred bak och tre bilbarnstolar kommer bli tajt. Lykkes och bebisens är redan "nog" smala medans Williams är jätte bred, så vore inte så dumt om vi kunde hitta någon som är lite smalare ner till. Dock kommer bebisen få åka fram med mig om veckorna, så får Lykke och William sitta bak som i vanlig ordning. Men på helgerna vill man ju ändå kunna ta bilen till affären eller var som helst för den delen utan att behöva trängas. Hoppas på att vi kommer på någon fiffig lösning, annars måste jag skiljas ifrån min kära bil och det är jag verkligen inte så sugen på!

Barnen och magen

Lykke kommer nog inte bli allt för glad när bebis magen försvinner. Hon är så omtänksam och egennyttig om den, det är minsann hennes bebis där inne. Pussar, kramar och mycket mys med magen varje dag, samt att hon även sjunger för den då och då. Undra om hon kommer förstå vad som skett, när vi väl kommit hem från bb med en bebis istället för en mage. Fast vem vet, hon kanske förstår mer än vad vi tror och istället blir lika mån om lillasyster eller lillebror. 


William däremot han tycker att bebisen ska komma ut nu och att den ska sluta sparka på mamma! Han vill även att det ska vara en lillebror däri, men samtidigt så är det okej om det är en lillasyster så länge den är lika söt som Lykke. Hahah gullunge! 


Vi har inte enats om pojknamn ännu, tjejnamnet är i alla fall spikat. Men med pojknamn är det fortfarande svårt, jag har två favoriter medans gogubben har en. Och nu ska ni inte heller tro att namnen är lika varandra. Nepp, helt olika smak på den fronten och enas om det kan vi inte heller. Så enklast hade det ju varit om det kommer en tjej, annars blir det namnlös ett bra tag framöver! 

En månad kvar till bf




Lycka

Idag hämtade vi hem William och Lykke blev så glad över att se sin kära storebror igen. Syskonkärlek i all ära! Så det blev extra mycket bus under eftermiddagen/kvällen. Båda barnen somnade ändå relativt tidigt. Ja, Lykke slocknade först så klart, helt slut efter allt bus och William checkade ut för en kvart sen kanske.
 
 
Hämtade även ut Williams vinterkläder under dagen, som dessutom satt som smäck! Så nu behövs bara en ny vintermössa till honom, så är han redo för den kalla årstiden. Till Lykke behöver vi inhandla nå tjockare fleecekläder och sen är även hon redo.
 
 
 
Klädsel till babyskyddet har även fått sig en omgång i tvättmaskinen, så nu är den ren och fräsch inför kommande bilresor med bebisen. 
 
 
Och imorgon kommer äntligen gogubben hem igen! Jisses vad vi längtar ♥ 
Dock far han ju igen på söndag som i vanlig ordning, men som tur är så blir det kort vecka för honom. Så han kommer hem onsdag, eftersom att han ska följa med mig till Piteå på torsdag, samt att vi ska på föräldramöte på onsdag kväll.

Bvc

Glömde berätta om Bvc besöket med William. Han är nu 110cm och väger 21kg, så han fortsätter följa sin kurva! 

Sen fick han rita en gubbe, skriva sitt namn, klippa ut en cirkel och en triangel. Vilket han också klarade galant! 

Och så var det dags för sista sprutan på bvc, det var väl ingen stor favorit för honom. Men han var så duktig och jag är så stolt över min lilla kille!!


Vi fyllde även i papper inför 6års, samt godkände att de skickar hans "mapp" vidare till skolan sen. För detta var nämligen sista besöket på bvc för William, ja om det nu inte händer någonting annat så vi måste kontakta dem. Men annars så var det sista besöket. Jisses, har min pojk blivit så stor?!?

v.36


Då har vi kilat in i vecka 36! Helt sjukt!! Bebisen har under de senaste dagarna slutat sparka på samma vis som förut, nu är det mer dragningar eller vad man ska säga och ordentliga slag mot/ under revbenen (precis så som storebror William gjorde i magen). Ibland har man turen att hitta en kroppsdel och trycker man på stället, så får man världens slag tillbaka! Mäktigt! Den har även hittat åt någon nerv som bebisen klämmer och känner på ibland, vilket resulterar sig i att jag får böja mig åt höger för att det inte ska göra så ont. Det blir liksom ett ilande från högra bröstet ända ner till högra knät.


Jag har även fått välkomna halsbrännan om nätterna och illamåendet är kvar ännu om förmiddagen. Men det gör absolut ingenting. För tänk, snart är bebis här! 

Bm

Hos barnmorskan gick det bra! Jag hade ökat i vikt samt två cm på symfusmåttet, så bebis växer på som den ska. Mitt blodtryck är fortfarande inte helt okej, men utanför faro zonen ännu som tur är! 



Vi pratade lite allmänt om mitt kommande möte i Piteå och fick lite tips m.m. Det känns skönt, nu håller jag bara tummarna på att de faktiskt ger mig/ oss en förlossningsplan. För föda hemma har jag minsann inte tänkt göra en gång till, pass på den! 


Bebisens hjärtljud lät fint och barnmorskan undrade vad vi tror det är för någon däri. Jag tror fortfarande stenhårt på att det är en pojk och kommer nog bli förvånad om det kommer ut en tjej! Gogubben tror fortfarande att det är en liten tös jag bär på. Men om det blir en pojk eller en tjej spelar så klart ingen roll ❤️

flyger förbi

Oj, det är redan måndag! Här flyger dagarna bara förbi..
 
I Torsdags var jag som sagt till piteå med William, besöket gick bra. Astma är fortfarande uteslutet än så länge, de tror mer på att han har lätt irriterade struprör eller var det luftstrupe? (Denna gravid hjärna alltså!!) Hur som helst så ska han påbörja en behandling nästa vecka, som består av kortison i form av inhalator två ggr per dag. Detta ska göras i två veckor och sedan minskas till en gång per dag, samt att han får en bricanyl utskrivet som ska tas vid behov. Så nu håller vi tummarna på att det fungerar!
 
 
I helgen har det varit full rulle, min fina pappa fyllde år i fredags så vi firade honom. Även min ena syster och hennes barn var hos våra föräldrar i helgen, så mysigt att få rå om dem lite mer! Lördagen åkte William till sin pappa och han kommer hem på torsdag, så det känns så tomt här hemma nu. Det tycker även Lykke, som springer omkring och letar storebror.. Igår kom min andra syster på besök tvärt också! Hann även storstäda övervåningen i helgen samt renbädda, nu ärre bara evighets görat kvar.. dvs tvätten! Tur jag inte väntar hundra år innan jag tvättar, så om jag har tur får jag nog ihop två maskiner och det kan man inte klaga över direkt.
 
 
Idag har jag hunnit vara iväg på bm besök och alldeles strax ska jag iväg på bvc besök med William och hans pappa, men vad bm sa och hur det går på bvc besöket skriver jag i ett annat inlägg.
 
 
 
 

Hjälpsamma barn

Imorgon är det dags att köra till Piteås sjukhus igen. Det är William som ska kollas upp även denna gången, jag håller tummarna på att allt bara ska visa sig vara okej! Vilket jag även tror att det är, men är hellre på säkra sidan än osäkra.


På måndag ska han även på bvc för 5 1/5års kollen. Vaccinet ska också tas. Han har varit/är väldigt spruträdd till och från, det beror helt och hållet på hur personen som ger/tar sprutan bemöter honom. Men om man ger honom en liten förvarning någon dag innan, så brukar det gå rätt så bra ändå.



Idag har barnen hjälpt till att städa här hemma. William körde rejs med dammsugarn, medans Lykke hjälpte mig att hänga tvätten. Himla duktiga barn jag har! ❤️ Underlättar oerhört mycket när Lykke lyfter upp tvätten åt mig, så jag slipper böja mig tjugohundraelva ggr, ett stort + är ju även att hon faktiskt tycker om att göra det. Vi plockade bort lite sommarkläder, skor och sånt där i hallen. 


Nu har jag även packat klart bb väskan, det känns skönt att ha det gjort, så man slipper panik packa i sista sekund! Visst, gogubben har jag inte packat åt. Men han har sin "Norge/arbets" väska alltid packad, så han får helt enkelt komma ihåg att ta med den.


Har även börjat kika på födelsedags present till Lykke, julklappar till barnen och presenter som bebisen ska ge till sina syskon vid hemkomst. Ja, jag vet att jag är tidigt ute. Men förra året hade jag redan köpt första julklappen i juli, hahah!  Kan iaf tipsa om lekhallen.se som har mycket fint till bra priser, många av mina favorit märken finns även där. 

William

Vi tog en tur upp på vittjåkk under dagen igår. Kikade på grodorna och lekte i den lilla lekställningen de har där, himla mysigt och skönt när det inte blåste allt för mycket




Ett bad eller två

Här har det inte hänt mycket kan jag lova. Känner mig som en vandrande zombie eftersom att någon slags trötthets period kommit och hälsat på, samt att jag börjat få ordentliga sammandragningar på kvällen som håller i sig långt in på natten och först efter de lagt sig kan jag slappna av och somna. Ett bad eller alvedon får dem att sluta upp för ett tag, men jag är inte direkt någon som gillar att ta värktabletter överhuvudtaget så.
 
 

Packa väskan

Har börjat packa mer i förlossningsväskan, inhandlade amningsinlägg och purelans bröstvårtssalva (en väldigt nödvändig salva enligt mig). Nu saknas det blöjor samt lite fler kläder till mig, sen är väskan redo! Ja och så gäller det att försöka komma ihåg att ta med kameran när det är dags. 


När vi var till Piteå så köpte jag bebisens filt. Även den ska med i väskan. Tänk va spännande! Nu är det inte många veckor kvar och det känns så sjukt att tiden gått så fort, samtidigt som vi längtar så himla mycket ❤️ 

Läkarbesök

Vilka fina besked vi fick idag! Rören som jag trodde åkt ur Williams öron, satt kvar (det ena lite längre ut, medans det andra satt perfekt). Han har bra hörsel, men lite sämre på ena örat. Fast det är ingenting som är anmärkningsvärt så att säga! 

Polyperna såg bra ut, så även där slipper vi en operation. Samt att de kollade halsmandlarna och även där såg det fritt och fint ut, ingen förstoring på något sätt! Så otroligt bra nyheter!


William var så duktig under alla undersökningarna och jag känner mig så stolt över honom! Han fick så klart välja en liten leksak på barnens land, just för att han var så duktig!


På vägen hem sa William att han saknade sin lillasyster så mycket och berättade hur söt han tyckte hon var. Nog värmer det extra mycket i mamma hjärtat när de är så fina mot varandra. Visst bråkar de med varandra ibland, men det tar inte lång tid innan dem är sams igen och kramas. 



Tidigare under kvällen hängde jag tvätten och barnen lekte i sina rum här uppe. Men så plötsligt blev det helt tyst, så jag kikade runt och hittade dem här, i min och gogubbens säng. Där hade de myst ner sig under täcket och William hade slagit igång tvn på barnkanalen. Mina goungar! ❤️❤️



Barnmorskan

Besöket hos barnmorskan gick bra, enligt mig iaf. Blodtrycket och järnvärdet låg inte så bra till, men blodtrycket är väl okej ännu (vet ju som sagt att det går upp de sista veckorna för mig, så jag är van). Hade även gått ner i vikt?! Och jag som tyckt att jag ätit så mycket onödigt gott den sista veckan, men bebis tar mycket så ett kg ner. Nu ligger jag alltså på +3kg. 



Och nu har bebis lagt sig till rätta och fixerat sig!! Inte ens ruckbar, utan verkligen fixerad. Skönt att slippa fara på något vändningsförsök! 



Symfusmåttet låg på 32cm, så även denna gången 2cm + sen senaste besöket! Hjärtljuden låg på 150. Lykke var så fascinerad när hjärtljuden kollades och berättade minsann att det var hennes bebis som låg därinne. Underbara lilla barn ❤️

söndag

Idag har jag helt ärligt sovit i princip hela dagen, senadrag och alla vak nätter med Lykke tog ut sin rätt. Tur gogubben var hemma. Men nu är mina batterierna laddade och vi är laddade inför veckan. 


William är pigg och fräsch igen, så imorgon får han fara på dagis igen. Som han längtar efter kompisarna. Lykke däremot får ta och stanna hemma imorgon, hon är inte helt frisk ännu. Så hon får även följa mig till barnmorskan imorgon. 


På tisdag ska jag iväg till Piteå sjukhus med William, hörseltest och koll av polyperna. Är väldigt säker på att rören han fick inopererade i öronen åkt ut ur. Lykke är väl förhoppningsvis frisk tills dess, annars rycker mormorn ut och är hemma med henne.



sjukstuga

Kidsen har varit sjuka sen natten till måndag. Nog trodde jag det skulle ha gått över tills nu, men ikket! Håller tummarna på att de är friska tills på måndag iaf!



De sover inte alls bra om nätterna med denna hemska hosta, samt att Lykke får "febertoppar". Då duger ingenting och det tar lång tid innan hon lyckas komma till ro igen. 



William somnade tidigt ikväll och nu hoppas jag han får sova ordentligt inatt ❤️

Återbruk

Ikväll har jag roat mig med att knåpa ihop en amningskudde. En gardin och två kuddar fick rycka ut och bli amningskudde istället. Återbruk i all ära!

Har även sytt en madrass till bebisens vagga. Letat som en tok efter en madrass i rätt storlek, men tyvärr inte lyckats hitta någon. Så det fixade jag själv. I vaggan ligger även en filt som jag gjorde för ett bra tag sedan. Ska även ta och bädda den, samt lägga dit en liten kudde








i valet och kvalet

Nu har villervalla släppt sin vinterkollektion även på deras intenetsida. Så nu funderar jag på om det får bli en färgglad jacka från villervalla eller om det får bli en "tuffare" från warp.
 
 
 
Tål att tänkas på. Täckbyxor från villervalla blir det iaf inte, när jag vet att de inte riktigt håller för min busiga 5åring. Så det lutar mot everest byxor, finns både i svart och i samma vinröda färg som jackan ovanför har. Får väl helt enkelt ta och fråga William vilken han själv tycker mest om! Personligen så tycker jag nog att jackan från warp är snyggast
 

förlossningsplan

Fick ett samtal från norea igår på förmiddagen. Personen som ringde undrade om jag ville ta "mötet" över telefon, med tanke på milen. Himla smidigt måste jag säga, slippa åka långt för endast ett förberedelse samtal. Hur som helst så fick jag dra hela förlossningen med Lykke, samt Williams.
 
 
Jag fick en tid för att träffa en läkare (om en månad) som arbetar både i piteå och i sunderbyn på förlossningen, via henne ska jag få en förlossningsplan och enligt kvinnan som ringde så lät det förmodligen som en igångsättning vid fullgångna veckor, ev att jag får bo på deras patienthotell. Eftersom att jag blev igångsatt med William utan problem, så trodde hon inte det skulle vara några problem denna gången heller. Nu känns det verkligen som att en stor sten lyfts från mina axlar. Visst, bebisen kan komma tidigare eftersom att det är tredje barnet, men det återstår att se.
 
 

H&M

Spräckte mina favorit gravidbyxor under dagen.. Typiskt! Men välanvända är bara förnamnet av vad de var, så en liten akrobatisk övning blev för mycket för dem. Fick order från gogubben att beställa nya, köpte dock inte gravid byxor utan kör på mjukisbyxor/ harems leggings typ. Som inte sitter åt kring midjan + att jag kan fortsätta använda dem efter graviditeten. Ja, för det blev ju två par samt en lite finare amningsbh och lite sådant.






Lykke vs Bebis

De översta bilderna är från idag v.32 (31+5). Och de undre är när jag var gravid med Lykke i v.31








Första dagen ledig

Kidsen är på dagis och ska hämtas kl två. Jag borde egentligen rensa skåp och lådor, som jag tänkt. Men istället kör jag nog på en sov dag. Ja, det kändes mer lockande, japp så får det bli! 

Skåpen och lådorna går ju ingenstans, så det får jag ta någon annan dag i veckan! 





RSS 2.0