Poff poff

Nog syns magen i vanliga fall, men på kvällen säger det liksom poff och lilla pyret gör lite mer plats åt sig i magen på kvällen. Känner bebis rörelser allt mer ofta nu, även fått mig några knuffar mot handen ❤️  


Kvällsmagen ⬇️


Håll tummarna vettja!

Vi startade dagen med en försovning, pjuh! Vaknade 15 min innan vi skulle vara på arbete/dagis, men vi hann. Och hela dagen blev inte sabbad bara för det, de mesta flöt på som vanligt. Ja, förutom att jag såg till att bränna mig på ugnen två ggr på arbetet, mindre skönt kan jag tala om.


I helgen blir det förresten omtapetsering hära. Var iväg i fredags och kikade på tapeter. Vi enades lätt om vilken fond tapet vi ville ha och de andra väggarna valde jag. Vita så klart! Gogubben och Lykke flyr fältet antingen till Norge eller Arjeplog och William ska till sin pappa över helgen. Så passade bra att ta denna helg, om nu fond väggen hinner komma! Håller tummarna!! 



Morsdag

Började dagen med en liten sovmorgon samt frukost på sängen. Efter det fick jag rosor, choklad och tårta av mina fina! Och lunchen käkade vi ute på restaurang, så mysigt!

Till middag blev det grillat hos mina föräldrar, där även min ena syster var med sin familj. Barnen busade på i full rulle!



Vi pysslade även ihop en liten grej till mormor. Små fossingarna ❤️

Man ska ha husvagn, tralala

Fy, vad jag har varit trött idag! Gäsp, en mycket tidig kväll får det bli. Lykke har just somnat och jag tänkte slö sappa på tvn i sovrummet tills jag somnar, skönt!


William har turen att få sova hos mormor och morfar inatt, i husvagnen. Som han älskar att sova i husvagn, om han fick välja så skulle han kunna sova i dem året om. Gissa om han längtar till semestern, två veckor på Piteå havsbad är inplanerat! Det är nämligen Williams favorit ställe. Ja, vårat också! Är man där så är det verkligen semester på hög nivå.



Vardagsrummet får ett lyft

I slutet på veckan ska vi och kika på nya tapeter, dvs när gogubben kommit hem. Äntligen har ahem gått med på omtapetsering, så länge vi gör det själv (läs jag, när det bara är jag som kan tapetsera). 


Det är i vardagsrummet det ska bli nytt. Där inne är tapet bortriven runt fönster, dörröppningen och så är det en ful fondvägg. 


Vi tänkte köra på tre vita väggar och en fondvägg. Det blir förmodligen någonting som liknar liggande panel som fondvägg. Håller tummarna på att det finns någon snygg att få tag på bara!




Något sådant skulle inte vara helt fel!

Det här med att stiga upp

Lykke checkade ut redan några minuter efter 18.00. Medans William orkade hålla sig vaken just efter 19.00. Man känner sig inte speciellt snäll när man väcker dem 5.20 varje morgon. Kan inte heller påstå att de är så sugna på att stiga upp då heller. De är ju vana att få sova till 8.00 och ibland längre, mina sömntutor ❤️ 





Härliga söndag

Dagen spenderade vi ute hos mina föräldrar. Himla härligt väder! Lykke fick testa åka cykel för första gången, något som var uppskattat utav henne och William var så lycklig över att slippa jackan och tunga skor!


Till middag blev det grillat! Oj, så gott!
Ni som inte testat Per Mobergs vitlöks marinad, ta och gör det!!











Även det tråkiga måste göras

Lördags kväll fick jag ett il och rensade alla lådor med barnkläder från strl 50-104, för att både se hur mycket små kläder vi har, samt rensa ut mer som inte kommer användas. En stor säck blev det som får åka till svärmor och säljas i hennes butik. 


Idag passade jag på att rensa barnens garderober på sådant som är för smått, samt ta fram det som passar nu, dvs till Lykke, som hon får ärva från storebror. Märkte dock att det är väldigt tunt på t-shirt fronten till William, så får ta och snöra iväg en beställning. Pojken har tvär vuxit, tur att jag tänkt på att det kan ske och redan inhandlat större kläder, ja förutom t-shirtsen. 


Även två set i 50 och 56 skulle behövs, visst det finns ganska gott om rosa och lite mindre av blått. Men neutralt är det dåligt om!


Ut i garaget åkte även alla vinterkläder samt skorna. Måste dock inhandla vacuumpåsar, så det tar mindre plats 



Lilla pyret

Lilla pyret i magen växer på all eftersom veckorna går och jag längtar så tills den kan sparka hårt så även pappsen kan känna. Just nu talar lilla pyret om att h*n är vaken, lite sprattel då och då varje gång jag går och lägger mig. Underbart! Tänk att man glömmer bort känslan så fort och att jag nu får uppleva den för tredje gången, magiskt! 


De första veckorna i graviditeten mådde jag så illa och istället för att gå upp så gick jag ner 6,5kg. Men efter illamåendet lagt sig för ett par veckor sedan så kunde jag börja äta igen och har förmodligen börjat vända på dessa minus kilon. 

Bara nu i veckan så sa det poff och magen blev betydligt större än förra veckan. Måste erkänna att jag verkligen tycker om att vara gravid. Visst man får med sig olika graviditetskrämpor, men samtidigt har jag turen att bära på ett barn, vårt barn ❤️


Mina cravings för tillfället är oliver och frukt. Kan helt ärligt ta en burk oliver, sätta mig i soffan och klämma i mig hela framför en film. Jag som i vanliga fall inte gillar dessa oliver så mycket! 

Första inköpet vi gjorde till pyret


Hoppedihoppedihopp!

Så ja! I måndags åkte studsmattan fram och barnen är överlyckliga! Gräsmattan har varit framme länge här hemma (eftersom att vi lejt traktor hela vintersäsongen, som även tog bort snön sen). Däremot kunde inte studsmattan plockas fram direkt när nätet till den var trasigt. Eller trasigt och trasigt, men dragkedjan hade sagt sitt. Så det löste jag genom att sy dit en ny, bra blev det också. Fanns ingen annan färg än röd på affärn här, men vad gör det? Nu ser man verkligen vart öppningen är, perfekt!




Titta, titta, titta!

Så himla fina ryggsäckar jag snubblade över på nätet. Skulle passa perfekt till mina små! 

Dessa hittar man på www.rofa.se


Vet ni vad?

Idag kom gogubben hem med nya sommarsulor till mig! Riktigt, riktigt nöjd!!
Det var så klart däcken jag menade, inte fälgarna. Bytte gjorde han åt mig också, så skönt att slippa det!
 
 
 
 
Min fina, fina gogubbe! 
 
 

Williams 16"

Vi köpte en beggad cykel till William, eftersom att han förmodligen bara kommer ha den denna sommaren. Så för tre hundra lappar var den våran, men på köpet fick vi med lite rost. Det är så klart någonting man kan räkna med i sådana lägen. Tur vi (läs jag) är händiga i denna familjen, så med lite hjälp av rost borttagning, stålull och diskmedel så blev den som ny. Samt att jag satte fast dekorplast på styrets skydd, super bra!
 
 
 
 
 
Till vänster har vi i ofixat skick och till höger är den i princip fri från rost.
Samt att skyddet till styret blev lite "tuffare".
 

Dessa goungar alltså

Imorse hann de bråka flera gånger, sådana bråk när det känns som att man får gråa hårstrån, haha! 

Men det slutar alltid med att de hamnar i soffan och kramas, syskonkärlek i all ära! 



Kan tillägga att det är Lykke den bestämda damen som i princip alltid startar bråken på morgonen. Hennes morgonhumör är inte att leka med ibland, hon vet verkligen vad hon vill. Medans William är trögstartad på morgonen och vill helst bara mysa i soffan tills han vaknat till lite. 


Skönt att de kommit in i de andra vakna och sov rutinerna! Var några kämpiga dagar där ett tag, pjuuh! 

första preggo bilden

Här har vi en dagsfärsk bild på gomagen. På förmiddagen syns det i princip ingenting, men efter lunch tid så ploppar liksom magen ut. Poff! Enligt senaste ul så är jag idag i v.15 (v.14+2). Tycker fortfarande det är märkligt, eftersom att jag de tre senaste dagarna känt av bebis, varje gång när jag lagt mig för natten så puffar det till några gånger.
 
 
 
 

Ultraljud och rutinultraljud

Ultraljudet gick bra, bebis är välmående och växer på. Däremot var jag inte i den veckan som de räknat ut vid ett tidigt ultraljud i mars. Så vi får komma tillbaka den 4/6 för rutinultraljudet, nu kunde inte alla mätningar och sådant utföras på bebis när den inte var nog utvecklad. Däremot tyckte jag det var konstigt redan när denna tiden bokades, att jag "bara" skulle vara i v.17 vid besöket. Frågade barnmorskan i Piteå om detta men hon sa att det var helt normalt och att det skulle gå att undersöka allt.


Vid det tidiga ul räknade de ut att jag skulle gå in i v.17 imorgon. Men idag sa de att jag var i v.15, något datum för beräknad förlossning fick vi inte och tyckte inte om barnmorskan vi hade idag. Den förra var vänligare och mer brydd. Tyvärr är nästa tid bokad hos hon vi var hos idag, men det som räknas är att bebis mår bra och inte hur barnmorskorna är i sättet! 

Här har vi lilla pyret, upp och ner om ni ser? När vi började undersökningen så låg bebisen så bra och man såg ansikte och kropp från sidan, så tydligt och fint. Men när hon skulle ta kort och skriva ut till oss så fick bebisen fnatt och ville inte alls vara med, haha

Syskon kärlek

Just innan läggdags mös mina fina ner sig i soffan under täcket och kramades medans de såg på bolibompa 

När det var dags för att sova så fick båda barnen sova i våran säng. William och Lykke somnade så här, medans de låg och höll om varandra. Dör söthets döden här! Mina goisar ❤️
Gogubben kommer hem om ca två timmar från arbetet i Norge. Imorgon är det dags för ultraljud tidigt på förmiddagen! Nervöst och spännande på samma gång! 



Mer av lördagen






William skulle promt åka alla rulltrapporna med Sandra, mamma dög inte! Hahah!


Full rulle

Det var fullt ös på leos igår, efteråt tog vi en snabb sväng på stan samt förbi solbacken. Till sist åt vi middag på max innan det var dags att köra hemåt igen. När vi kom hem blev det i princip marsch i säng för oss alla. Barnen var riktigt trötta och även denna mamman var helt slut. Skönt med lite sovmorgon idag, i veckan blir det väldigt lite av den varan. Stiga upp vid fem med barnen, frukost och lite mys sen iväg till dagis samt jobb för mig, onsdag är vi som sagt lediga allihop för att fara till piteå på rul.
 
 
Ny bild på kusinerna togs. jaaa, detta är den bästa. Lykke hade inte tid att sitta still!
 
 
 
 
 

Leos lekland

Imorgon styr vi passaten mot skellefteå för att hänga på leos hela dagen! Senast vi var på något lekland var i sommras. Lykke ammades ännu och kröp runt lite i "bebis avdelningen", William härjade på som bara den. Men denna gången blir det full rulle på båda barnen! Även barnens kusiner Kevin och Amie skulle med, om Melle skulle med är fortfarande osäkert. Men vi hoppas så klart att även han kommer dit. Vi har även sån tur att min fina vän Sandra följer med!
 
 
Amie, Kevin med Lykke i famnen, William och Melvin
 
 

Majbrasa igår




tidigt ul

Var på ett tidigt ul i mars, för att fastställa hur långt gången jag var, samt att jag var väldigt orolig. I alla fall så kom de fram till att bebis skulle kika ut 7e november, men bm sa flera gånger att det var väldigt svårt att veta exakt förän rul. Hon sa även att hon kunde ha fel 14 dagar mer eller mindre. Alltså bör min uträkning stämma, för enligt befruktnings datum, mens m.m så är bebis beräknad 22 oktober. Fast till veckan blir vi helt säkra på den fronten, eftersom att rul är då, som sagt!
 
 
Känner mig fortfarande orolig, den värsta oron försvann när illamåendet dök upp. Då är man liksom säker på att bebis faktiskt lever. Men när illamåendet försvann för ungefär fyra veckor sedan, lite mer kanske så dök oron upp igen som ett brev på posten. Suck! Förstår inte varför jag känner mig så orolig nu, gjorde det inte alls när jag bar på William eller Lykke. Kanske beror på att man blir mer medveten om vad som faktiskt kan hända, via media och så. Hur som helst så känns det nog bättre efter rul och när jag kan känna bebis, samt när det dyker upp någon bebismage. Än så länge är jag rätt så platt på magen, i princip som vanligt. Förutom när jag ätit något, då sväller jag upp lite.
 
 
 
 

RSS 2.0