Imorgon är det juni

Och det snöar...

Det är ju nästan så att man blir deprimerad på riktigt! Håller tummarna på att min fina granne har rätt att he bli goväder på fredag igen! 

Än så länge i veckan har jag försökt hinna baka och förbereda lite inför dopet. Igår rullades chokladbollar och så bakades subway kakor eller åtminstone en variant av dem. Williams och makens skjortor är strukna å imorgon borde jag nog tvär stryka lite på Lykke och Ailins klänningar. Dopet är inte förän på söndag, men vi har lite att göra innan så fixar nästan allt innan helgen. Imorgon kommer maken hem igen, på kvällen som vanligt när han kommer hem på torsdagar. Men på fredagen ska han nämligen iväg till Arjeplog och övningsköra. Övningsköra tänker ni, har han inte körkort?! Jåå, men luuugnen de! Han ska bara ta utökat B, så han får dra våran husvagn med xc90. 

Senare under fredagen kommer även prästen som ska döpa vår lilla Bella förbi för att gå igenom nalta och bestämma psalmer.


Så på lördagen behöver vi bara duka i församlingshemmet och hämta tårtorna som vi beställt! Känns så skönt att vi valde att beställa både smörgåstårtorna och gräddtårtorna istället för att göra allt själva! Vi ska även förbi mina föräldrar för att ta foton, på alla kusinerna från min sida. Jag och mina systrar har lyckats skapa åtta helt underbara kids. Tyvärr bor vi allihop på olika håll och att alla kusinerna är på samma plats hör till ovanligheterna. Så he gäll att passa på med kameran, när he väl händer! 


Förlossningsberättelse Bella

Som ni vet så blev jag inlagd några dagar innan Bella kom, detta berodde på att jag föder snabbt. När bebis väl ska ut så går det fort. Däremot låg vi inne nästan en hel vecka och hoppet om att bebis skulle komma ut började försvinna. Vi hade kontakt med förlossningen eftersom jag blivit lovad en igångsättning om ingenting hände, som aldrig verkade bli av. Tisdagen den 7e  hade förlossningen bestämt att vi skulle ringa och höra om det fanns tid för att sätta igång mig. Vi ringde in vid 9.00, 13.00,15.00 och sista gången 17.00. Då fick jag prata med en surpuppa (bokstavligt talat), efter samtalet bröt jag ihop och sa åt maken att nu tänker jag inte ringa en gång till. Det var ju trots allt förlossningen som bett mig höra av mig hela tiden. Och så får jag ett sådant bemötande. Så jag gav upp, tänkte att bevis får komma när den kommer, stängde av alarmen, hade filmkväll och somnade sedan.


Dagen därpå dvs den 8 februari vaknade vi vid 10.00 av att min telefon ringde, förlossningen tyckte vi skulle komma in på koll vid 11.00. Vi kom dit och fick komma in på ett rum. In kommer läkaren, klappar ihop händerna och säger "vi hade tänkt se till att det blir barn nu". Så av med kläder, på med förlossnings skjortan och upp på britsen. Då är jag öppen 4-5cm men utan värkar såklart.

11.04 tar barnmorskan hål på hinnorna, samtidigt som den studerande barnmorskan sätter infart/utfart på min hand, vilket som misslyckas tre ggr så hon väljer sedan att sätta i andra handen. De kör en ctg samtidigt och sedan blir vi lämnade själva på rummet. 


11.50 tycker de att he gå för långsamt, mina värkar ville inte komma igång. Så de beslutar att sätta in värkstimulerande dropp och de sätter de på det lägsta (24ml/t), vid 


12.10 höjer dem det till 48ml/t). Efter den höjningen ställer jag mig upp och gungar på höfterna. Och innan jag ställer mig upp kollar de även hur öppen jag är, 6cm. Nu börjar även bebis sjunka ner mer, just nu ovan spine

Kl 12.33 sätter mina värkar igång på riktigt och börjar kännas väldigt mycket, väljer att lägga mig ner och börjar med lustgas 12.37. 


Vid 12.40 är jag öppen 7cm och droppet höjs till 120ml/t. Bebis har nu sjunkit ner till vid spine!

Bebis hjärtljud blir svåra att mäta samt att bebis inte riktigt vill komma ner i bäckenet sista biten, så 12.42 får jag snällt hoppa över på vänster höft. 


Sen går allt väldigt fort, 12.55 sätter krystvärkarna igång och hela min kropp skriker lägg dig på rygg, så jag i princip kastar mig över till ryggläge och drar upp mina ben mot mig. De kikar snabbt, nu ärre nära 9cm och bebis är nedom spine!

13.03 tittar de igen, 10cm och bebis har sjunkit ner helt i bäckenbotten!! Och så snor de lustgasen av mig och jag sätter igång och krystar. Vid sista krystningen, dvs när axlarna ska ut och bebis ska göra det berömda varvet, så får vår studerande barnmorska problem med att vända på bebis och vår ordinarie barnmorska bokstavligt talat knuffar undan henne och tar över. 


Sen kommer ploppet och bebis kommer ut, närmare bestämt 13.07 får vår underbara lilla Bella se världen för första gången. 

Maken får tillbaka sin röda hand som jag legat och klämt i allt vad jag hade under varje värk. Hahah stackarn var röd några dagar efteråt till och med. 
Några minuter senare kommer moderkakan också, "hel och fin". Och vår studerande barnmorska syr två små fina stygn utvändigt, sådana skönhetsstygn.


Efter det kommer vårt förlossningsfika in och strax efter fikat ber jag om att få gå på toa (drack seriöst två liter saft under förlossningen, då jag blev såå himla torr i munnen av lustgasen) och duscha. Under tiden jag duschar och byter om, väger dem och mäter bebis.


4015g och 51cm perfekt bebis!


Vid 15.00 får vi komma över till BB och vi ber direkt om att få gå över till patienthotellet, så efter en undersökning av Bella så får vi äntligen 21.45 gå över till patienthotellet. Vi valde att stanna kvar till den 10e för att ta alla prover som behövs för att bli utskrivna, så efter pku testet checkade vi ut från patienthotellet och åkte hem till våra älskade kids

Två bilder från patienthotellet och de nedanför är när vi är påväg hem

Första bilden jag tog på Bella 👆🏻 och första bilden maken tog på Bella 👇

Som helhet är jag nöjd med förlossningen, jag var på sjukhuset och vi båda mådde bra. Det var viktigast för mig! 


Är dock inget stort fan av det värkstimulerande droppet då det bara ser till att värkarna kommer tätare och gör mer ont (för mig), men det gick bra! Däremot kan jag inte påstå att den första veckan som fyra barnsmamma var underbar på alla sätt och vis! Allt var så perfekt, FÖRUTOM mina eftervärkar. Pjuuh de tre första dagarna kändes det som att jag skulle föda igen. Hade eftervärkar med Ailin också och de var nog jobbiga, men dessa med Bella tog priset! Som tur är så ger även det med sig och istället hade jag extra mycket tur och slapp såriga bröstvårtor. Det om något är nå att hurra över! Brun och röd

Kan vi ta en minut eller två och prata om veckans väder! Så jäkla härligt! Vi har haft kaffe dejter med vår fina granne och min gudson. Kidsen har lekt så bra med varandra 👌🏻 Och jag har lyckats få lite färg på kroppen, men även bränt mig. Trots de få stunderna jag fått i solljuset. Bella accepterar inte alltid att jag lägger ner henne, så jag får snällt sitta och hålla i henne . Men hon har faktiskt blivit liiite bättre med att kunna ligga i vagnen och sova.

Idag har maken varit iväg till stan med Lykke. De besiktade min bil och inhandlade en ny studsmatta. Härligt för Lykke att få lite ensamtid med papps! Medans dem var iväg så har jag och små damerna har hängt ute, strykit Williams och makens skjortor inför dopet nästa helg, tvättat och dammsugit. Jaa och så råkade vi klicka hem lite nytt till Williams garderob! Har ett par favorit shorts till honom som han tyvärr växt ur, men nu är dessa godingar påväg hem till oss i större storlek! 

Just nu står maken ute och grillar, snart kommer våra fina grannar över på middag och vi andra myser i soffan framför barnprogram. Inte mig emot då Bella var hungrig 👌🏻


Utvecklingssamtal x2

Idag stod utvecklingssamtal för båda damerna på schemat. Först Lykkes och sedan Ailins. Det går bra för båda på förskolan och man får verkligen vara stolt över dem, mina duktiga! Ailin börjar på samma avdelning som Lykke till hösten, vilket vi tror kommer vara så bra. De leker mycket med varandra på förskolan också, när båda är ute dvs. Lycka är verkligen att ha en syster i nästan samma ålder! Lykke börjar 6års nästa år och i samma veva som det sker, så ärre tänkt att Bella ska börja på förskolan. Men som tur är så är det ett tag kvar tills dess! Vi lämnade in ansökan till dagge när vi fått Bellas sista siffror och då var jag så fräck å skrev endast in en förskola som val. Men jag tänker inte ha Bella på ett dagis, Ailin på ett annat och sen Lykke å William på skolan. No no, ain't gonna happend!

Vi har även hunnit städa garaget, vara på återvinningen, tvätta, städa och börja hänga in tvätten i garderoberna! Gogubben har även plockas undan alla vinter leksaker och jag plockade undan overaller, skor och jackor 👌🏻 För nu ska he väl ändå int va kallt nå mer va?!


Tre månader i måndags

I måndags blev den här gladskiten 3 månader! 

och som vi älskar henne! Känns som att hon nyss föddes, men samtidigt som att hon alltid funnits hos oss ❤️ Hon är en väldigt glad bebis som älskar närhet och mat, att vara i mammas famn slår allt 😂 Att prata med sina syskon är absolut en hit och ha mössa på sig är en flopp, haha! Hon har lärt sig att fejk gråta och i fredags kom första riktiga skrattet . Finns det något gulligare än bebis skratt?!? 


I veckan har hon verkligen försökt vända sig från rygg till mage, men inte lyckats än. Och oj så arg hon blir när hon inte lyckas. Som jag sa när hon låg i magen "garanterat en envis liten tjej" och så är det verkligen. Bvc besök + vaccinering var det idag. Hon väger nu 7425g och är 61.8cm! Jag vann gissningen, vi gissar alltid på vikt och längd inför varje besök. Denna gången gissade jag på 7300g och 62cm, medans maken drog till med 6900g och 60cm. Så nu är han skyldig mig en stor godispåse på lördag! Ha!
Vaccinet var minsann inte kul att ta. Kan inte minnas att någon av de andra kidsen blivit så ledsna vid sticken. Men det är ju för deras egen skull de får he ❤️ Sen he togs så får man inte röra benen och att ens tänka tanken på att lägga ifrån sig henne är ett big no no! Nalta "skrik attacker" har även förekommit, men håller tummarna på att hon sover bra inatt ändå! 


Luring

Veckan springer iväg och snart ärre äntligen fredag! Sist skrev jag ju att det skulle passa så bra med bellas vaccin på en torsdag för att maken skulle komma hem då. Men planerna ändrades och istället kommer han hem på fredag. Skit! Fast hellre att han arbetar denna fredag än nästa, för då ärre utvecklingssamtal för båda damerna. Drog iaf en liten luring för maken idag med denna bilden 👇

Skickade bilden till honom och han svarade "men åååh så fin 😍😍❤️" varav jag ringde upp och berättade att det minsann inte var Bella utan en liten Ailin 😂 lagomt snopet! Men det är inte konstigt, Bella är lik båda sina systrar men drar mer mot ailins håll just nu iaf. Nedanför är det Bella på fotot ❤️Startade dagen med en kopp kaf... Bella


fotbollsmorsa

Ja men hej hörrni! Vi överlevde de där två veckorna, jag och kidsen alonas 👌🏻 Däremot har jag nu försökt komma ihåg eller få tid att sätta mig ner och skriva om förlossningen med lilla B, som ni märker så har det tillfället inte kommit än... Enda riktiga egen tiden om veckorna är nu, kan ju som säga så att jag oftast somnar, innan jag ens hunnit tänka tanken på att uppdatera bloggen, tyvärr 😂 Vi har iaf hunnit fixa små, små gulliga fot och handavtryck av Bella! Ailin och Lykke hjälpte till 😊 Ser ni så duktiga de var 👇

Nästa vecka ärre dags för bvc och då står även första dosen av vaccinet på schemat. Och vet ni hur smart jag varit, på riktigt! Jag bokade in he på en torsdag, då jag vet att maken kommer hem. Så OM Bella får mindre roliga biverkningar, så kan jag lägga all energi på det och förmodligen få mindre sömn, men kunna ta igen he då maken rattar de stora! LYX! 👌🏻

Klickade hem en ny cykel till vår älskade Lykke förra helgen, hoppas på att de hinner komma imorgon! Hon är sååå sugen på att cykla mer. Men jisses vad den ungen växt, cykeln hon fick förra sommaren var på tok för liten. Däremot fick vi en överlycklig liten Ailin som fått ärva storasysters cykel, snacka om mallig! 


Kolla här på vårat lilla lyckopiller Ailin 👆🏻😍 Som såklart inte sitter på den riktiga cykeln på fotot, men det förstod ni nog!


Sen har jag gått och blivit en fotbollsmorsa hära, då båda mina stora diamanter börjat spela och båda älskar he! Så himla roligt!


Men nu ni, ska jag kolla runt på möbler och heminredning då jag bestämt att Lykkes rum ska göras om och jag vill ha en ny matta + soffbord i vardagsrummet. Kan även hända att jag somnar innan jag börjat kika runt, men det är en annan  femma! 😂


Imorgon kommer förresten maken hem. Yes! Som jag saknar att ha honom hemma ❤️


RSS 2.0